Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linaaaa

Sina plamka na paznokciu.

Polecane posty

Gość linaaaa

Jakiś czas temu na duzym palcu stopy, na paznokciu pojawiła sie ciemnoszara plamka. Nie boli mnie, a reszta paznokci jest ok. nie mam pojęcia co to moze być.

Gość kicia1
o rany! mi też się takie coś robiło!!!!!!!... Troszkę się tym martwię bo też nie wiem co to jest:( Udeżyłam się kiedyś w nogę ale w piętę myślałam że to się przeżuciło na paznokieć:( tylko to w ogóle nie schodzi:( faktycznie nie boli....i też to mam na dużym palcu..... Może ktoś nam pomoże.......RATUNKU!!!!!!!!

Gość linaaaa
Jak zaczęłam czytać co to może byc to się przestraszyłam, jutro wybieram się do deramtologa, to chyba najlepsze rozwiązanie

może brak jakichś witamin ? nei mam pojęcia, lepiej zgłoście się do lekarza...

Gość kicia1
co przeczytałaś podaj link

Gość kicia1
O rany!!!!!Właśnie znalazłam sobie co nieco na ten temat Zaczynam się bać:( az mi się słabo zrobiło biegnę do lekarza no szok!!!! mam nadzieje że to nie jest to najgorsze....:(:(:( A czy ty też masz problemy z wrastającymi paznokciami??? Ja sobie też tam dziubałam i może od tego mi się to zrobiło....

Gość linaaaa
Nigdy w życiu nie miałam żadnych problemów z paznokciami. Wręcz przeciwnie mam bardzo ładne paznokcie. tylko ta cholerna plamka zaczęła się pojawiać i nie znika, nie przesuwa się wraz z wzrostem paznokcia :/

nic powaznego. musialas sie udezyc w palec i taka plamka pozostala. zniknie. Przesuwa sie wraz z rosnacym paznokciem. Po miesiacu powino ci zniknac. :)

Gość linaaaa
właśnie chodzi o to ze się nie przesuwa, mam ja już miesiąc i nic ;(

Gość sprawdz lepiej
może grzybica ?

Gość kicia1
Wiecie ja mam taką samą już ponad miesiąc ale pocieszam się jeszcze że to może być od tego że wrastają mi skórki i sobie sama tam grzebałam pewnie sobie podrażniłam bo aż mi krew wtedy leciała... ale faktycznie moja plamka też się nie przesuwa:( linaaaa!!!!!! a może Ty też obcinałaś paznokcia albo coś w tym stylu? Nie pamietasz może się gdzieś uderzyłaś? Ja na razie nie panikuję i staram się o tym nie myśleć jeszcze trochę poczekam i będę to obserwować jak minie miesiac a to się nie przesunie to idę do lekarza, ale kurcze mam nadzieje że to właśnie nie jest nic groźnego....

Gość linaaaa
Grzybica raczej odpada, poniewaz paznokieć oprócz tej plamki, jest równiutki i ładny i nic się z nim nie dzieje. Kicia 1 Ja nie jestem taka cierpliwa i dzis mam zamiar póść do lekarza :)

Gość kicia1
wiesz moja plamka też jest gładziutka ja myśle że to jest po prostu taki krwiak. Ale mam ogromną prosbę mogłabyś dać znać co lekarz u Ciebie stwierdzi...

Gość linaaaa
Byłam u lekarza, dostałam skierowanie na onkologię w celu sprawdzenia czy to nie jest jakieś świństwo. Radzę zrób to samo, nie zwlekaj. Pozdrawiam

Gość kicia1
O rany linaaa!!! Wiesz ja jeszcze troszkę poczekam i poobserwuję to bo wiem że samo od tak sobie to mi nie wyszło-grzebałam w paznokciu i może sobie coś tam naruszyłam- A mam pytanie do Ciebie Twoja plamka jest na środku czy może jakoś po bokach i czy jest równa okrągła czy może tak jakby taka rozlana. Ja mam nadzieje że to co mamy to tylko krwiaczek. Trzymam kciuki żeby badanie ci wyszło dobre i nie zamartwiaj się. Proszę daj znać jak już zrobisz to badanie . Pozdrawiam

Gość linaaaa
Moja plamka jest nieduża, wielkości ziarnka grochu. To nie jest na pewno krwiak, dostałam skierowanie na biopsje, dam Ci znać jak poszło :) Pozdrawiam

Gość kicia1
oki!!! Trzymam kciuki! Pozdrawiam