Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość jozefinka

MEDYCYNA NATURALNA-porady

Polecane posty

Gość ....finka
-----

Gość angeeee
mam problrm z żelazem, tzn ciągły jego brak, nie mam pojęcia jak mogę go uzupełnić, cały czas jestem zmęczona, boli mnie głowa, tabletek nie mogę brać bo mam zaburzenia snu

Gość angeeee
a mój gg to 7100017

Gość angeeee

Gość ....finka
angeee- dodatkowe pytania . Czy twoje miesiaczki sa obfite? Pobieralas antybiotyki i na co ? Czesto chorujesz, przeziebiasz sie?Masz nadkwasote, nalot na jezyku .?

Gość prosze pomozcie mi
witam,mamaogromna prosbę..mam wloski na twarzy tzn na brodzie i na szyi,gole je depilatorem i wyrywam penseta...ale potem zostaja mi slady a wlosy wrastaj....pomozcie co mam zrobic albo czym golic jak usuwac zeby nie bylo wiadac ze cos jest nie tak i zeby nie wrastaly...bardzo bym chciala miec spokoj choc na 4dni

Gość prosze pomozcie mi
czekam na odpowiedz bede bardzo wdzieczna... -co na te krosty po depilacji -co spowoduje spowolnienie odrastania wlosow

Gość wyyyyystraszona
Finko moje gg 8719030-czekam i pozdrawiam! Wyyyyyyystraszona.

Gość ....finka
ANEMIA- Pic sok z pokrzywy - do kupienia w aptece , zmieszany z miodem. Pokrzywa ma wlasciwosci wzmacniajace , krwiotworcze i uzupelnia brak zelaza. Wypijac 1 amp biostyminy dziennie. Propolis w tab z pylkiem kwiatowym . Ob owiazkowo sok z buraka czerwonego - jest juz w kapsulkach w sklepach zielarskich .

Gość ....finka
ANEMIA- cd - Unikac picia coca- coli.Wchlanianie i przyswajanie zelaza zmniejsza zbyt duza ilosc spozywanego mleka i posilkow mlecznych.Najwiecej zelaza zawiera ;watrobka, kaszanka, salceson,mak , kakao,dalejj....szczypiorek, fasola biala, pietruszka- nac, drozdze... Przy obfitych miesiaczkach pic w czasie ich trwania herbate ze skrzypu-2 lyzek ziol na 2 szkl. Przy silnej anemii- tab Boragoglandyna- zestaw wielu ziol- ala drogi oraz picie nafty. Mieszanki ziolowe np Klimuszki , Sroki...

Gość ....finka
Zestawy ziol przy anemii moge podac....

Gość ganzi
a co na takie kropeczki na nogach sine, różowo-sine podobne jak po depilacji ??

Gość ....finka
Przecierac wacikiem zmoczonym woda i octem jablkowym. Smarowac kremem z wit A - do kupienia w aptece.

Gość ....finka
WLOSKI- czytaj str 9.Krostki po depilacji przetrzec maka ziemniaczana- skuteczne - najlepiej na noc. Najgorsze co tu moze b yc -to golenie!!!!!!, ktore powoduje ,ze wlosy sa coraz grubsze i mocniejsze!!!!.Trzeba zaczac je oslabiac. Woskowanie - n ajlepiej w gabinecie kosmetycznym- efekt utrzyma sie dluzej. Wyrywanie , smarowanie woda utleniona w zelu-bedzie je oslabiac i rozjasniac. Dalej ... grubo nalozyc rozmiekczone mydlo i leciutko scierac pumeksem. Pic ziola ....str 9. Mozna sprobowac pozwolic im lekko odrosnac , posmarowac w utleniona w zelu i do solarium...jesli nie chodzimy do pracy- szybciej rozjasnimy je i oslabimy. Mozemy jeszcze zdecydowac sie na laser....co kosztuje , ale wtedy juz zioloterapia aby znowu jakies sie nie pojawily.

Gość ganzi
a na włosy sianowate < gęste> puszące się co bedzie najlepsze?

Gość ....finka
WLOSKI- Woda utleniona w zelu- do kupienia w aptece. Jesli skora wrazliwa , przed uzyciem wody posmarowac skore kremem np z wit A lub innym. Do scierania uzywac drobnego pumeksu , typu - tarka.

Gość ....finka
WLOSKI- przy wrastaniu wloskow stosowac pilingi.

Gość ....finka
Wlosy - sianowate - dodac do szamponu trocze rzadkiego , rozgotawanego siemia lnianego. A nawet dodac do plukania. Przy okazji dobrze sie odzywia.

Gość pomocyprosze o odpowiedz
Finka mam pytanie o co chodzi ze str 9?czy to strona z poradnika jakiegos?bo mnie interesuje pozbucie sie owlosienia....i tych krostek...a co na wrastanie wlosow?jak opoznic porost wlosow?

Gość ....finka
Czytaj wyzej.... napisalam....

Gość ....finka
-----

Gość marien
słyszałam ze widoczne pory może pozamykać szałwia? czy to prawda? może znasz jakies skuteczne sposoby?

Gość marien
finka mogłabyś podać e-maila ?

Gość ....finka
Zamykanie porow- smarowac rozgotowanym siemiem lnianym i robic maseczke z bialka jajka.

Gość marien
czy te ziolka antyandrogenne pomoga na zaburzenia hormonalne (nadmierne owlosienia w postaci meszku na twarzy, wąskików + rzadkie miesiączki) ? a moze cos innego ? prosze pomoz

Gość katije
naprawdę świetnty topik. I ja mam pytanie. Co na skąpe miesiączki. Wszelkie badania hormonalne robiłam i wyszły dobrze. Ginekolog też nie miał się do czego doczepić , a mnie te skąpe miesiączki niepokoją. W dodatku staramy się o dziecko i coś nam to nie wychodzi.

Gość problemik....
też poprosiłaby coś na zaburzenia hormonalne,chyba od tego jest owłosienie w postaci meszku na twarzy i plecach :/

Gość marien
dokładnie. zabyrzenia hormonalne meszek nie tylko na twarzy... prosimy o pomoc

Gość problemik.....
proszę bardzo o pomoc,coś na włosy,taki większy i dłuższy meszek :( prawie wszędzie

Gość ....finka
Sluze rada moje panie....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się