Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelinna

Czy to skaza białkowa?????????

Polecane posty

Karmię swoje dziecko butelką, mały ma na buźce pryszczki przypominające trądzik, polozna powiedziala ze to normalne, aleich jest coraz wiecej, wczesniej byly czerwone, teraz sa koloru ciala ale wysypana ma cala twarz. Jak wyglada skaza bialkowa, czy to moze byc to???

U mojego syna też zaczęło się od zmian na twarzy.Najpierw takie jakby pryszczyki, których było coraz więcej i które po jakimś czasie zmieniały się w łuszczące suche plamy.Potem te suche plamy pojawiły się także na kolankach i na rączkach.Do tego doszły paskudne,cuchnące,zielone kupy.Brak apetytu i brak przyrostu wagi.o przejściu na bebilon pepti wszystko wróciło do normy.Jednak chyba znów go coś uczuliło bo ponownie pojawiła się sucha skóra.U alergików trzeba uważać bardzo na to co się daje do jedzenia bo bardzo łatwo dochodzi do kolejnych uczuleń.

dziecko ma miesiac. a jak sie objawia ta skaza ? czy opisane przeze mnie objawy to jest to? czy wlasnie to tradzik/ polozna mowila cos ze to na mleko tak dzieci reaguja(mieszkam w uk0 i ze wszystko ok. ale tu zawsze mowia ze ok wiec sie martwie

Gość moj syn mial skaze...
skaza bialkowa najczesciej objawia sie biegunka i zaczerwienionymi szorstkimi policzkami zadko zdaza sie typowa wysypka.

Gość nietolerancja
białka z mleka objawia się najczęściej między 3 a 4 tygodniem życia.Najpierw na twarzy potem w zgięciach rączek i nóżek.To są przeważnie takie czerwone łuszczące się placki .Potem już na całym ciele i dochodzą kłopoty jelitowe,zielone kupki,albo biegunki,kolki itp Może spróbuj dać dziecku inne mleko bebilon pepti albo nutramigen na jakiś tydzień.Zobaczysz reakcje czy wysypka zeszła,a potem z powrotem podać to mleko i również zobaczyć czy wyszło uczulenie z powrotem.Ja nie sądzę żeby to była nietolerancja,jeśli nie jest czerwone i sirę nie łuszczy.Może dziecko uczula jakis kosmetyk,kocyk.Odstaw wszystkie kosmetyki.Moje dziecko miało straszne uczulenie odJohnsonów.

Gość synek mojego brata
ma od 3 m-cy i nie znika.Pomaga jedynie częste kremowanie jakąs robioną maścią witaminową i oilatum

Gość nie straszcie
dziewczyny azs.Azs to poważna choroba ,nie każda atopia to zaraz azs!

\"U niemowląt AZS objawia się wysypką na buzi i nienaturalne czerwonymi policzkami. Policzki stają się szorstkie i błyszczące - tzw. \"lakierowane policzki\". Wysypka może przenieść się na zgięcia łokci i kolan, a także za uszy - tzw. \"naderwane płatki uszne\". Skóra swędzi, więc dziecko się drapie i jest niespokojne. Może dojść do zakażenia zmienionych miejsc.\" Więc po dokłębnej obserwacji stwierdzam, że to na 90% nie to, jest wysypka na buzi i trochę na szyjce, ale innych z wyzej wymienionych objawów nie ma. Więc to chyba trądzik, ale ponoc ten ma znikac po 14 dniach a jest juz 3 tygodnie wiec co??????

Gość wydaje mi sie
ze to tradzik a nie zadne uczelenie na mleko, jesli kupki sa dobre i wysypka sie nie zmienia nie ma powodu do niepokoju, poza tym 14 dni to standart wiadomo u kazdego dziecka moze byc inaczej