Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomoge

masz pytanie? chetnie pomoge

Polecane posty

Gość Załamana71
Mam bardzo wielki problem. Z tego co czytałam to dziewczyną spóźniają się okresy po kilka dni, po tydzień czy po dwa. Zazwyczaj mój cykl trwa 28, ale czasem o tydzień się przesuwa. Jednak tym razem jest bardzo źle. Okres miałam dostać 21.09, a dzisiaj już mamy 20.10...to już 29 dni. Nie uprawiałam seksu.Więc raczej ciąża odpada. Mam też obseje na punkcie tego, że kiedyś gdzieś niechcący usiadłam na desce klozetowej i tam są plemniki. Wszyscy mi mówią, że to raczej niemożliwe, ale teraz mam w głowie różne myśli :( Przed 21.09 byłam w Bułgarii, czyli zmieniłam klimat i to może też wpłynęło na to. Ostatnio byłam też na imprezie i cały czas tańczyłam, czyli wysiłek. Mam również nadwage i to może być główny problem. Mama nakłania mnie żeby poszła do ginekologa, ale się troche boje i czekam cierpliwie. Czy to jest normalne? Błagam o szybka odpowiedź, bo bardzo się martwie !!! Mam nadzieje, że mi pomożesz !!! Prosze ;(

Gość Piekna Ulotna
A wiec mam pytanie czy istenieje mozliwosc zebym w dni nieplodne bez spuszczenia sie do srodka zaszla w ciaze?? Poza tym czy w czasie ciazy bola piersi??? Jesli tak to po jakim czasie...bo mnie bola zawsze przed okresem a teraz do okresu daleko a mnie strasznie bola Bo bylo to tak ze on byl we mnie i chcial chwile przestac bo bal sie ze jak wykona jakis ruch to "strzeli" z gory dziekuje

Gość Masz pytanie chetnie pomoge
Do Załamana71 okres moze ci sie regulowac bardzo dlugo w zaleznosci w jakim jetses wieku do 18 roku reguluje sie okres w jakim ty jestes wieku?

Gość tirurinka
jak to do 18 roku zycia reguluje soe okres...co to za bzdury to co po 18 roku zycia juz wszystko jest w porzadku z hormonami... heheheh jak nie potrafisz pomagac to nie pomagaj

Gość Załamana71
Mam 17 lat. Dokładnie w czerwcu skończyłam. A okres zawsze miałam nieregularny...tylko tyle, że to było kilka dni, góra 1.5 tygodnia. No, a teraz już pełny miesiąc mi się spóźnia + normalny 28 dniowy cykl.

Gość star99
idz do ginekologa,moze masz jakies zapalenie

Gość Załamana71
A myślicie, że ta moja obsesja związana z deską klozetową jest nierealna??? bo już teraz myśle o wszystkim ;(

Gość anusiaaaaaa88
wieszco z ta deska kolezetowa to jest nie mozliwie poprostu masz jakies zaburzenia hormonalne a jezeli tak bardzo sie boisz to zrob test i sie uspokoiusz bo jak sie bedziesz stresowac to jeszcze bedzie gorzej a zmiana klimatu tez wplywa na brak okresu moja znajomwap ojechala do wloszech i przez 2 miesiace nie miala tam okresu wogle

Gość secadora
a czy wiesz może coś o tabletkach Postinor Duo?

Gość pomoż mi
Z nieba mi spadłaś. Mam kilka pytań: 1 PYTANIE która generacja tabletek jest najlepsza? Moją przygodę z tabletkami zaczęłam od yasmin. Ginekolog miała podpisaną umowę, zamiast dać mi opakowanie sprzedała mi je za połowę ceny. Ja niewtajemniczona weszłam w to. Tabletki z drugim składnikiem nie będącym hormonem tylko naśladującym dzialanie progestagenu okazały się niewypałem. Są fatalne, podobno nie zbadane jest do końca dzialanie tego związku. Ja nie mialam zadnyh skutków ubocznych, ale te tabletki tak mają. Dopiero po 3 miesiącach zaczęły się bóle łydek, w nocy skurcze. Lekarz nie pozwolił mi ich odtawic mowil ze nie mam sie przejmowc wtedy palilam. Faktycznie minelo ale jak rzucilam papierosy. Nie powiedzial mi wtedy, ze to sa pierwsze oznaki zakrzepicy. 2 PYTANIE czy po takim incydencie powinnam to zaliczyc do przebytej zakrzepicy? Co to sa te skurcze i bole? Formowanie się skrzepu? Pozniej dodzlo do silnego zapalenia zoladka, odstawilam sama tabletki i bole minely. Jakies 3 miesiace po odstawieniu tabletek mialam bole w klatce piersiowe i dusznosci. 3 PYTANIE nie wiem czy to zaliczyc do zatoru zyly lub tetnicy plucnej czy do nerwicy na ktora choruje, to samo mam jak zapale papierosa od razu robi mi sie slabo. W kazdym razie zrobilam drugie podejscie przepisala mi microgynon 21. Po ktorych bylo tragicznie bylam opuchnieta, bole glowy, cos mi pulsowalo w glowie. Biegunka, wymioty, bole brzucha. Odstawilam i zmienilam lekarza. Bo nawet mi nie pow, ze powinnam brac od 5 dnia cyklu. Nowy ginekolog namawia mnie do brania tabletek, bo i tak musze przyjmowac hormony to przy okazji niech zabezpieczaja mam stalego partnera od 4,5 roku ( dzisiaj mija). Przepisala mi cilest, ale ich nie wzielam jakies obawy. Musze brac hormony poniewaz mam bardzo bolesne iesiaczki jak dostane to nie moge sie ruszyc leze na plasko i placze z bou do tego wymiotuje mam tak silne skurcze. Teraz moja ginekolog przepisala mi cerazette, ze wzgledu na nogi. Nie pale juz dlugo. ale mam bardzo wazne pytanie 4 PYTANIE dezogestrelum zawarty w tych tabletkach podobno wplywa zakrzepowo czy to prawda? Wzmaga dzialanie estrogenow wiec czy wplywa tak nehatywnie na zyly w pol z estrogenami w tabletkach dwuskladnikowych czy sam tez? Jest w wiekszych ilosciach wminipigulce a wiec moze byc niebezpieczny. 5 PYTANIE dlaczego w dwuskladnikowych dezogestrel jest w tak malych iosciach mniejszych niz inne progestageny. 6 o ile zmniejsza sie ryzyko chorob przyjmowania jednoskladnikowych? 7 PYTANIE czy generacje doycza minipigulek? Chciałabym się dowiedzieć czy niewydolność krązenia niskie cisnienie i imne rece orz dretwienie palcow moze byc przeciwwskazaniem to bylo 8 PYTANIE oraz 9 PYTANIE czy skutecznosc cetarazette jest taka sama u kobiet niekarmiacych jak karmiacych 10 PYTANIE kiedy nalezy przyjac pierwsza tabletke bo spotkalam sie z wieloma opiniami. Dodam, ze mialam robione badania krwi wszystko w normie i krzepliwosc tez. 11 PYTANIE bol lydek czy to jest formowanie sie skrzepu krwi czy vo innego? 12 PYTANIE jaki jest odsetek zgonow po cerazete co sie dzieje ze kobiety umieraja po tabletkach dwuskladnikowych? Czy skrzep formuje sie w ciagu jednej doby od przyjecia tabletki, nie moga odstawic jak zaczyna sie cos dziac? Bardzo prose o odpowiedz bede ogromnie wdzieczna wiem ze duzo tych pytan ale sa to pyatnia nurtujace mnie od dluzszego czasu, lekarze nie przejmuja sie zdrowiem pacjentow sami musmy, a ja iem ze sa szkodliwe tabletki nie chce umrzec z powodu ich brania. Boje sie zakrzepicy i chce wiedziec jak bardzo ona mi grozi. Pozdrawiam kiusia

Gość Załamana71
Bardzoo wam dziękuje dziewczyny :) Test właśnie zamierzam kupić jutro, ale bardzo się go boje zrobić, chociaz nie współżyłam. A do ginekologa też mam zamiar się wybrać, bo faktycznie to może być coś złego. A te moje obsesje to już chyba po prostu z nerwów. A o tych tabletkach słyszałam. To chyba coś na zasadzie tego "pomena". Tylko nawet jeśli bym miała je wziąść to i tak już za późno, a poza tym nie współżyłam, ani też nie uprawiałam pettingu.

Gość sagemkaaaxxx
dziewczyny spoznia mi sie 1 dzien okres. tzn czasami mam co 28 dni (29 dostaje) czasami co 29 ( 30 dostaje). dzis jest 29. zaczynam sie bac. mam ciagle sucho... z nocy na bieliznie tylko jak by zolty lsuz jakby jakas infekcja. zadnych plamien. wszytsko mnie boli jak na okres a go nie ma :( czy jak jutro robie test to eynik bedzie wiarygodny czy lepiej odczekac i isc do lekarza? blagam pomozcie bo umieram ze strachu.

Gość anusiaaaaaa88
sagemkaaaxxx a ile od stosunku minelo mysle ze jak zrobisz jutro albo pojutrze to bedzie wynik wiarygodny ale nie stresuj sie tak bo jak bedziesz sie przejmowac to nie odstaniesz okresu powinien okres byc lada dzien

Gość sagemkaaaxxx
anusiaaaaaa88 kilka dni. z tym ze z moim facetem kochamy sie praktycznie co tydzien. tylko wtedy sie widzimy. zabezpiecza sie prezerwatywa ale wiadomo nic nie daje 100& pewnosci. wiec dlatego mam obawe :(

Gość anusiaaaaaa88
no to jak kilka dni to poczekaj az minie z 12 dni od stosunku bo za wczesnie jak zrobisz wynik moze byc beldny a narazie sie nie stresuj :* skoro byla prezerwatywa to poprstu okres moze sie spozniac ze strasu wiec wyluzuj hehe

Gość sagemkaaaxxx
dziekuje anusiaaaaa88. poczekam do juta spokojnie :) moze lada chwila nadejdzie :)

ilonusia (ilonusia0@vp.pl) od 2 lat biore tabletki anty i od jakiegos czasu zawsze przed okresem jak skoncze brac ostatnia lub przedostatnia tabletke pojawia mi sie dziwne swedzenie w tamtych okolicach a jak chce kochac sie ze swoim chlopakiem i chce we mnie wejsc to boli mnie tam i tak jakby piecze nie wiem o to moze byc bo z kolei jak juz dostane okres to mi to mija prosze poradzcie mi cos bo sie niepokoje a ginekologa wstydze sie pytac o takie rzeczy czy to moze byc spowodowane tabletkami ?pozdrawiam i czekam na odpowiedz

To się nie wstydź pytać, bo ginekolog jest waśnie od takich spraw. Na 99% infekcja. I pamiętaj, że należy poprosić także o lek dla partnera.

a czy masc clorimazolum moze mi pomuc i jak mam sie nia smarowac bo nigdy nie miałam takich problemow i nie mam pojecia jak mam sie tym posmarowac wiem ze to moze glupie pytanie ale dla mnie wazne

Maść jest do stosowania zewnętrznego, tym powinien smarować się partner - Ty dostaniesz globulki. Globulki są na receptę.Nie kombinuj, bo możesz sobie zaszkodzić.

Dieki wielkie za odpowiedz napewno pojde do gincia ale dopiero po okresie bo niestety jutro go dostane:( dzieki ci za rade pozdrowionka:)

Gość djidhthgjgj
Co jest po lewej stronie brzucha ??? Mam taki dziwnie zaokraglona lewa czesc.....

Gość Yonai**
Hej wam wszystkim.....wiem ze ju pisalam to wiele razy ale podejzewam ze jestem w ciazy moja historja zaczela sie od 15-16 lipca wtedy to bawilismy sie z chlopakiem ale do stosunku nie doszlo,ani nie bylo zadnego przerwanego....pierwszego dnia to byl petting,drugiego tez,lecz dotknelam jego czlonka i niewiem czy czasami ten plyn przed wytryskiem sie nie pojawil:/poszlam do lazienki i zapomnialam umyc rak;/i dotknelam swojego sluzu wiec moze sie przeniosly....potem 30 lipca dostalam okres....i potem nic nie robilam nawet nie dalam sie hlopakowi dotknac milam potem regulalne okresy 26 sierpnia,22 wrzesnia,i teraz 19 pazdziernika,bylam ju u 10 lekarzy,robilam ju z 12 testow,wiem ze jestem stuknieta wiec nie musicie mnie obrazac ale ja nadal czuje ze jestem w ciazy....cykle mam 28 dniowe,czesto oddaje mocz,kreci mi sie w glowie,czasami mysle ze mdleje a ten ostatni okres byl skapy;/trwal 4 dni myslicie ze mozliwa jest ciaza???dziekuje z gory za wszystkie odpowiedzi

Gość szukająca pomocy
jak mozesz to pomóż mi jutro mam dostać pierwszy zastrzyk na wywołanie okresu po porodzie( jestem już 10 miesięcy po porodzie a miałam tylko jeden okres) w ciązy nie jestem bo robilam dzisiaj test i wyszedł negatywnie. W związku z tym mam pytanie czy te zastrzyki są bardzo bolesne i czy występują po nich jakieś objawy uboczne i kiedy moge dostać po nich okres. Z góry dziękuję ci za pomoc i pozdrawiam

Gość anusiaaaaaa88
Yonai** poswiem ci ze jak ja sie balam choc czasem wracaja przeblyski to zrobilam az 5 testow wszystkie negatywne a psychika nadala swoje probuje ;p heheh tyle ze ja to bym byla w 2 miesiacu a o tym czasie test by cos pokazal ;p ale okresy tez mialam dziwne no ale stres mnie dobijal ale jak sobiep rzetlumaczylam ze bez przesady dziewucho 5 testow wyniki negatywny okres masz jakis tam ale zasze mialam nie regularny heheh to co ty wrecasz sobie :P ja od stresu przytylam i milam problemy z zaldkiem do tego stopniia wiec nie martw sie bo juz tyle testow okresow i lekarzy mowi samo za siebie

Gość Zaldiar
mam problem moja dziewczyna jest w 3 miesiącu ciąży(zawiodły gumki) farmakologia nie pomogła i chce usunąć dziecko mehanicznie(odsysanie)Pytanie gdzie szukać takich lekarzy i ile to morze kosztować????????????????????????????????????????????????? jak możesz pomuc to odpisz na mojego mejla

------------------->Zaldiar, o niektórych ludziach mówi się, że są \"głupsi niż ustawa przewiduje\". Na szczęście-niesczęście, ustawa Twoją głupotę przewidziała: Kodeks Karny Art. 152. §1. Kto za zgodą kobiety przerywa jej ciążę z naruszeniem przepisów ustawy, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. §2. Tej samej karze podlega, kto udziela kobiecie ciężarnej pomocy w przerwaniu ciąży z naruszeniem przepisów ustawy lub ją do tego nakłania. Reasumując, jeżeli ciąża Twojej dziewczyny nie wynika z gwałtu, lub tez nie zagraża jej życiu, każdy kto usunie tę ciążę lub też pomoże/nakłoni do tego może pojść siedzieć na 3 lata. Wobec czego sam na siebie krecisz bat, a i namawiasz do tego inna osobe.