Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 Zaczne od poczatku. Tabletki biore o 21.30. W sobote wzielam w porze a w niedziele o 18 wymiotywalam bo sie czyms zatrulam, raz tak na maksa a 3 razy tak troche (malo). Z obawy ze bede znow wymiotowac nie wzielam tabletki wczoraj o 21.30 tylko o 4 rano (jak sie przebudzilam i zauwazylam ze czuje sie lepiej). Jak z moim zabezpieczeniem? Jest w pelni zachowane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 prosze bardzo o jakies rady.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Październik 29, 2007 tak jesteś zabezpieczona. dlaczego nie czytasz ulotki??? przecież w sobotę wzięłaś o 21.30 więc do niedzieli do 18 zdążyła się wchłonąć. kolejną wzięłaś o 4 zamiast o 21.30 co ci daje 6,5 godziny spóźnienia, a masz 12 godzin tolerancji. z tego wynika żej esteś zabezpieczona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 ojeju, wiem ze to spoznienie nie swiadczy. Chodzi mi o to czy przez te wymioty ( 4 razy!) skutecznosc nie zostala obnizona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 haaalo... Niech mi ktos jeszcze odpowie :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Październik 29, 2007 wymioty obniżą skutecznośc jeżeli zdażą się w przediale 3-4 godzin od przyjęcia tabletki. one same w sobie nie osłanbiają jej działania, chodzi o to że tabletka wchłania się właśnie 3-4 godziny i wymioty albo biegunka mogą spowodować wydalenie niewchłoniętej tabletki. ale w twoim przypadku owe 3-4 godziny minęły już dawno, więc nie masz się czym przejmować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emeryt z Wiatracznej Napisano Październik 29, 2007 Słowem - możesz się ruchać ile wlezie. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Październik 29, 2007 nie bądź taka niecierpliwa :) ja biorę tabletki od lipca 2002 roku więc już troszkę czasu jest i nie raz wymiotowałam i inne cuda wyprawiałam a dziecka się nie dorobiłam. podstawąjest dokładne i ze zrozumieniem czytanie ulotki i stosowanie się do zaleceń producenta i lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 ok, dzieki. Bynajmniej jestem spokojniejsza. Zostaly mi jeszcze 3 tabletki do konca opakowania ale to tez bez roznicy z jaka tabletka sie spoznilam nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Październik 29, 2007 tak to bez różnicy. jeśli spóźniłabyś sięwiecej niż 12 godzin to wtedy mogłabyś od razu przerwaćstosowanie (nie brać tej spóźnionej) i zrobić przerwę, albo połączyć opakowania. ale ty spóźniłaś tylko 6 godzin więc weź do końca, zrób przerwę i nie martw się :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 dziekuje ladnie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 a co jesli mialam tez wczoraj dwa razy biegunke?? tez wieczorem, z tego samego powodu do wymioty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 halooo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość głupia jesteś czy tylko udajes Napisano Październik 29, 2007 z?:O przecież wyraźnie już ktoś ci napisał, że jeśli miałaś biegunkę czy wymiotowałaś jakieś 3-4 godziny (góra!) po zażyciu tabletki, to masz się czym martwić, w innym przypadku - TABLETKA NORMALNIE WCHŁONĘŁA SIĘ!!!! wiec o co ci chodzi????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 wczesniej nie pisalam o biegunce.. Jak Cie to denerwuje to nie odpisuj po prostu.. Nieiwem co sie dzieje w takich przypadkach ze skutecznoscia dlatego pytam bo pierwszy raz zdarza mi sie cos takiego. Badz co badz dzieki za odp jakakolwiek by ona nie byla.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 29, 2007 podnosze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Październik 29, 2007 napisałm ci już wcześniej, że \"tabletka wchłania się właśnie 3-4 godziny i wymioty albo biegunka mogą spowodować wydalenie niewchłoniętej tabletki\" nie wiem ile gozin po połknięciu tabletki miałaś tą biegunkę. jeżeli istnieje ryzyko że się nie wchłonęła to na twoim miejscu już dziśprzestałabym brać tabletki. zrobiłabym wcześniej przerwę, poprostu. liczyłabym ją od tego dnia kiedy tabletka mogła się nie wchłonąć, czyli jeśli biegunka, wymioty były wczoraj to od wczoraj. i po 7 dniach wzięła bym nowe opakowanie. jeszcze raz - wczoraj biegunka przed upływem 3-4 godz od zażycia tabletki - dziś nie bierzesz nic, czekasz 7 dni łącznie z wczorajszym i w następny poniedziałek łykasz 1 tabletklę z nowego opakowania. wczoraj biegunka po upoływie 3-4 godzin od przyjęcia tabletki - nic nie robisz, bierzesz do końca opakowania potem robisz normalną przerwę. ale proszę PRZECZYTAJ ULOTKĘ, TAM NAPRAWDĘ TO WSZYSTKO JEST NAPISANE! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach