Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak u Was bylo

opiszcie swoje zapalenie przydatkow

Polecane posty

Gość jak u Was bylo

Wrocilam dzisiaj od ginekologa zapalenie przydatkow tak brzmi diagnoza. Dostalam Augmentin. A wy jakiantybiotyk dostalyscie? Pomoglo? Musze lezec w lozku. Na poczatku myslalam, ze to ciaza wynikloby ze to 5 dzien, ale to za wczesnie na takie objawy i tak silny bol. Jesli w sob w nocy mialam 40 stopni goraczki, a pozniej juz nie to czy to nadal zapalenie przydatkow? Do tego cos mi jeździ po brzuszku. Opiszcie swoje objawy. Leze w lozku przez tydzien to mi sie nudzi. Co moge brac na temperatue? Ginekolog mi nie powiedzial. Czy ta choroba jest niebezpieczna. Wystapila od razu po miesiaczce dodam, ze po miesiaczce troche poszalalam z chlopakiem i bawilismy sie glupimi przyzadami. Czy moglo dojsc do zakazenia. Czy moge brac tabletkki anty od nastepnego cyklu? Za okolo 30 dni? Bo mam 43 dniowe cykle? I czy jest mozliwe, ze mialam juz kiedys zapalenie przydatkow tylko bylo nieleczone, od 3 cykli mam takie bole.

Gość lekarz_
Zapalenie przydatków czyli jajowodów i jajników moze byc groźne, bo nie leczone moze prowadzic do zrostów i później problemów z zajściem w ciąze, więc nie nalezy tego nigdy lekceważyć. Mogło dojśc do zakażenia od "przyrządów". Lepiej uważaj i zawsze sie lecz jak coś się dzieje.