Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kleofasa

istnieje cos takiego jak bezpieczne opalanie na solarium??

Polecane posty

Strasznie jestem blada wygladam jak trup chcialam pojsc kilka razy na solarium ale mam obsesje na punkcie zmarszczek:o myslicie ze zaszkodzi mi solarium w niewielkich ilosciach?? bo nie podobaja mi sie opalone solarowate dziewczyny chcialabym tylko miec taka srednio przyciemniona skore:) odpadaja balsamy brazujace itp bo po nich mam plamy:o co mozna robic zeby opalania na solarium bylo bezpieczne w miare i nie przyczynilo sie do wielu zmarszczek w przyszlosci:P

Gość jak jak jak
nie istetneje.Pracowalam w solarium naczytalam sie roznych rzeczy na temet solariow.Opalasz sie dzieki szkodliwemu promniowaniu.Co wiecej nie mozna stosowac w solarium kremow z filtrami bo wtedy blokujesz wlasnie te prominie a na tym przeciez polega solarium

Gość jak jak jak
A jesli juz chodzi o zmarszczki to naprawde odradzam.Nparawdze nie znasz dziewczyn ktore obsesyjnie sie kiedys oplalaly i nie zaleznie czy na sloncu czy w solarium...jak one wygladaja???? Polecam samopalacz a unijak slonca i solarium

a mozna kupic jakis samoopalacz po ktorym nie wyglada sie pomaranczowo bądz \"sztucznie\" no i przede wszystkim ktory nie plami??:O raz uzylam samoopalacza efekt:: plamy plamy i jeszcze raz plamy+poplamiona odziez ktorej nie da sie sprac do dnia dzisiejszego:( ale to bylo jakies 2 lata temu moze teraz sa jakies lepsze samoopalacze:P?? najwiekszy problem dla mnie to jak zaczyna samoopalacz schodzic to jak nalozyc kolejna partie?? przeciez calego nie zmyje a jak posmaruje plamy to beda ciemniejsze:o niech mnie ktos oswieci:P

Gość pomocna duszyczka
solarium imituje promienie uva czyli te ktore odpowiedzialne sa za starzenie skory jak wymyslili solarium uwazano ze nalezy wyeliminowac uvb ktore powoduja poparzenie i opalac tylko uva niestety po kilku latach widac bylo skutki opalania uva (skora znacznie postarzona plus roznego rodzaju znamiona ktore moga w przyszlosci przejsc w czerniaka) solarium mowie nie ! uzyj balsam samoopalajacy np.loreal mialam garnier i johnsona i loreal jest najlepszy pozdrawiam

Gość pomocna duszyczka
uzywaj rowniez pudry brazujace fajne sa w kulkach lub w kamieniu

Hmm tez myslalam o opalaniu natryskowym ale nie wiem u mnie w miescie chyba nie ma:o no i kosztowny interes...a ktoras z was byla na takim opalanku?? Balsam brazujacy mi splywa i straszniue brudzi odziez nie da sie pozniej sprac:o a najgorsze bylo kiedys w lecie jak przemoklam i caly balsam zaczal splywac a akurat szlismy w gosci porazka:o Eh albo zaostane bladym trupem albo pozmarszczana murzynka:P:P

Gość remedioos
ja mieszam balsam do ciala samoopalajacy ze zwyklym juz od kilku lat i jest super. czasem tez kupuje balsam brazujacy do cery bardzo jasnej i uzywam go na przemian ze zwyklym. do twarzy- mieszam sasmoopalacz clinique z kremem , tylko odrobinke, wieczorem i nigdy nie mialam plam.

Gość remedioos
samoopalacz SUBLIME GLOW do cery jasnej, Loreala, tylko nie jestem pewna czy jest w Polsce. musisz poszukac.

A napisz mi czy uzywasz tylko samoopalacza?? czy korzystasz tez moze z solarium? Ja mam bardzo blada skore:( I prosze jeszcze abys mi napisala co robisz jak zaczyna schodzic Ci samoopalacz a chcesz nalozyc nowy?? i jak czesto sie smarujesz? co ile dni? Z gory dzieki za odpowiedz:)

Głownie chodzi mi o to czy ktos blady taki jak ja ma szanse aby wygladac ladnie opalonym tylko przy uzyciu samoopalacza??:)

Gość jak jak jak
witaj, jesli chodzi o samopalacz jest jeden ktory nie zawodzi...wyprobowalam juz mnostwo od tych najtanszych typu ziaja po loreal i garnier ale kazdy z nich byl beznadziejny, zamiast oplaenizny mialam pomaranczowa karnacje ktora odarzu kazdy rozpoznal ze uzywam samopalacza....a tym po ktorym oplaenizna jest w 100 procentach jak naturalna to Clarines....jest drogi bo chyba ok 110 zl(ja kupowlam na bezcłowce wiec byl tanszy) Jesli akurat mozesz wydac taka kase to naprawde gwarantuje ci ze bedziesz zadowlonona

a gdzie go mozna kupic?? apteki?drogerie? mailas plamy? jak czesto go stosowalas?:) Ja mam uraz do samoopalaczy bo zawsze mailam plamy no i te zmywanie sie np na deszczu:o ale moze faktycznie to zalezy od rodzaju samoopalacza bo zazwyczaj takiego powyzej 30zl nie mialam:P:P

Gość remedioos
kleofasa, nie chodze na solarium, co prawda gdy bylam 20-latka chodzilam non stop nie zwazajac na konsekwencje. ale opalenizna z solarium wedlug mnie wyglada ladnie tylko na bardzo mlodych cialkach. nie mam bardzo jasnej cery, normalna. Sublime glow nie jest typowym samoopalaczem tylko balsam z malym dodatkiem srodkow wspomagajacych pigmentacje i zlotawych drobinek. nie nakladam go przed samym wysciem gdy chce zalozyc jakies fajne ubranka. nakladam z reguly co drugi trzeci dzien i prawie codziennie dodaje troszke do zwyklego balsamu. moze wspomoz sie troche beta-karotenem i sokami z marchewki, zrob dokladny peeling ciala i wtedy sprobuj jakiegops samoopalacza do bardzo jasnej karnacjii.

Gość jak jak jak
Juz ci pisze dokladnie dokladna nazwa to:clarins a rodzaj to:gelee auto-bronzate express... mozna go kupic w perfumeriach typu sephora albo takich w tym stylu.. samopalacz jest rewelacyjny, poczytaj opinie na www.wizaz.pl.Moja siostra tez sobie go kupila i juz ostatnio mi mowila ze kupila kolejne opakowanie.Naprade wierz mi ze sprawdzilam mnostwo samopalaczy,Loreal uzywam tylko do nog bo kolor jest beznadziejny:/

Gość jak jak jak
a co do solarium to kazda kosmetyczka i kazdy lekarz powie ci co to tak naprawde za dziadostwo.Poza tym zeby utrzymywac opalenizne bylabys zmuszona chodzic co tydzien bo opalenizna z solarium bardzo szybko znika..

mi kiedys dermatolog (najlepsza w calym miescie - niemalym) powiedziala, zebym sobie chodzila na solarium z 2-3 razy w miesiacu na 10 minut, ot tak... dla poprawienia kondycji i kolorytu skory + wysuszenie wypryskow...