Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze ktos lecial

5 mies ciazy i lot

Polecane posty

Gość moze ktos lecial

jestem 23 tyg. ciazy musze leciec samolotem lot trwa 3 godz czy myslicie ze to bezpieczne dla dziecka???nie mam innego wyjscia no chyba ze autokar ktory jedzie ponad 2 dni...prosze wypowiedzcie sie.

Gość a oto streszczenia
to szósty miesiąc...a co mówi lekarz? Pytałaś? Mnie by nie pozwolił, ale ja mam trudną ciążę.

Jeżeli lekarz nie widzi przeciwwskazań to czemu nie? To o wiele zdrowsze niż jazda na siedząco przez 2 dni, zwłaszcza w ciąży.

Gość moze ktos lecial
wlasnie wizyte mam za 3 godzinki.moja ciaza od poczatku rozwija si eprawidlowo,cisnienie tez w normie...boje sie ze odejda mi wody czy to mozliwe...??wlasciwie denerwuje sie bardzo ale musze leciec...

Gość moze ktos lecial
dzieki za rade.wogole to naczytalam sie wszystkich wypowiedzi internetowych lekarzy i wlasnie jeden wspomnial ze moga odejsc wody i stad ta panika... teraz denerwuje sie 100 razy bardziej niz zanim zaczelam czytac to wszystko...

Gość Olllaaaa
przed lotem wez no-spe

Gość a oto streszczenia
pewnie, jeśli musisz podróżować to lepiej 3 godz samolotem niż to wyżej wspomniane "telepanie" dwudniowe...

Gość moze ktos lecial
tak macie racje autokar to za dlugo.a ta no spa na co mialaby pomoc?pytam bo nigdy w ciazy nospy nie bralam wiem tylko tyle ze biora ja te ktore maja skurcze lub bole brzucha...

Nie bierz żadnych leków na własną rękę. Lekarz powie co i jak. Jak ciąza przebiega bez komplikacji to nie ma powodu żeby nie latać samolotem. Ja leciałam w 6 miesiącu przez ocean, 2 razy w odstępie 10-dniowym.

Gość moze ktos lecial
ok zapytam jeszcze lekarza.wy pocieszacie tutaj inne gdzies tam strasza z na pokladzie sie rodzi i w ogole.a mnie juz nerwow cos kluje w brzuchu tak sobie nawmawialam :(

Gość moze ktos lecial
:(

ja leciałam na przełomie 6 i 7 mc.Oczywiscie ustaliłam wszystko wczesniej z lekarzem. Przed lotem miałam wziąć nospę i dostała na wszelki wypadek neospasminę gdybym sie denerwowała - ale nie musiałąm jej brać. lot trwał ok. 3,5 godz.

i grunt to nie słuchać bandy przerażonych kobiet, które od radzu powiedzą że skurczy dostaniesz, wody ci odejdą etc etc. Ja nie musiałam lecieć - leciałam po prostu na wakacje i uważam ze to był traf w 10. Oczywiście ciąza przebiegała prawidłowo, ale jak zaczęlam czytać tutaj \"porady\" to krew mnie zalewała.. Zdaj sie na lekarza i zaufaj sobie, jeśli dotychczas nie bylo problemów to nie masz sie czym martwić. powodzenia!

Ja lecialam w 5 miesiacu - w jedna i druga strone 8.5 godz. Nic sie nie stalo i 3 tyg. temu urodzilam zdrowego synusia :) Milej podrozy :)

witaj ,leciałam samolotem w szóstym miesiacu ciązy i nic sie nie stało ,mało tego czułam sie najlepiej z całej rodziny :)

Gość moze ktos lecial
dzieki dziewczyny.wlasnie ide do lekarza,zobaczymy co powie.ehh tak sie denerwuje...

acha i jeszcze jedno ,popros swojego gina o zaświadczenie ,ze może sz leciec i w ktorym tygodniu jestes ,niektóre linie lotnicze tego wymagają

wiesz co powiedzial moj gin kiedy go o to zapytalam,,odpowiedzial ,stiuardesty tez sa w ciazy i lataja,, wiec jesli twoja ciąza nie jest zagrozona to smielo.

ano właśnie -zaświadczenie... Linie lotnicze mają podane widełki do kiedy można latac bez zaświadczenia. Ja mieściłam sie z zapasem, ale przy powrocie laska z obsługi lotniska zapytałą czy mam zaświadczenie - nawet nie zapytała który to tydzień. Powiedziałąm, ze moje linie zaświadczenia nie potrzebują, wiec tym bardziej jej to nie powinno obchodzić - a ta zaczęła dzwonić gdzieś po lotnisku dopiero wtedy zapytałą który to miesiąc i z krzywą miną mnie puściła.

Gość olinkaka
dziewczyny a w 4 miesiącu można śmiało latać??Jakoś mam stracha, choć wcześniej dużo latałam

Gość a mnie
A mnie lekarz zabronił,bo niby różnica ciśnienia itp.tak mnie nastraszył że pojechałam samochodem z tym że kazał mi robić długie przerwy. Mam nadzieję że tobie lekarz pozwoli

Ja lecialam w 34 tc. Jesli ciaza przebiega prawidlowo to mozesz swobodnie leciec. Mam znajoma stewardesse i ona bedac w ciazy normalnie latala do 7 miesiaca. Pozniej przestala, bo wiadomo, duzy brzuch i w koncu stewardessa to nie pasazer, dla niej to praca, ktora bywa bardzo meczaca. Oczywiscie odradza sie dlugie loty, zwlaszcza w koncowce ciazy, ale to bardziej ze wzgledu na mozliwosc wystapienia klopotow z krazeniem niz ryzyko porodu. Z tego co slyszalam od lekarza do konca osmego miesiaca wlasciwie mozna latac, tyle, ze linie lotnicze maja swoje ograniczenia i po 34 tc nie zabieraja na poklad.

Gość moze ktos lecial
lekarz powiedzial ze do konca grudnia moge latac,zbadal powiedzial nie ma przeciwskazan.samolot rano a ja...koszmar trzese sie jak galaretka z nerwow...trzymajcie kciuki prosze.

Gość paletka
te nerwy ci więcej zaszkodzą niż ten cały lot uspokój się

Gość tyle ze ja w 27 tygodniu
lecial ktos w tych tygodniach samolotem?????

Gość tyle ze ja
upup

Gość lecial ktos

Gość 1111111111111
moja kuzynka leciała samolotem do Stanów a więc bardzo długi lot,była w 6 mies,urodziła tam zdrowego synka(oczywiście w terminie)