Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i co z tego...

PLANUJE Z CHLOPAKIEM DZIECKO

Polecane posty

Gość no i co z tego...

Witam! mam 19 lat i planuje z moim chlopakiem dziecko :) on ma 24 lata i planujemy ze zaczniemy starania za rok :) ja juz jestem wpelni gotowa :) a jak sie malenstwo urodzi ja bede miala 21 a on 26 lat. Wydaje mi sie ze to dobry czas dla nas dwojga na rodzicielstwo:) o finanse nie musimy sie martwic takze nic nie stoi nam na przeszkodzie :)

Gość eharg
a moze najpierw skoncz szkole i sie ochajtaj, co?

Gość sgjfg
najpierw weźcie ślub a potem starajcie się o dziecko...

Gość tak wlasnie tak
dziewuszyca niz w tej glowie nie ma

Nie każdemu do szczęścia jest potrzebne małżeństwo- taka moja mała sugestia.

Gość zgadzam sie z powyzsza
odpowidzia

Gość
niby nie... ale czy 21 lat to już taka dojrzałość do macierzyństwa? wg mnie wtedy należy się rozwijać, studiować, zawierać znajomości, powoli patrzeć za pracą :/

Kazdy ma inne potrzeby w zyciu-jeden chce sie ksztalcic i dorabiac jak najdluzej a drugi woli spelnic sie jako rodzic.Jesli nie maja problemow finansowych i sobie poradza to w czym problem??A jesli nie chca slubu to tez ich sprawa.

Gość
no ale jeśli macie dużo kasy to droga wolna 🖐️ ja bym się jeszcze zastanowiła ze 20 razy, bo tak to jest że na pewnym etapie związku laska przechodzi fascynację maluszkami, nagle się budzi instynkt macierzyński i koniecznie chce mieć dziecko ze swoim facetem. no a potem przychodzi otrzeźwienie i to mija :P on jest starszy, to może być bardziej pewien swoich decyzji... ale świeżo upieczona maturzystka powinna się zastanowić czego chce od życia :P

Gość
a ja się chcę kształcić i zarabiać i zaraz potem spełnić jako rodzic :/ żeby nie być na cudzym utrzymaniu i godnie utrzymać swoje dzieci :/ nie mam zamiaru być utrzymanką ani żerować na rodzicach, tudzież podrzucać im wnuka, bo mama na emeryturze :/ ale każdy robi jak chce, heh :P

Gość widzę po znajomych
Jeżeli starania zaczniecie za rok i urodzisz, kiedy skończysz 21 lat, to ok. 21 lat to odpowiedni wiek na macierzyństwo.

Gość
w sensie biologicznym na pewno :/ chyba że to ja jestem nienormalna że myślę inaczej, ale cóż wszyscy moi znajomi w tym wieku lub starsi studiują, są w związkach i o dzieciach nie myślą jeszcze, a jak ktoś ma dziecko to z wpadki :/

Moim zdaniem, na macierzyństwo jeszcze za wcześnie. Najpierw nauka, zdobycie pierwszych zawodowych doświadczeń, ślub, a potem dziecko. Na razie to taka dziewczęca fascynacja bobasami, ale w życiu nie zawsze jest tak różowo.

Gość
są normy odnośnie biologicznego wieku, co do psychiki to sprawa indywidualna (no ale nikt mi nie powie, że np 16-latka rodząca dziecko tego świadomie chciała :P)

Gość
no i właśnie doświadczenie.... potem młoda mama zapragnie pójść do pracy.... i tu pytają o doświadczenie, umiejętności, pełną dyspozycyjność.... a strata tych kilku lat studiów może się odbić mocną czkawką...

Gość no i co z tego...
no ja wlasnie jak rozpoczniemy starania i sie dzidzia urodzi bede po szkole poniewaz jestem na studium kosmetykologii i zwod bede miala juz w kieszeni i uprawnienia do zalozenia wlasnej dzialalnosci wiec zaden problem z dostaniem pracy bo sama na siebie bede zarabiac i miec swoja firme miejmy nadzieje:)

Gość
a to fajnie masz :) ja teraz żałuję że nie poszłam na fryzjerkę lub kosmetyczkę :/

Gość no i co z tego...
MaMani-> a ślub mieliscie? bo mi jakos predzej do dzidzi niz slubu hehe bo wg mnie on nic nie zmienia i jest tylko papierkiem:) aq dziekuje za zyczenie powodzenia

mieliśmy 7 pazdziernika zeszłego roku :) I powiem Ci ze to byl jeden z 2 najpiekniejszych dni w moim życiu ( ten 2 dzien to narodziny Mani). Na poczatku też tak podchodzilam do tego jak ty ale potem stwierdziłam ze skoro juz decydujemy sie na zalozenie rodziny to ja zakladamy :)

Gość ZABAJONA nastka17
a ja ma 17 lat jestem w ciazy termin na 1.06 wg ostatniej @ a wg Usg na 24.05 a na poczatku maja matura. mam nadzieje ze zdaze ja napisac jesli nie dyrekcja szkoly przelozy mi ja na pozniejszy termin albo napisze w styczniu 2009 roku jak beda pisac poprawe. nie jestem mezatka ale niedlugo bede bo nasz slub odbedzie sie 22.11.2007.moj chlopak ma 20lat.

Gość no i co z tego...
podnosze:P

Gość no i co z tego...
jakja sie z tego ciesze mam nadzieje ze sie wszytsko ulozy po naszej myslia slub bedzie ale nie wiem kiedy :P

Gość no i co z tego...
nikt sie nie chce cieszyc razem ze mna moim szczesciem??

Gość ja mam trochę wiecej
ja mam prawie 25 l,pracuje od 5,jeszcze studiuje,maż jest 4 l starszy a się zastanawiam.

Gość noi co z tego...
podnosze

Gość no i co z tego...
UP