Gość ciekawa rozmowa Napisano Grudzień 16, 2007 Rozmawiałam z 80letnią panią,która miała isc na operacje stawu biodrowego,tak ja bolał że jak wsiadała do tramwaju to płakała z bulu. Zaczeła smarować nalewką z kwiatu kasztana,mozna tez usunąc zylaki i pijac po kilka kropli oczyszcza żyły.Pani pomimo wieku ma doskonała pamięć i nie ma problemów z chodzeniem, ale na kasztany trzeba poczekać do maja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Grudzień 16, 2007 Zyczmy sobie jak najwiecej osob ze sprawdzonymi poradami....witam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Grudzień 16, 2007 MUMIO- nie mialam na mysli reklamowac , gdzie np osoby zainteresowane maja je nabyc... ze pod tym adresem czy telefonem. Wazne aby pochodzilo z Rosji- Kiedys mozna bylo kupic na targowiskach od Rosjan - w torebkach - naprawde za niska cene, sama kupowalam.Mumio z naszych aptek czy sklepow zielarskich- w niebieskich opakowaniach - nie polecam- jest malo wartosciowe - nie ma intensywnego koloru, slabe-sprawdzilam . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Grudzień 17, 2007 cd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość No to jak Ty się leczysz Napisano Grudzień 17, 2007 mumimo znowu??to juz było finko:_) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co ta zatoki Napisano Grudzień 17, 2007 przewlekłe zapalenie zatok.wywołane bakterią. zaleczone. zimą powraca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość No to jak Ty się leczysz Napisano Grudzień 17, 2007 To znaczy ze było zle wyleczone,albo tylko zaleczone:)skoro powraca:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Grudzień 17, 2007 No to jak Ty sie leczysz - bez glupich uwag - nie pisze tu do ciebie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Grudzień 17, 2007 ZAPALENIE ZATOK- zapobiegawczo polecam obowiazkowo czapke . Kazde przemarzniecie glowy moze prowadzic do nawrotu... Warto ssac tu olej slonecznikowy. Pomocne sa okladyz lisci kapusty n a noc , przykladane na czolo. W leczen iu zatok pomagaja parowki; garsc Septosanu+ 2 lyzki miety gotowac w 3 litrach wody .Rozebrac sie do pasa , stanac nad garnkiemi okryc sie kocem czy np przescieradlem.Po 20 min ubrac sie cieplo i polozyc spac. Parowke stosuje sie raz w tyg. Gdyby cieknaca ropa powodowala stan zapalny gardla nalezy je plukac mieszanka ;;1 lyzeczka soli bochenskiej na szkl wody + 10 kropli Azucalenu+ 5 kroplim propolisu .P o tej kuracji Zatoki powinny byc wyleczone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Trzpiotka mamrotka Napisano Grudzień 18, 2007 Zaciekawiła mnie nalewka kasztanowa..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Trzpiotka mamrotka Napisano Grudzień 18, 2007 No i kiedys słyszałam, ze nie tylko krwawnik dla nas kobiet jest dobry ale i ponoc kalina ....wiecie cos o tym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Grudzień 23, 2007 Zdrowia i pogodnych mysli na Swieta i Nowy Rok zyczy wszystkim -----....finka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Grudzień 23, 2007 cd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Babcia Drypcia 0 Napisano Styczeń 1, 2008 Co do tego ssania oleju to kiedys dawno temu ssałam olej słonecznikowy tak długo dopóki nie zbielał, potem nalezało to wuypic, czytałam tez o wachaniu (powaznie!) waleriany, ale tego nie praktykowałam, do oleju zamierzam wrócic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Babcia Drypcia 0 Napisano Styczeń 1, 2008 wypluć, wypluć, nie wypić! !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość morenka16 Napisano Styczeń 1, 2008 Może coś na za wysoki poziom testosteronu ?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 2468 Napisano Styczeń 2, 2008 a czy moze mi ktos poradzic jak wzmocnic wlosy? bo sa slabe, cienkie i wypadaja.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość No to jak Ty się leczysz Napisano Styczeń 2, 2008 wypadanie włosów wiaze sie zawsze z przyczynom lezaca wewnatrz organizmu,dlatego najpierw trzeba zrobic stosowne badania,a pożniej zastosowac naturalna terapie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Styczeń 2, 2008 Ssanie oleju slonecznikowego - jak najbardziej mozna polecic na wiele dolegliwosci . Wachanie kropli walerianowych przed snem - ulatwia zasypianie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Styczeń 2, 2008 Za wysoki poziom testosteronu- poprawic prace jajnikow pijac nalewke z nagietka- do kupienia w aptece; Tinctura Calendulae. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Styczeń 2, 2008 Cienkie i slabe wlosy-siemie lniane zmielone np w mlynku od kawy, najtaniej - zmieszac z cukremi popic zimnym plynem - witaminowo i odzywczo takze na mocne , zdrowe wlosy; wewnetrznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 2468 Napisano Styczeń 2, 2008 dzieki wielkie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Babcia Drypcia 0 Napisano Styczeń 4, 2008 Tą tinkturę z nagietka to pić na cukrze czy na wodzie? Ile kropelek?Ile razy na dzień? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawska_taka Napisano Styczeń 5, 2008 a co do ssania tego oleju to jak ssać? zamoczyć w oleju szmatkę i ssać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MĄDRE PANIE Napisano Styczeń 5, 2008 CZY JAKS PORADA DOTYCZACA OKROPNYCH BÓLI KREGOSŁUPA :-(( I OKROPNEJ BEZSENNOŚCI (NEWT TABL. NIE POMAGAJA A JESLI JEST ŻÓLTY NALOT NA JEZYKU TO SWIADCZY O PROBLEMACH Z ŻOŁĄDKIEM CZY WATROBA BO STRASZNIE MNIE POBOLEWA I TO I TO NO I NA UNORMOWANIE GOSP. HORMONALNEJ (RZADKIE MIESIACZKI+OKROPNY BÓL JAJNIKÓW) MOZE KTÓRAS COS DORADZI?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Babcia Drypcia 0 Napisano Styczeń 5, 2008 Co do tego oleju , to jak dawno temu ssałam olej to przepis miałam taki : :) wprowadzic łyzke stołowa oleju do ust , ssac powoli około 5 minu , nie połykając, ssac nawet tak długo, az olej zrobi sie biały. Po wypluciu usta wypłukac letnia woda i po sprawie. Tera zoleju nie ssam, ale moz ewarto ponowic praktyki olejowe? Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Babcia Drypcia 0 Napisano Styczeń 5, 2008 Na bole kręgosłupa to ja tylko wpylam tabletki, a co do gospodarki hormonalnej podejrzewam , ze leku nie ma. Mój mąz ma kłopoty tez ze spaniem, ale to chyba na własna prosbe , bo podsypia za dnia. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Styczeń 5, 2008 Dolegliwosci kobiece ... rozne, rzadkie miesiaczki- pic nagietek, skrzyp i krwawnik. ziola te wykorzystac do nasiadowek. Niezwykle pomocne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Styczeń 5, 2008 Bole kregoslupa, reumatyzm, ostrogi-najlepsza nalewka z zywokostu-smarowac kilka razy dziennie az bol przejdzie. Oklady z nalewki stosowac takze przy zlamaniach. Zywokost zawiera alantoine, ta z as odbudowuje chrzastke, ktora zanika w kregoslupie , stawach.- wg zielarki S . Korzawskiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ....finka Napisano Styczeń 6, 2008 cd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach