Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkryska

kto jest po ślubie a nie chce jeszcze miec bachorow

Polecane posty

marryme ale superantykoncepcja nie jest 100%... widać wpdli i co mieli zrobić?? wyrzucić dziecko do śmietnika, utopić w ubikacji tylko dlatego żeby miec lekko w życiu?? wpadli i teraz ponosza konsekwenje... pewnie że było by im lepiej gdyby nie mieli dziecka, ale teraz już jest zapóźnio.. dziecko przyszło na świat i to nie ejgo wina co narobili młodzi rodzice;)

696 ,dlaczego mnie nie rozumiesz?Jestem materialistka ,to fakt,nie wypieram sie tego.Ale kto nie lubi pieniedzy?Ja tylko uwazam,że ktoś kto chce mieć dzieci powinien byc w stanie je utrzymać,a nie prosic sie potem rodziny o pieluchy i inne rzeczy.

Gość 696
tu nie chodzi o studia, inteleigencje matki, czy Wasze wypowiedzi... Dziecko - to dziecko !! nie jestem zwolennikiem zadnego zapysialego politycznego stowarzyszenia !! Nie rozumiem, dalczego piszecie o dzieciach, jakby to byly jaies ' dobra materialne' wskazane w pewnym okresie egzystencji...

Gość 696
Zrezta moje uzewnetrznienia sa niewskazane najwidoczniej... Kiedys, byc moze, pewne osoby pojma istote zagadnienia...

Fstaszko,ta moja nieszczesna kuzynka nie stosowala ZADNEJ antykoncepcji,no bo po co skoro stosunek przerywany to w\\g niej antykoncepcja wlanie.To sa naprawde ludzie na poziomie moze 12latkow,zero wiedzy ,itd,Ona sie skapal chyba w 4 miesiacu dopiero,że jest w ciąży.

\"Nie rozumiem, dalczego piszecie o dzieciach, jakby to byly jaies \' dobra materialne\' wskazane w pewnym okresie egzystencji...\"---no właśnie, to nie jest rzecz, ale coraz więcej ludzi tak sobie ustawia życie. A może to odpowiedzialność?!

Gość torebeczka
katie, dla mnie kobieta niezalezna jest w stanie sie bez problemow utrzymac bez pieniedzy meza. Czy ty w wieku 19 lat jestes sie w stanie sama w 100% utrzymac?

marryme ale to chyba nie powód do tego żeby ich piętnowac i obrażać?? widac tak głupi nie sa za jakich ich uwazasz, skoro starają sie żyć normalnie;)

nie jestem, bo sama zarobię ok. 800zł, a samo mieszkanie kosztuje 2 razy tyle. więc nie jestem 100 % kobietą? :D

Gość torebeczka
Jestes kobieta, ale nie niezalezna. Zreszta to normalne w wieku 19 lat, ale w momencie gdybys zdecydowala sie na dziecko, to bylabys niepowazna.

mnie sie wydaje , ze jak ktos sobie juz ustawia dziecko w swojej rzeczywistosci to mozemy to nazwac dojrzałoscia,bo taka osoba mysli !!!i nie ma pogladow w stylu \"Pan Bóg dał dzieci to da i na dzieci\"

Fistaszko-Nie piętnuje ich,po prostu widze jak sobie nie radza ze wszystkim,trzeba im było kupic wyprawke,co zrobiła moja mama,na nic nie mają kasy ,naprawdę!Ona dzieckiem się opiekuje to fakt,ale non stop siedzi ze swoją mama(a babcią dziecka).Jej rodzice biedni,jego też biedni.Ona nie skonczyła jeszcze szkoły,żadnego zawodu.Może uda im się stanąc na nogi ale pewnie wiele to potrwa,i być może dziecko będzie musiało chować się w biedzie po prostu.

acha :) dlatego właśnie się nie decyduję, bo po pierwsze, musiałabym przerwac studia, po drugie nie zapewniłabym mu (jej):) tego, co chciałabym :)

Gość torebeczka
W takim razie jestes rozsadna;)

Gość 0666666666666tr
tego czego chcialabys,naprawde lepiej skoncz te studia kretynko

Gość torebeczka
marryme, ja na miejscu ich rodzicow nie pomoglabym. Jezeli byli na tyle dorosli, aby uprawiac seks, to powinni teraz sobie sami radzic.

Oni mają właśnie świetnych rodziców,chętnie by im pomogli ,ale naprawdę sami ledwo wiążą koniec z końcem.

marryme kurcze, no przykra sytuacja, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, twoja kuzynka musi sie czym prędzej pozbierac i walczyć o swoją rpzyszłość;)

torebeczka widze że preferujesz zasade \"jak idioci sie załatwili to dobijmy ich i patrzmy jak razem z dzieckiem zdychają\":o obyś ty nigdy nie potrzebowała niczyjej pomocy:o

Fistaszka,no musi,teraz nie ma juz wyjścia ,dziecko jest na świecie.Mi jest naprawdę żal takich beidnych rodzin,potem tych dzieci,które nie pojadą na kolonie,albo na szkolną wycieczkę bo kasy brak.

w mojej rodzinie , dalszej, była taka dziewuszka, ktora zaszła w ciaze jak miała 14 lat z chlopakiem 18 letnim. Nasz wspaniały kosciol kat. udzielil im slubu. urodziło sie dziecko-chowa je matka tej panny i ta panna, a chłopak gdzies haruje na kopalni za dwoje darmozjadów (zonę i dziecko).

hoga, tytuł tego topiku jest nie na miejscu....jak go wymysliłam powodowały mną emocje :) gdybym miała mozliwosc techniczn ą to zmieniłabym ten tytuł :) na \"dzieci\" :P