Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MissUkraina

Czy kobieta z czarnymi wlosami moze byc piekna?

Polecane posty

Wiem, ze nie jest to kolor bogini, takich jak Doda;) Marilyn Monroe, Claudia Schiffer, Kate Moss, ale czarny kolor wlosow, przede wszystkim, uwazam za piekny i elegancki. Dziewczyny z dlugimi prostymi lub lekko falistymi czarnymi wlosami kojarza mi sie z gotykiem, sredniowieczem, czarownicami i magia milosci, winem czerwonym, czarna koronkowa bielizna i czarnymi kabaretkami, ostrym sex-appeal\'em, czerwona szminka, porcelanowa cera w brzoskwiniowym lub zlocistym odcieniu, matowa, subtelna uroda. Moim zdaniem, kobiety z czarnymi wlosami sa po prostu inne, np. dlugie czarne wlosy, motocykl, skorzane ubrania swietnie sie komponuja i przyciagaja wzrok. No i trzeba miec odrobine charakteru, zeby pofarbowac sie na czarno. Kiedys farbowalam wlosy na jasny braz - to bylam nie ja. Teraz w dlugich czarnych - to jest to. Wiem, ze nigdy nie bede super laska lub idealem urody, ale dziewczyny czarnulki maja w sobie to magiczne cos.

Gość +waniliowa+
"Kobieta z czarnymi włosami może być piękna, pod warunkiem że ten kolor jest NATURALNY. Wszystko inne to kicz i tandeta. Dobre zrobiona blondynka jest nie do odróżnienia od naturalnej. Farbowana czerń wali po oczach z daleka". to prawda, ze czarne wlosy pasuja niewielu kobietom i czesto od razu widac te farbowane. Ja farbuje sie na czarno od wielu lat i nigdy nie zmienie koloru z tego wzgledu, ze zaden inny kolor mi nie pasuje a juz w blond wlosach wygladam jak smiertelnie chora :-) Ludzie czesto nawet reaguja zdziwieniem kiedy mowie, ze farbuje wlosy. Mam ciemna oprawe oczu i chlodny odcien karnacji, wiec nie pisz, ze kazda farbowana na czarno jest kiczowata. Dla mnie nie ma wiekszego kiczu niz blond farbowane wlosy + ciemne odrosty.

Monica Bellucci ma ciemne włosy i jest piękna ! a i ja znam, "zwykłe" dziewczyny z ciemnymi czarnymi włosami które są naprawdę piękne. i to nie gotki.

Gość gackowata
kobieto! ja maze o czarnych wlosach kobiety z czarna czupryna sa piekne sama bym chciala takie miec no ale niestety nie wszystkim jest to dane ..zreszta mam jasna karnacje i niebardzo bym wygladala wiec sie zadowalam tym co mam

to zalezy czy taki kolor dała im natura... mialam na glowie juz chyba wszystko... od płowo-rudego, czarnego, mahoniu, rudawego bursztynu, aż do pasemek blond, ktore wygladaly jakby cale wloski byly blond... i mysle ze najlepiej pasuje naturalny:classic_cool: jasny szatyn a ty jakie masz?

kiedys zrobilam eksepryment i przefarbowalam wlosy na smolista czern..moze i mi pasowala, ale ja sie zle czulam w tym kolorze, uradzilam sie jako blondynka i ciezko mi bylo sie przyzwyczaic, mimo tego, ze czarnulki zawsze mi sie podobaly:) a i faceci chyba jednak wola czarne;)

ja mam czarne włosy, za piękna się oczywiście nie uważam, ale też myślę sobie, że w blondzie czułabym się bardzo źle. każdemu pasuje co innego...

Gość gackowata
faceci wola blondynki :p

naturalne brunetki bywają piękne, nie podobają mi się natomiast włosy farbowane na czarno - zawsze mają sztuczny kolor. lepiej wygląda farbowanie na ciemny brąz. ale jeśli ktoś z natury nie ma ciemnych włosów, to efekt końcowy też nie będzie taki... brunetki mają ciemną oprawę oczu, czasami ciemne oczy, cerę... a czasami jasną, ale nie kontrastuje ona z ich włosami tak dziwnie, jak cera np. blondynek przefarbowanych na czarno.

Kocham czarne wlosy i nie zamienilabym swoje na zadne inne. Nie zgadzam sie z opinia, ze czarne wlosy - to kicz i tandeta. Hinduski, latynoski i mulatki maja czarne wlosy, i goracy temperament, maja powodzenie u facetow;) i w ogole. Oczy mam tez czarne, wiec w blondzie wygladalabym groteskowo i jak rozdeptany nalesnik (podobna opinie kiedys czytalam w wywiadzie z Danuta Stenka). Wyobrazmy sobie Elizabeth Taylor w blondzie? Albo Catherine Zeta Jones, czy Kayah? Blond im po prostu nie pasuje. Kolorystycznie kazda z nas moze byc i brunetka, i blondynka. Natomiast charakter tez mam bardziej \"czarnowlosy\", czyli lubie myslec, polemizowac, potrafie spedzac cale dni w domu, lubie noc, czary, ciemnosc, swiece, i spacery na cmentarzach. Taka moja uroda i natura;)

Ja mam bardzo ciemny brąz, prawie czarne. Oczywiście farbowane, jestem naturalną blondynką a osoby które nie widziały mnie w naturalnym kolorze włosów nie są w stanie uwierzyc że nie jestem brunetką od urodzenia. Nie jestem gotką :D nie maluję ust na czerwono, nie mam białej cery. Jestem delikatnie opalona i pasują mi takie włosy, nie wyobrażam sobie siebie w innych ;) A to, że mężczyźni wolą blondynki to tylko taki niewiele znaczący slogan :)

Gość czarna495
Oczywiscie ze moze byc piekna!!! Nie mozna nawet powiedziec"moze byc" tylko na pewno jest piekna! Poza tym wszystkie kobiety sa piekne! To bylam ja- czarna feministka;)

Gość to chyba naturalne
Kiedyś był topik o zbliżonej treści: "Widzieliście kiedyś kobietę na widok której zbielały Wam oczy". Ja kilka takich w swoim życiu spotkałam i potem jak je analizowałam, to wszystkie były brunetkami. Często na GG rozmawiałam z przypadkowymi mężczyznami, którzy nie wiedzieli jaki mam kolor włosów i zapytani o to jaki typ urody im odpowiada, to zawsze odpowiadali, że brunetki są najpiękniejsze.

Miss Ukraina, ale Ty wymieniasz naturalne brunetki, a kilka osób napisało, że nie podobają im się włosy farbowane na sztuczną czerń. to 2 różne kolory, 2 różne efekty... sztuczna czerń zazwyczaj jest tak samo kiczowata, jak nieudany odcień blondu. i nie zgodzę się, że każdemu pasuje kolorystycznie każdy kolor włosów, jest wprost przeciwnie. ja osobiście też wolę ciemne włosy i lepiej się w takich czuję, ale po farby o nazwie czerń nie sięgam, farbuję na ciemny brąz (co daje na moich włosach efekt naturalnej czerni - dopóki się nie zmyje ;) ).

Gość pamietam autorke z innego
tematu i tam MissUkraina opowiadala, ze wlosy niemal wszystkie jej wypadly i nosi peruke.... wiec jak to jest? mam nadzieje, ze to nie efekt farbowania na czarno :-P co do tematu - podobaja mi sie brunetki jak najbardziej, wspomniana Monica Belluci to piekna kobieta ale jej wlosy okreslilabym jako ciemny braz, nawet nie ten "czekoladowy", ktory wychodzi jak czarny, natomiast nie podoba mi sie odcien "granatowa czern", z daleka jedzie sztucznoscia, szczegolnie w polaczeniu z jasnymi brawiami i rzesami - koszmar a tak na prawde - podobaja mi sie kobiety ladne (piekne) niezaleznie od koloru oczu, wlosow, figury, wzrostu itd. po prostu ladne i juz :-)

Nie, nie jest to efekt farbowania na czarno, lecz ciezkiej choroby hormonalnej. Wlosy mam przedluzone metoda tissage, czyli tasmami wlosow naturalnych, doszywanych do cienkich poziomych warkoczykow. istnieje ok. 27 odcieni wlasnie koloru czarnego z punktu widzenia fizyki (paleta kolorow spektralnych) i okolo 300 odcieni ciemnych kolorow wlosow, w tym z refleksami i tak dalej (z podrecznika dla fryzjerow) Czarny kolor wlosow mi sie podoba. Takie mam preferencje, w tym sie lepiej czuje. Podkresla charakter i osobowosc.

Gość jestem brunetka
i podobaja mi sie inne piekne brunetki (nie wszystkie sa piekne, raczej mniejszosc) i ciagle slysze od facetow, ze "kochaja brunetki". I chociaz jest pare pieknych blondynek (nie wiecej niz "pare", reszta jest mdla i podobna do siebie), to jednak w moim srodowisku brunetki maja najwieksze powodzenie. Moze dlatego, ze mieszkam w kraju blondynek ;) Nigdy nie farbowalam wlosow, ale ciagle mnie pytaja "jakiej farby uzywam, taki ladny kolor " :D

Gość okiem faceta
mnie czarne podobaja mi się najmniej :O, blondynki bardziej, najpiekniejsze sa szatynki,bo róznorodne (z jasnymi, ciemnymi oczami, cerami itp). czarny, kruczoczarny kolor kojarzy mi się z niechlujstwem (nie umiem tego wyjaśnić takie pierwsze skojarzenie, z sianowatymi włosami, moja siostra kiedyś sie farbowała i zawsze jak wychodził jej czarny to klnęła, znaczy że farba się nie spisała bo chciała mieć np. brązowe, i takie wrażene mi zostało, że czarne wychodzą dziewczynom przez przypadek:O, śmieszą mnie polskie latynowski :O, grzywkami na inezkę, ogólnie brunetki są strasznie zarośnięte, wąsik po nosem, nie nie nie). uwielbiam za to rude, szatynki i blonynki tez mogą być:). choć pewnie i brunetki mogą mi się spodobać. pozdrawiam.

Gość tego ostatniego nie pisal
facet, od razu to widac po tekscie, ze to baba pisala :D :D :D

Gość Grg
Najpiekniejsze sa kobiety z czarnymi włosami blądynki są przereklamowane

Gość ja teraz powiem okiem .....
ciemnej brunetki mianowicie, są pewne zalety ciemnych, prawie czarnych wlosów, lśnią, są gęstę, wszyscy się nimi zachwycają plus czarne jak węgiel oczy dlugie rzesy, gęste brwi na tym moje plusy się konczą a tam gdzie pojawia się wąsik, czarne wlosy na rękach zaczynają się problemy gdyby nie to naprawde bardzo bym się lubiła a tak mam wszędzie czarny meszek, moze to choroba moze ale cialo prawie jak dywan, drobny czarny mech gdyby byl chociaz blond! szlak. Zazdroszcze blondynkom, rudym (zwlaszcza tej charakterystocznosci, brunetek jest od groma) no i macie juz odp. na wszystko ;)

Gość ja teraz powiem okiem .....
Miss Ukraina--a jaka to choroba, jeśli można oczywiscie wiedzieć... pozdrawiam!

Gość kama:)
Ja naturalnie mam nie za ciemny nie za jasny brąz , ale to jeszcze nie było to :) I w końcu przefarbowałam się na czarno Farbuje się juz 2 lata :) i gdy tylko zauważę centymetr czy 2 odrostów od razu farbuję :) więc nie widać ich tak strasznie . Moje włosy są kręcone i do pasa hehe , farbowanie ich jest trudne ale za nic nie zmieniła bym koloru , Bo właśnie on do mnie pasuję i podkreśla charakter.Ludzie myślą że to moje naturalne włosy więc nie jest źle:) Wracając do tematu tak uważam że kobieta z czarnymi włosami może być piękna ponieważ jest to inne a nie tak pospolite jak blond:)

Gość obiektywnie55
No cyganki mają naturalnie czarne włosy... Przecież faceci je podziwiają zwłaszcza te rumuńskie...

Gość cha cha cha cha
ja mam farbowane na ciemny brąz, ale wyglądają na czarne, tylko blisko światła mają brązowy odcień. Nie zamienię na nic innego, kocham ten połysk, który na innych kolorach nie zawsze jest :)

Rzadko się zdarza, żeby kobieta miała naturalne czarne włosy. Moim zdaniem jest to wyjątkowe i bardzo atrakcyjne.

Gość gość
Tak jak poprzednicy uwazam ze jesli sa naturalne czarne to sa piekne. Kobieta tak jak i mezczyzna moze byc atrakcyjna lub nie kazdy ma swoj gust i kolor wlosow nie odgrywa tu jakiejs znaczacej roli to jednak taka rasowa brunetka jest very hot i ja takie lubie i patrze z podziwem.