Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość jozefinka

MEDYCYNA NATURALNA-porady

Polecane posty

Gość do finki
tylko u mnie to zapalenie jest juz takie suche przewlekle. na zewnatrz praktycznie nic nie widac skora nie jest zaogniona nic z tych rzeczy. jedynie czuc pogrubienie sciegien i ograniczone ruchy dloni

" poprz. | 1 37 38 39 12:57 [zgłoś do usunięcia] jjjkjkjkjkjjks A do Ciebie,do Ciebie 'Max Zander vel Klaun "ten tekst wyzej,nie badz juz taki nierozgarnięty,żebys Ty chociaż 10% mądrości miał co ja tu już mógłbym z Toba cokolwiek pogadac,tu pudło,klapki na oczach,oo a ciekawe czy chemiczne te Twoje klapki??? pewnie tak bo Ty swoja chemia chcesz cały świat uzdrowić???oj gdyby tu Bóg widział to by Ci niezle pogroził Jakos dziwacznie sie zachowujesz jak półgłupek.wybacz ale takie sparawiasz wrazenie Nie chce mi sie juz z Toba dyskutować bo nie rozumiesz podstawowej ideii terapi chorego człowieka pa" Gówno sie znasz na tym więc nie bredź:P.Wkrótce to udowodnię:classic_cool:.A z chemii i logiki powinna być pała:P. " papaja303 Nie warto zawracać sobie głowy Maxem. Na zapalenie ja bym spróbowała stosować okłady z oleju rycynowego, jak je robić, podawałam na urynoterapii.Trzeba namoczyć olejkiem flanelę potrójnie złożoną, przyłożyć na bolące miejsce, zabezpieczyć folią(bo tłuste) i ogrzewać solidnie poduszką el. lub termoforem z godzinę. Powtarzać w następne dni, aż do ustąpienia dolegliwości(mam nadzieję)." Raczej nier zawracać głowy tymi co bredzą i się ze mną kłócą:P.Wkrótce przedstawie dowody na to że miałem rację:classic_cool:.

Gość do finki

Gość a co na odchudzanie? spalanie
tłuszczu?

Gość do finki

Gość Z LEKAMI CZY BEZ?
W numerze 7-8/2004 polskiego miesięcznika Ekoświat zacytowano wypowiedź prof. Zbigniewa Religi, który stwierdził, że 80% chorób ustąpiłaby samoistnie, gdybyśmy temu nie przeszkadzali, sięgając po lekarstwa. Z LEKAMI CZY BEZ SKUTEK BYŁBY TEN SAM: USTĄPIENIE CHOROBY, WYLECZENIE. Nie jest to opinia odosobniona i najczęściej wygłaszają ją lekarze o dużym dorobku i autorytecie. Tezę tę potwierdzają badania dotyczące tzw. placebo (obojętny farmakologicznie środek podawany w badaniach klinicznych). W niektórych przypadkach procent pacjentów wyleczonych metodami medycyny współczesnej jest taki sam jak w grupie, gdzie podawano placebo. I nie są to badania efektywności leczenia kataru, lecz poważnych chorób, z jakimi medycyna sobie nie radzi.

Gość do finki
przewlekle zapalenie sciegien-- co mi pomoze?

Gość ....finka
Leczenie rozpocząc od masazu stop i dłoni .Drewniane rolki ,chinskie kule Qi Gong do kupienia w sklepach chinskich , sklepach 5 zł .Refleksoterapia .....To nic ,ze dolegliwosci bolowe sie nasilą.......

Gość ....finka
Masazer głowy - rowniez do kupienia w ww sklepach ok4 zł

Gość do finki
ale te chore sciegna mam masowac? bo one sa wlasnie w dloniach. juz nie bola jedynie sa pogrubione i czasami odczuwam klucie

Gość do finki
na rzie biore steryd i jest w miare dobrze ale jak go odstawiam to sciegna grubieja i rano dlonie sa przykurczone dopiero po rozmasowaniu sciegna moge je w miae plasko rozprostowac

Gość aa..
finko co na alergię (chyba) brzegu powiek? bardzo cie prosze poradz mi cos

Gość do finki
moze jakies masci kompresy zilowe by mi pomogly?

Gość ....finka
Przewlekłe zapalenie scięgien--ugniatać chinskie kule w dłoniach --poczytaj o nich internecie .Na noc okłady z rozbitych jak na kotlety- lisci kapusty posmarowanych olejem rycynowym +rekawiczki o jednym palcu.Nie znam niedomagan Twojego organizmu ........Po tygodniu napisz .........

Gość ....finka
ALERGIA ---przepłukiwać oczy i brzegi powiek solą fizjologiczną tak czesto jak zachodzi potrzeba .......

Gość ffffffffbhyt
a co na uporczywe uplawy?

Gość do finki
z ta kapusta dobry pomysl tylko musze ja kupic. a z tymi kulkami to nie wiem czy moge tak obcizac chore sciegna

Gość do finki
finki a co sadzisz o piciu nagietka przy tych moich sciegnach? a moze dodatkowo oklady z nagietka? stosuje tez balsam z arniki takiej niemieckiej firmy takie pudelko 250 g

Finko.... wyczytałam u Tombaka, że nieukładające się i przesuszone włosy są oznaką nieprawidłowego funkcjonowania organizmu... Ja mam niestety takie. Żadne odzywki i środki, naturalne odżywki, okłady z rzepy i nawet moczu nie pomagają, na dodatek odżywiam się bardzo zdrowo, mieszkam w terenach o czystym powietrzu, uprawiam sport i tak naprawdę to nie wiem co jeszcze mogę zrobić aby mój organizm funkcjonował dobrze i żeby te moje włosy wreszcie wyglądały normalnie.... Spotkałaś się może z takim przypadkiem?? czy możesz mi coś poradzić??

Gość ....finka
WŁOSY------odstaw suszarke !!!!!!Pij siemie lniane -zmielone w mlynku.Nerki -odpowiadają za stan włosow.Masazer głowy poprawi nie tylko krazenie .....Kompresy......

Gość ....finka
UPŁAWY------popijac nalewke z nagietka (2x dziennie łyzeczke na poł szkl wody).Pomogą nasiadowki z krwawnika ,nagietka i skrzypu....

Gość ....finka
do finki----nie zaszkodzi picie nagietka(dziala takze przeciwzapalnie ).Rozne okłady jeszcze mozna probowac .....z babki lancetowatej ,glinki ,masci propolisowej ,siemia lnianego ,zywokostu ........

Gość U.Srinivas etlethien
dzieki finko, jestes super ze sie tu udzielasz:)

Finko... nie używam ani suszarki ani prostownicy. Jak myje włosy to wstaję 2 h przed wyjściem aby mogły same wyschnąć... Jak mam parzyć to siemie lniane? ostatnio zalałam całe ziarenka przegotowaną wodą ale nie wrzącą i się chyba nie zaparzyło... Masaże?? Kompresy??? mogłabyś napisać coś więcej. Bardzo dziękuje i dobrze, że jesteś:)

Gość ....finka
....................

Gość do finki
dzieki za porade:-) szkoda tylko ze jest juz jesien i te wszystkie ziola moge co najwyzej kupic w aptece do zaparzenia albo w formie zelu lub masci

Gość ....finka
Włosy ----jak czesto myjesz i w czym ?Codzienne mycie włosow w szamponach bardzo niszczy ich strukture.Do mycia uzywac niewielką ilosc mydła w płynie +odzywka ,troszke olejku rycynowego .Siemie lniane zmielone w młynku od kawy (witaminowo )- popijac wodą.Uwaga ! na działanie przeczyszczajace siemia l.

Gość ....finka
MASAZER GŁOWY --patrzw internecie ,sklepach,5 zł ,sklepach chinskich ......Cena ok 4 zł

Gość ....finka
Znakomicie relaksuje, odpręża, usuwa bóle głowy, migrenę i stres Dzięki masowaniu poprawia się ukrwienie głowy, a w związku z tym włosy stają się mocniejsze, a skóra głowy zdrowsza. Lepsze ukrwienie i dotlenienie głowy to również poprawienie zdolności myślenia. Powoduje przyjemne odprężenie całego organizmu. Jest bardzo łatwy w użyciu. Zaraz po wyjęciu z opakowania, tuż po chwili jest gotowy do pracy. To jeden z najtańszych sposobów na zapewnienie sobie znakomitego relaksu i odprężenia

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się