Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gochencja

Krem przeciw powstawaniu odparzeniom - pytanie do praktykujących już mam

Polecane posty

Mam małe pytanie dotyczące kremu przeciw odparzeniom. za 3,5 Tyg mam rodzić i kupiłam juz sobie krem przeciw odparzeniom PENATEN polecały mi go w sumie moja mam i ciocia ale teraz sie zastanawiam czy wy kiedykolwiek go używałyście i czy nie powoduje on uczulenia i czy jest skuteczny .. b prosze o odpowiedz z góry dziekuje :)

Witam ja urzywałam SUDOKREM, Stosowałam go przy pierwszym dziecku, sprawdził sie więc przy drugim też go kupiliśmy :) Pozdrawiam

Zgadzam sie z przedmówczynią.Sudocrem był niezastąpiony kiedy mój synek był malutki.Inne albo uczulały,albo jeszcze bardziej podrażniały skórę małego.

Każdy krem może powodować uczulenia - a czy akurat ten tak zadziala na dane dziecko to tylko od dziecka zależy. Moim zdaniem penaten jest dość fajnym kremem - jest gęsty i nawet cienko posmarowany pozostawia dobrą warstwę ochronną na skórze dziecka. Dla mnie zaletą też jest to,że można go kupić w kilku wielkościach opakowań - bo łątwo małe opakowanie na stale trzymac w torebce, a większe w domu i fajne,że nie jest w tubce a w otwieranym pudełku - bierzesz tyle dokładnie ile potrzebujesz. No i cena jest przystępna - na allegro można duże opakowanie po 20zl kupić:) Jest to jednak bardziej krem profilaktyczny niż leczniczy - więc jeśli odparzenie już się pojawi to lepiej sudocrem i bepanthen maść.

To zalezy od wrazliwosci skory niemowlecia. Moja ma baardzo wrazliwa i czasem ani linomag ani sudocrem nie pomagaja. Wtedy uzywam Tormentiol, ale z nim trzeba ostroznie - tylko na ostre stany odparzenia. A dodam ze pieluche zmieniam bardzo czesto jak tylko jest odrobina siusiu, kupe natychmiast, czasem jak sie spoznie pare minut to tyleczek jest juz bordowy :(

Gość justynA1984
WITAM JA UZYWALAM BEPANTEMU DO STEPNEGO W APTECE I UWAZAM ZW TO NAJLEPSZE CO MOZE BYC .UZYWALAM WSZYSTKIEGO A MOJE BLIZNIACZKIMAJA BARDZO WRAZLIWA PUPKE I BEPANTEM DZIALAL SWIETNIE NIEM TYLKO LECZYL ALE I CHRONIL WIECZOREM POSMAROWALAM A NA DRUGI DZIEN PIEKNA PUPA.POZA TYM MOZNA GO UZYWAC NA ZIME NA DWOR DO BUZI NA ZADRAPANIA CZY ZACZERWIENIENIA NACALYM CIELE.POLECAM

J-A-N-A - a próbowałaś tormazol lub maść pięciornikową - one są składem identyczne do tormentiolu z wyjątkiem pochodnych kwasu boroweg(ktory kumuluje się w organizmie). Skuteczność jest praktyczne taka sama jak tormentiolu, a dla dziecka bezpieczniejsze.

Gość justynA1984
MAM WRODZINIE LEKARZY I MOWIA ZE TORMENTIOL JEST FAJNY ALE TAK CZY TAK TO TAK JKBY LEK I NIE MOZNA GO STOSOWAC CALY CZASTYLKO SPORADYCZNIE CO MNIE ZDZIWILO BO BEDAC PO PORODZIE W SZPITALU DAWALI TORMENTIOL DO CODZIENNEGO UZYTKU

Gość kasienia 27
Linomag polski i skuteczny lub sudocrem

A ja polecam krem przeciw odparzeniom Nivea lub HIPP :) A jak już powstanie jakieś podrażnienie to Sudocrem :)