Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzony w niedziele_______

PYTANIE DO INTELIGENTNYCH WYBORCÓW PLATFORMY OBYWATELSKIEJ!

Polecane posty

Rozłaczne pytanie, jako socjolog powinnas pamiętać , żeby zawsze w odpowiedzi na pytanie w ankiecie zawrzeć: nie wiem. Takie ostre podziały zamazują rzeczywistość;)

Ja nie szydzę... .... Ty to robisz pisząc o róznych śmietankach i inteligencji wyborców oraz o kwiecie młodzieży... Ja czytam tylko Twoje posty, pamietajac o analizie jakościowej.

\"sprawdzam tylko poziom tak zwanej inteligencji wyborców PO\" I znów przytyk i obrażanie..... :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość Koniec debary - nareszcie
Juz znasz odpowiedz urodzony ?

nie wiesz.......hmm wiem......... ze nie wiesz Jakim prawem wiec mowia o was \"inteligentni\"skoro nie potraficie wiazac faktów w całosc Dlaczego nazywacie PIS szarym ciemnym ludem wiedza tyle samo co i wy nikt z PO tego nie wie --chyba ---smiem twierdzic gdyby lider to wiedział nie gadałby takich bzdur w IRLANDII i nie chciał by jej robic własnie tu czy swym wpisem wprowadziłem kogos na inny tok myslenia o cudzie?

Gość sniezynka 222
hmmm no więc - jesli potwierdzeniem tezy ze gospodarka sie rozwija, ma byc wielkosc kapitalu zagranicznego naplywajacego do polski - to jest to śmieszne... nasza gospodarka się nie rozwija. przyjezdzają tu zachodni inwestorzy ktorzy nigdzie indziej w Europie nie znajda roboli za 1200 na miesiąc. I tym sie powinnismy szczycić??

--> Anouk Byłem w wojsku(1987-89) nie wmawiaj mi czego było a czego nie było. Był przymus inne twierdzenie jest po prostu kłamstwem. Dowódca wyraźnie powiedział ma być 100% frekwencji i jak wynik nie będzie taki a taki mamy zapomnieć o przepustkach. Nigdzie w Polskim prawie nie ma nic o obowiązkowym głosowaniu więc bądź uprzejma nie zmyślać. Jest za to np obowiązek szkolny. {moim zdaniem taka osoba ma znacznie mniejsze moralne prawo do krytykowania władzy } Powtórzę się , czy jak nie brałaś udziału w budowie swojego domu/mieszkania a sufit ci zleci na głowę mam powiedzieć że masz małe prawo moralne do krytykowania budowlańców ? Dajcie juz spokój z tym konformistycznym argumentem. Nie znam się za bardzo na polityce więc nie biorę udziału w wyborach, tak jak by mnie nikt nie namówił do zalewania betonem stropu. W moim czy w czyimś domu.

urodzony.... Po kolei tłumaczą ci i odpowiadaja na twoje bzdurne pytanie, a ty dalej swoje. Ty nie czytasz tego co tu ludzie piszą. Wciaż to samo. Cierpisz na autyzm albo robisz sobie z ludzi jaja. Twoje zachowanie obrazowo wyglada tak: - Mamo, jaki kolor ma trawa? - Zielony. - Ale jaki? - Zielony - Mamo, czemu nie chcesz mi odpowiedziec jaki kolor ma trawa? - Przecież mowię, że zielony - Mamo, jestes podobno taka inteligentna, a nie wiesz jaki kolor ma trawa.

Gość zarówka energooszczędna
Ja ani na pis, ani na po nie głosowałam, nie głosowałam w ogóle, bo jestem za granicą moim zdaniem gospodarka sie rozwija, bo polska po tych wszystkich burzliwych wydarzeniach lata temu, bo bidzie, planie balcerowicza (który był moim zdaniem dobry) - po prostu wychodzi na prostą i kto by teraz nie rządził - będzie po prostu lepiej, bo złe lata juz są raczej poza nami

Myrevin, w LWP wszystko było na rozkaz. Także i wybory.:O:O:O:O:O:O Miałam na myśli ogólny ustrój PRL, nie zaś instytucje prawie totalną jak wojsko. Obowiązki obywatela? Termin obywatel, obywatelskość? Ta koncepcja zakłada także pewne obowiązki dla obywatela, w tym prawo głosu. Obywatel ma nie tylko prawa.

sniezynka 222 zaskoczyłas mnie :D:D:D:D:D:D:D:D:D brawo!!!!! jak wróca z emigracji skonczy sie wzrost to oni napedzja koniunkture i pakuja tu wszsytkie pieniadze nawet puszki z mielonka tam wywoza kupuja w internecie lokuja w polskich bankach wspieraja rodzien a dzieki nim płaec rosna i ludzie w polsce maja wiecej kasy

Gość Koniec debary - nareszcie
urodzony w niedziele_______ zaskoczyłeś mnie :D:D:D:D:D Twoja ignorancja nie ma sobie równych :D:D:D:D:D ps. Twoja wypowiedz jest powalajaca :D:D:D UMARłAM ZE śMIECHU HAHAHAAHA

13:22 urodzony w niedziele_______ Obrazanie ? nie jestes inteligentna skoro tego co proste nie wiesz No to dziwię się Tobie, że skoro jestes tak inteligetna, to bawi Ciebie naigrywanie się z braku tej cechy u innych, także u mnie.... Po prostu smutne to, że człowiekk inteligetny, który góruje nad mało inteligentnym w sposób obiektywny (nie lubie tego okreslenia, jako socjolog rozumiesz w czym rzecz;)) nabija się z braku inteligencji u niego i napawa swoja własną inteligencją. :o:o:o:o:o

urodzony Jesli juz zarzucasz komus brak inteligencji to odpowiedz mi, mądralo, co to jest inteligencja? Przypuszczam, ze nie wiesz. Uzywasz słow, ktorych znaczenia nie calkiem kapujesz. Podpowiem ci, madralo - inteligencja nie musi iść w parze z wiedzą, tak jak kultura w parze z tytułem doktora.

Myrevin, Ty odniosłes sie do swojej konkretnej sytuacj, ja pisałam szerzej:O:O:O:O

urodzony... Inteligentną jest własnie Anouk, nie ty. Niestety. Jak poznasz definicje inteligencji to przyznasz mi racje. Juz samo twoje pytanie czy wiem jaki kolor ma trawa swiadczy o twoim powalającym ilorazie IQ.

Anouk Nie wiem - nie jestem doktorem. Doktorem jest Wałęsa, ale nie całkiem jestem przekonana czy to stopień. Przychylilabym sie raczej do tytulu. :)

Niech mnie szlag! Nie mogę Cię czytać półinteligencie \"urodzony..\". Skoro już chcesz komuś coś udowidnić i używasz słów, których znaczenie poznałeś niedawno i jeszcze nie do końca je rozumiesz, to proszę, nie rób błędów ortograficznych i interpunkcyjnych:o \"a kto rzadził gospodarczo Polska PIS!\" --> co to jest? Co to za zdanie? Mały rozbiór logiczny zdania i co? Sensu brak.

Anouk No wiem, ze jestes inteligentna. Nie łap mnie za słówka. To \"niestety\" nie jest Twoje. Należy do malo inteligentnego urodzonego, niestety. :D

Jeszcze coś o przymusie w ogóle. Przymus glosowania za PRL nie istniał. Znam takich, ktorzy za diabła nie glosowali choc im urne do chalupy przywożono. I wlos im z glowy nie spadł. Obrywali czlonkowie PZPR, ktorzy dzialali na tym terenie. Za brak odpowiedniej pracy uswiadamiającej. :D Jeśli chodzi o wojsko to dzisiaj tez jest przymus, w inna strone. Niech no tylko jaki wojak spróbuje nie pójśc na niedzielna mszę. Ło Boze moj!!!!

Gość KOKS
do urodzonego w niedzielę > skoro zadajesz takie pytanie,to najwyrażniej Twoja inteligencja mocno szwankuje.Każdy kto potrafi myśleć samodzielnie (zwolennicy PiSu myślą zbiorowo)nie ma trudności z odpowiedzią na to pytanie.Ty masz.

Gość belfer555
co to za zwyczajne P.I.E.R.D.O.L.E.N.I.E za przeproszeniem chodzi mi o bardzo "mądrą" wypowiedz z samego początku kilku osob ze" gospodarka sie rozwija bo pis sie tam nie pchało" albo ze "dzięki poprzednim rządom bezrobocie spada" trzeba być chyba kompletnym kretynem zeby tak powiedzieć ja bym tylko tyle powiedziała ile sie gospodarka rozwineła przy poprzednich rządach??? podczas rządów kwaśniewskiego millera i tym podobnych sprzedawczyków. a tego ze dzięki poprzednim rządom bezrobocie spada. to już w ogóle nie podlega komentarzowi.wszyscy wyjeżdzają dlatego spada. a dlaczego wyjeżdzaja? dzięki warunkom jakie stworzyły poprzednie rządy. rodzice zostawiają swoje dzieci(wiem bo pracjue w opiece społ. i to co sie w polsce dzieje tam znajduje w dużej mierze odbicie) to właśnie poprzednie rządy namawiały nas do wyjazdu. a teraz durny tusk mówi ze ludzie będą wracać i to żle ze wyjechali poprostu smiać sie chce druga irlandia tylko bezmozg uwierzy w coś tak nierealnego na trzeba dziesiątków lat DZIESIĄTKÓW to tylko tępa gadka idioty który chce sie dostać do żłoba i o zgrozo niestety mu sie to udało :(

Gość ziewaczek
"Coraz to ciekawiejsza i ciekawiejsza" ta dyskusja. Czy naprawdę nie macie nic do roboty w robocie? ps. Wałęsa ma doktorat honoris causa. To tytuł honorowy a nie stopień naukowy.