Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sportsmenka..

WY NIE MACIE O TYM ZIELONEGO POJęCIA- oto sposób na którym każdy schudnie

Polecane posty

Gość Sportsmenka..

rozumiem, że ktoś czegoś nie wie, ale bez przesady, przestańcie pytać o głupoty:P Jeśli zabieracie się za odchudzanie, to po pierwsze 1. TRZEBA obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne , oto link:http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne-przyblizenie-t95962.html 2. Ustalić sobie dietę która będzie się składać głównie z pełnego białka i warzyw 3. BILANS KALORYCZNY MUSI BYć UJEMNY, LUB NA POCZATEK ZEROWY!!! czyli: Jeśli bilans kaloryczny wynosi 1440, to jemy 1200 kalorii dziennie, wykluczając słodycze, fast foody, białe pieczywo. 4. No i oczywiście Ruch, ruch i jeszcze raz ruch. najlepiej bieganie długodystansowe średnio 9km/h dla początkujących. pozdrawiam, nie zadawajcie już takich głupich pytań.

Gość wiem dlaczego
takaś mądra?a co z tymi ,którzy nie mogą uprawiac sportu ?:P

Gość Sportsmenka..
JAKIś KAżDY MOżE:) wystarczy wtedy ujemny o -200 bilans,

hej spostsmenko,nie iem czy dobrze wyliczylam ale wyszlo mi zapotrzebowanie dzienne ok.2100 kalorii.to znaczy ze przy 1500 bede chudla.....jejku.przeciez wcale nie trzeba sie glodzic.....

Gość sportsmenka..
no troszkę dużo Ci wyszło, ja trenuję i mam 1480 ;)

jezu ja mam 1354.32 - teraz już wiem czemu tak szybko tyje jak tylko sobie TROCHĘ pofolguje

Gość O.N.a....
SPORTSMENKO !!!! jestem po operacji kregosłupa i nie wolno mi cwiczyc,więc?

Gość O.N.a....
co to znaczy ustalic sobie dietę,mozesz podac linka do takiej gdzie podstawą bedzie białko i warzywka ? dzieki

Gość O.N.a....
dobry pomysł,ale jeszcze za wczesnie;]

Gość do o.n.a...
ruszac sie nie, bo kregoslup, diety sobie sama nie umiesz znalezc - google sie klaniaja. haslo: "dieta wysokobialkowa". jak wyglada warzywo mam nadzieje wiesz. niestety, nikt za ciebie nie schudnie... rusz troche glowa, potem tylkiem i bedzie okej

Gość Sportsmenka...
Dziewczyny wejdźcie sobie na www.sfd.pl do działo odchudzanie lub odżywianie. A jak chcesz dietę to wpisz w google sfd, są na tej stronie o góry, hasło dieta i wyszuka Ci. Tam znajdziesz wszystko.

Gość do o.n.a...
dlaczego chamsko? chce dziewczyna schudnac, ale nawet na basen jak widzisz sie wybrac "jeszcze" nie moze... co do diety - zaproponowalam google.

Gość 21H4F
A MI WYSZLO 1658 A JEM 300KCAL od tygodnia,do tego cwicze 3 razy w tyg.myslicie ze kiedy uda mi sie schudnac 10 kg?

Ale kicha, mam 1354, powinnam więc jeść koło 850 dziennie... Ciemność widzę, ciemność.

Gość karmen3
dzieki sportsmenka :*

Gość nieuk głuypawy
Sportsmenka.. jakby to było z tym odchudzaniem to KAŻDY kto poda taką dietę dostałby Nagrodę Nobla z medycyny i był bogatszy niż Bill z Microsoftu. A tak to wszyscy udają madrych i oczywiscie szukają kasy od naiwnych. Wiesz moja droga sportmenko gratuluję Ci dobrego BMI, ale nie stosuj swojej zasady do innych.

Gość ajt
a jakie cwiczenia na trening areobowy?

Gość a ja mam......
2304 :) od jutra zaczynam 1000kcal;)

Gość Chudnij zdrowo
Zachowujecie sie trochje jak jakies uposledzone, bez urazy oczywiscie. Skoro wychodzi Ci zapotrzebowanie 1700kcal to nie ucinasz sobie do 1000 tylko jesz te 1700 przez okres minimum tygodnia. Potem odejmujesz 200, dodajesz ruchu i obserwujesz jak reaguje organizm. Jesli po odjeciu tych 200 schudniesz 1,5 kg to ucinasz nastepne 100 albo dodajesz ruchu i po tygodniu wazysz nastepone 1,5kg mniej. Do glupawy nieuk akurat wyobraz sobie ze odchudzanie jest takie proste, na zawolanie zmieniajac lekko zapotrzebowanie moge Ci schudnac 1,5kg tygodniowo, bez glodowek ani innych idiotyzmow. Podstawa to duzo bialka, tluszczy i malo weglowodanow. Bialko ustalasz na poziomoe ok2g/kg mc, tluszcze ok1,5 a wegle reszta. Do 21H4F jak Ci wyszlo 1600 a jesz 300 to powodzenia w odwodnieniu, spowolnieniu metabolizmu i spalenia miesni. Tylko to Cie czeka, no i oczywiscie zlota utrata wagi, zejdzie Ci woda z organizmu, stracisz z kilogram miesni, a poziom tluszczu w organizmie sie zwiekszy, tylko pozazdroscic tak efektywnego odchudzania. A ja mam..... nawet nie komentuje, przeczytaj soebie c o jest wyzej

Gość do sportsmenka
rewelacyjny topik wyszlo mi około 1300 więc koniec żarcia:D dwa razy dziennie po 30 min na orbitreku od dwóch tygodni będzie git - dzieki za topik

Gość alicyjkaaa
Sportsmenka zapomniała napisać, że od obliczonego powyżej zapotrzebowania odejmujemy 300-400 kcal, nie więcej! Jak przekroczymy tę granicę to zaczyna się dieta głodówkowa spowalniająca metabolizm i prowadząca prosto w objęcia jojo.