Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość jozefinka

MEDYCYNA NATURALNA-porady

Polecane posty

Gość ....finka
:)

Gość ....finka
cdn

Gość kolumna zigiego
Finko może znasz jakiś naturalny sposób pozbycia się tłuszczaka na twarzy. Na razie mi tak bardzo nie przeszkadza, ale za jakiś czas będę musiała to usunąć bo podobnie to rośnie. Pomóż

Gość finko ratuj mnie bo juz
dluzej nie wytrzymam. otoz mam przypadlosc taka ze w pewnych sytuacjach trzesa mi sie rece a wlasciwie cala strasznie sie telepie. jedna z takich najbardziej dokuczliwych sytuacji to gdy mam komus podac kawe(musze to robic w pracy od czasu do czasu). siedze sobie spokojnie i na haslo ze mam podac te kawe zaczyna sie dilerka nasypujac kawe do filizanek rozsypuje ja nie wspomne juz omomencie podawania tej kawy:-( skad sie to u mnie bierze? potem wszystko szybko wraca do normy. jak to mozliwe ze taki bodziec wywoluje u mnie tak silne reakcje. czsami zastanawiam sie czy nie mam jakis zmian w mozgu :-( jak sobie pomoc w sposob naturany? myslalam o masazu stop ale jakie punkty masowac? w jednej (z kilku przeze mnie przejzanych )ksiazce znalazlam ze na obrzezach piety najduje sie punkt odpowiadajacy za uklad nerwowy przywspolczulny. ale w innych kisazkach tego wiecej nie znalazlam. czy mozna masowac ten pukt zeby oslabic wydzielanie adrenaliny w chwili stresu bo to chyba adrenalina jest glownym sprawdza tych trzeswek :-(

Gość finko ratuj mnie bo juz

Gość ....finka
ZMARSZCZKI ---punkty akupresury twarzy" Samoleczenie masazem "

co do trzęsienia się rak myślę, że w pierwszej kolejności należy wykonać różne badania a medycyna naturalna tylko pomocniczo...

Gość ....finka
Tłuszczak--Czy napewno tłuszczak a nie kaszak ?

Gość ....finka
finko ratuj ----poratuje ........................................................

Gość wiem po sobie konwencjonalna
medycyna tylko opróżnia kieszenie sorki

Gość ....finka
finka ratuj---pomoze joga małych palcow .Czytaj i stosuj mudre .Mudre Wiedzy-stosuje sie takze przy nadmiernym napieciu emocjonalnym ,niepokoju ,trwodze :Palec wskazujacy i kciuk dotyka sie lekko opuszczkami .Pozostałe palce sa wyprostowane ale nie napiete .Wykonujemy jednoczesnie obiema rekami .Ogolny czas cwiczenia nie powinien byc krotszy niz 45 min.

Gość ....finka
finka ratuj ---leki homeopatyczne:SILICA D6-do łagodzenia tremy ,leku przed porazka:3x dziennnie 1-2 tab lub STRAMONIUM pentarkan -3x dziennnie 10-15 kropli.

Gość ....finka
TERAPIA KWIATOWA DR BACHA ---wywiera pozytywny wpływ na aktualny osobisty stan emocjonalny min lęk ,niepewnosc ,nadwrazliwosc na wpływy zewnetrzne ,.....

Gość ....finka
finka ratuj----Srodki roslinne ;dziurawiec z waleriana lub imbir z miałorzebem . 'Tabletki uspakajajace Labofarm -ziolowe.Albo zioła albo homeopatia-nie łaczyc .

Gość ....finka
KAWA --nie pic zbyt duzo kawy ,gdyz kofeina przyspiesza !!tętno .To zas u wrazliwych ludzi moze wywoływac uczucie lęku !!

Gość Trądzik hormonalny

Gość finka ratuj
dzieki Finko za rady. niestety homeopatia na mnie nie dziala. sprobuje te joge palcow. a co sadzisz o masazu dloni i stop? teraz masuje dlonie i musze powiedziec ze sa na nich liczne miejsca ktore bola w czasie masazu

Gość ....finka
Porownujac akupresure stop z akupresura rąk .Wada tej ostatniej jest niewatpliwie mniejsza skutecznosc .Masaz stref refleksyjnych stop pomaga w leczeniu wielu dolegliwosci .

Finko, bardzo Cie prosze o poradę. Od roku mam problemy z sercem, poczatkowo tachykardia, kołatania serca, wrażenie scisnięcia a przy tym uczucie niepokoju. Wysypka na dekolcie i placach, tzn wypryski, w lecie duża ilośc. Teraz doszły dreszcze i cierpnace ręce. Bardzo prosze o odpowiedź.

Gość maslo 1
serce moja droga to siedziba milosci, i to nie tylko do kogos ale i do siebie!!przedewszystim do siebie!!! A jak z tym? Serce ci daje znac, ze potrzebuje radosi z zycia. Tu trzba zaczac Pozdrowienia

Gość ....finka
SERCE...........pieknie !!!napisane .................potrzebuje radosci!A jesli jej nie ma ? trzeba mu pomoc...............

Gość ....finka
Lilianeczka ---w jakim jestes wieku?

Gość ....finka
SERCE ............................................................................

Gość ....finka
Akupresura--we wszystkich zaburzeniach rytmu pracy serca ,takze w bolesnosci okolicy serca bardzo pomocny jest rytmiczny ucisk opuszczka srodkowego palca .W tym celu srodkowy palec jednej reki obejmujemy kciukiem i palcem wskazujacym drugiej i dosc silnie ,w rytmie zblizonym do bicia serca ,uciskamy 25-30 razy .Ten sam zabieg powtarzamy na palcu srodkowym drugiej reki.

Gość ....finka
KOŁATANIE SERCA-pomaga noszenie w lewej czesci stanika małej poduszeczki gorczycowej (woreczka ).Mozna wykonac samemu .

Gość ....finka
Ubierajmy sie ciepło szczegolnie w zimnej porze roku ,wtedy serce nie bedzie musialo pompowac dodatkowej krwi dla ogrzewania . Wkładajmy do łozka termofor ,ulzy to sercu w pracy .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się