lady_in_red21 0 Napisano Październik 19, 2007 w ostatnim tygodniu poprzedniego opakowania zapomnialam zarzyc tabletki i wedle ulotki trzeba bylo zrobic albo przerwe i nie brac dwoch tabletek naraz albo dkonczyc opakowanie i drugie zaczac bez robienia przerwy. zybralam opcje druga i tu zaczynaja sie kwiatki. czuje sie fatalnie. mam mdlosci, boli mnie glowa i mam lekko podwyzszona temperature. zastanaawiam sie czy to przeziebienie czy dopadla mnie ciaza przez ten jeden maly blad chociaz na opakowaniu pisze, ze nie ma koniecznosci stosowania dodatkozej antykoncepcji. biore novynette juz dwa lata i zapomniec zdarzylo mi sie pierwszy raz dopero. z jednej strony wiem, ze dwa opakowania pod rzad to podwyzszony poziom hormonow w tym progesteronu, ktory przeciez jeste hormonem ciazowym a wiec moga wystepowac objawy ciazy. z drugiej strony ciagle sie obawiam ze moge byc w ciazy. zrobilabym test ale obawiam sie, ze bedzie jak na poczatku, podpadne w paranoje na punkcie testow i nie uwierze jednemu tylko zrobie 20. mam wiec takie pytanie, czy mialyscie jakies skutki uboczne przy braniu dwoch opakowan tabletek pod rzad? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Październik 19, 2007 Progesteron NIE JEST HORMONEM CIĄŻOWYM tylko występuje tak samo naturalnie w kobiecym cyklu, jak estrogeny - tyle, że w II fazie cyklu (po owulacji).Takie mogą być skutki uboczne brania tabletek bez robienia przerwy, zdarza się, nie Ty pierwsza inie ostatnia przez to przechodzisz ale jeśli możesz wytrzymać - to skończ to opakowanie, bo przerywając - zrobisz sobie lekki miszmasz w organizmie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_in_red21 0 Napisano Październik 19, 2007 wytrzymac pewnie wytrzymam tylko obawiam sie ciazy niestety :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Październik 19, 2007 A na jakiej podstawie obawiasz się ciąży? Zastosowałaś się do ulotki to sobie nie wmawiaj :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malwincia323 Napisano Październik 19, 2007 heheheh i te 20 kg wróci :-P a tak poważnie to nie panikuj bo ryzyko ze to jest ciąża jest raczej zerowe, to mogą być objawy wszystkiego - lekkiego zatrucia, przeziękbienia itp. nie peniaj :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_in_red21 0 Napisano Październik 19, 2007 no ja mam tendencje do wmawiania sobie a 20 kilo raczej nie wroci bo od trzech dni nie mam apetytu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malwincia323 Napisano Październik 19, 2007 i myslisz że przez całą ciąże nie ma się apetytu? błahahaha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_in_red21 0 Napisano Październik 19, 2007 nie mam zielonego pojecia jak to jest w ciazy. wydaje mi sie, ze lapie mnie jakas infekcja, wczoraj biegunka, dzisiaj nudnosci, bole glowy i ogolnie kiepskie sampoczucie. ale procz biegunki sa to tez objawy ciazy. poza tym mam temperature. juz sama nie wiem. ogolnie staram sie przetlumaczyc sobie, ze na ciaze nie ma szans. z drugiej strony, moj ginekolog poziedzial, ze ciaza moze sie zdarzyc bo po to sie bierze 21 tabletek a nie 18, tak jak ja zrobilam. no nie wiem, nie wiem sama. wiem, ze teoretycznie po 17 tabletkach juz mozna zrobic przerwe. ja wzielam 19. po zapomnieniu uzywalam dodatkozego zabezpieczenia ale i tak sie stresuje. do konca opakowania 10 tabletek i minimum 5 dni oczekiwania na okres ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach