Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzony w niedziele_______

PYTANIE DO INTELIGENTNYCH WYBORCÓW PLATFORMY OBYWATELSKIEJ!

Polecane posty

Gość jhf
przepraszam ale to zaden obowiazek!!!!!!!!!!!!!!!!! nikt dobrowolnie sie do tego kraju jako bywatel nie zapisywal i nie podpisywal zadnej umowy ze bedzie uczestniczyc w wyborach glosowanie jest przywilejem ale nieglosowanie nie jest neutralne jak niektorzy sadza - nie bylo w tych wyborach-bylo forma opowiedzenia sie po stronie pisu, dlatego urodzoego trzeba traktowac jak zwolennika pisu

eeeeeeeee czytałas wywody ekonomistów wiec na bank wiesz powiedz powiedz wszystkim INTELIGENTNYM z PO ktorzy wiedza wszsytko oprócz tego własnie nie wiedza dlaczego mamy taki wzrost,,az sie wierzyc nie chce gdyby PISarczyki nie widziały to jakby inaczej bo oni nie sa postrzegani jako inteligencja ale WY?????????????????kwiat polskiej młodziezy? nie wiecie?

urodzony w niedziele to jest wywiad z dnia dzisiejszego jakiego udzielil jasnie nam panujacy. Takze nie z kampanii wyborczej. Domyslam sie ze studiujesz politologie. Masz szanse konfrontacji z prawdziwym politologiem takze czekam na riposte a nie slizganie sie twoje po temacie. Przyczepiles sie tej gospodarki choc widac ze twoja wiedza na temat jej funkcjonowania jest zenujaca. Nie winie cie bo sama nie blyszcze bo tez bylam na politologii. Ale jako student tegoz kierunku powinienes potrafic ustosunkowac sie do mojego poprzedniego postu. Takze czekam na inteligentna wypowiedz. Wez mnie chlopie przekonaj.

To wiesz pewnie także i o społeczeństwie obywatelskim.... I o prawach i obowiązkach obywatekla. A obowiazek mylisz z przymusem:O

to jest proste jak konstrukcja cepa a wy niE wiece jednoczesnie wytykajac PIsowi niewiedze czyzby na PO głosowali jednak sami prosci bez umiejtnosci obserwacji swiata i zjawisk masowo wystepujacych powiem serio myslałem ze odpowiecie mi w mig i ze dyskusja sie skonczy za nim zacznie? moze zle zatytułowałem Moze gdyby weszli ci głupsi moze oni by wiedzieli

Obrażasz....a jako socjolog powinienies sporo wiedziec o zasadzie wzajemności i interakcji społecznej;)

Gość wwww
Wszyscy fachowcy w sprawach ekonomii zgodnie wypowaidają się, że wzrost gospodarczy nie jest zasługą dwuletnich rządów PiS tylko konsekwencją długofalowcyh działan.

i tego, co sie dzieje na świecie....ba nawet tego, że Pekin dostał olimpiadę;)

Wszyscy fachowcy w sprawach ekonomii zgodnie wypowaidają się, że wzrost gospodarczy nie jest zasługą dwuletnich rządów PiS tylko konsekwencją długofalowcyh działan. wiec dlaczego kielich goryczy ma wypic PIS Anouk-----> jestem ateista politycznym ,jestem ponad tym na kogo wiec miałem głosowac ? nie poszedłem takie moje prawo

Widzisz...mogłeś pójść i skreślić wszystkich....zamanifestowałbyś coś....;)

Obowiązkiem obywatela jest przestrzeganie prawa. A prawo nic nie mówi o tym że jest przymus głosowania. Coś się wam pomyliło. Tak to było za komuny.

Gość wwww
jaki kielich goryczy? Odsunięto ich od władzy bo naród miał dośc rozdmuchanych medialnych afer, niedouczonego prawnika, który nie zdał w 1 podejsciu egzaminu prokuratorskiejgo za ministra sprawiedliwosci, szerzenia wzajemnej podjerzliwosci i nienawisci, publicznego zaprzeczania własnym słowom, koalicji z warchołami i oszołomami.

Jest obowiązek. A obowiązek to coś, co ktos powinien zrobić. Jest to winien swojemu państwu. Można z tego oczywioście zrezygnować, z tym, że wtedy moim zdaniem taka osoba ma znacznie mniejsze moralne prawo do krytykowania władzy. Wówczas nie ma co narzekać, że jest jak jest, skoro się zrezygnowało z tego wpływu. myrevin, pragne wyprowadzić Ciebie z błędu. Za PRL-u nie było przymusu.

odpowiedz jest banalnie prosta ale dla INTELIGENTNYCH WYBORCÓW PLATFORMY OBYWATELSKIEJ! jak widac zbyt trudna wiec juz przestancie mowic o swej inteligencji bo nie wiecie nawet dlaczego dokonaliscie takiego a nie innego wyboru czyzby was te rysunki z klipu PO przekonały sprawcza moc?

Gość powiedz wreszcie o co chodzi
oni nie głosowali z przemyslenia Oni chca cudów i licza na cud powiedz czemu tak jest

Gość bo.....
nie chce mi sie jechać do Irlandii za chlebem wole Irlandię w POlsce:)CZY to jest inteligentna wypowiedz?

Wiesz....ja naprawdę już nie wiem , o co pytasz.... Czego się czepiasz? Do czego pijesz? Napisałam cos na tym topiku jakiś czas temu.... Szydzisz z innych...dajesz tym samym i im pozwolenia na szydzenie z Ciebie.

Byłem w wojsku nie wmawiaj czego było a czego nie było. Był przymus inne twierdzenie jest po prostu kłamstwem. Dowódca wyraźnie powiedział ma być 100% frekwencji i jak wynik nie będzie taki a taki mamy zapomnieć o przepustkach. Nigdzie w Polskim prawie nie ma nic o obowiązkowym głosowaniu więc bądź uprzejma nie zmyślać. Jest za to np obowiązek szkolny. {moim zdaniem taka osoba ma znacznie mniejsze moralne prawo do krytykowania władzy } Powtórzę się , czy jak nie brałaś udziału w budowie swojego domu/mieszkania a sufit ci zleci na głowę mam powiedzieć że masz małe prawo moralne do krytykowania budowlańców ? :o Dajcie juz spokój z tym konformistycznym argumentem. Nie znam się za bardzo na polityce więc nie biorę udziału w wyborach, tak jak by mnie nikt nie namówił do zalewania betonem stropu. W moim czy w czyimś domu.

Gość sniezynka 222
urodzony w niedzielę - przepraszam, ale gdzie zanotowałeś swoimi zmysłami wzrost gospodarczy?? poproszę o konkrety!