Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilunka

grudki podskórne - od kilku lat nie mogę się ich pozbyć!

Polecane posty

Gość lilunka

Witam! mam 24 lata i zawsze rówieśnicy zazdrościli mi, że mam piękną zdrową, gładką śniadą cerę, od kilku lat niestety borykam się z problemem - z jakimiś bliżej niezidentyfikowanymi podskórnymi grudkami na czole, wcale to coś nie znika z twarzy, tkwi kilka lat w tym samym miejscu, od czasu do czasu pojawiają się nowe, czy stare znikaja - ciężko powiedzieć, nie prowadzę aż tak dokładnych obserwacji, mogę jednak stwierdzić, że pomimo stosowania różnych mazideł nic się nie zmienia, nie wiem co to jest, jak to nazwać, w związku z czym nie wiem z czym walczę grudki te są małe, w kolorze skóry, wyczuwalne pod palcami, widoczne pod słońce, nie szpecą twarzy w jakimś dużym stopniu, ale też nie są jej ozdobą :/ oto zdjęcie: http://img90.imageshack.us/img90/5969/15135258dl2.jpg czy któraś z was miała podobny problem i wyleczyła to? ewentualnie czy możecie mi napisać co to jest? jak to nazwać żebym bezsensownie nie traciła pieniędzy na maści i kremy przeznaczone dla określonego typu trądziku

Gość Zmień krem
To zwykłe zaskórniki zamknięte. Zmień krem, bo ten co masz najwyraźniej zapycha Ci pory.

Kup acne0derm ja tez mialam kiedys ten problem i acne mi naprawde pomogl,a sama mam skore tlusta trudna do utrzymania:)Tylko na efekty trzeba troche poczekac

Gość lilunka
od miesiąca stosuję brevoxyl i physiogel, wcześniej używałam krem intensywna kuracja eris under 20 oraz kolastyna krem matujący happy cośtam, czy te kremy są złe? nigdy nie używałam jednego kremu w kółko, zużyję tubkę i zmieniam, starałam się wybierać te kremy które 'podobno' nie zapyachają porów, nie stosuję fluidów, nie maluję się, dlaczego to coś tak długo się utrzymuje? czy pomogłyby kremy z kwasami?

Moze problem tkwi w diecie???Nie wiem ja bym na twoim miejscu nie uzywala tych kremow matujacych gdyz one nie sa dobrym rozwiazanem.Albo stosy=uj sam ten brevoxyl albo kup sobie acne-derm

A bola Cie one???Bo ja zawsze mialam pelno taki ch na policzkach,takich podskornych ale bolacych

Albo pop prostu idz do kosmetyczki na czyszczenie tylko i wylacznie czola i tyle po problemie:)

Gość lilunka
nie, nic nie boli, niektóre np. te nad brwiami 'zauwazylam' dopiero w czasie nakładania kremu po prostu wyczułam kilka pod palcami, przyjzalam sie i zobaczylam w koncu, obecnie uzywam tylko brevoxylu i physiogel krem nawilzajacy polecany do stosowania razem z brevoxylem wlaśnie jako nawilżacz (bo brevoxyl wysusza), no i szczegolnej poprawy nie zauwazylam (ani pogorszenia), wiec zastanawiam sie czy nie zmienic, ale czy ten acne derm pomoze na cos co tkwi na mojej skórze od kilku lat?

Mi tez do tej pory nic nie pomagalo,zawsze juz mialam pelno takich podskornych syfkow ktore mnie wkorzaly.Mialam je na calej twarzy i w koncu kupilam acne-derm i naprawde pomogl teraz tych syfkow juz nie ma tzn pare znajde ale nie to co mialam.Wlasnie kupilam 2 tubke i nie zamierzam go zmieniac

Gość lilunka
agula gratuluje, oby i mi się poszczęściło... zastanawiałam się nad kosmetyczką, mówisz że możliwe jest by oczyścić samo czoło? bo z tego co wiem przy oczyszczaniu robi się parówkę która rozszerza pory no i ona niekorzystnie wpływa na cerę naczynkową której posiadaczką także jestem :) a nie wiesz co by było gdyby tak acne-derm stosować na zmianę z brevoxylem?

nie pytaj sie nas tylko idź do dermatologa. mi kiedys pomoglo to w walce z tradzikiem.bylo cieżko bo i dieta i maście itp. Do tego comiesieczne wizyty u kosmetyczki na czszczeniu. Mi obecnie na wszelkie drobne wyskoki skórne pomaga stosowanie Norma Derm tonik oczyszczający i zamykajacy pory. w na codzień ta sama seria na dzień i na noc.

Pewnie ze moze samo czolo wyczyscic ja kiedys czyscilam same policzki i lux.Ja bym nie stosowala brevoxyly z acne-dermem na zmiane gdyz acne drem pomaga ale musisz go regularnie stosowac.Ja przez pierwsze 3 tygodnie stosowalam go i rano i wieczorem ateraz przy drugiej tubce stosuje go tylko na noc

Gość lallla
można używać brevoksylu np na noc a acne dermu na dzien .tak mi poleciła kiedyś dermatolog.

Gość kjcnjc
Ja mam to samo, cala twarz w podskornych grudkach. Widac je pod swiatlo , czy z bliska, czuc pod palcami. Takze stosuje brevoxyl, ale poprawa minimalna. Probowalam juz roznych kremow.