Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Już nie mam siły

Polecane posty

Paulina mnie tez to przeraza ..... włąsnie te szkła w słoiczkach .zanieczyszczone mleko ......szczepionki ... i zabawki oraz sprzety za które płącimy słone pieniadze .posiadające ATEST bezpieczne dla naszych DZIECI .....!! \"kupujemy\"bezpieczenstwo bo jestesmy o nim zapewniane!! i co zostajemy oszukane ....i skazane na LĘK !! paranoja!!

Gość taka jedna niewiedzaca
a jakiej firmy ten fotelik mialas?????????

a tak w ogole to cale szczescie ze Mani nic nie jest... walcz o kontakt z rzecznikiem praw kosnumenta nie popusc oszustom 3mam kciuki zeby sie wszystko poukladalo

Acha ja sie czuje naprawde strasznie bezsilna. :( Takich szarych ludzi nikt nie broni, nikt nie slucha, nie maja szansy wygrac. Zaginely pieniadze na poczcie ostatnio mojej mamie i co? 30 dni sie czeka na rozpatrzenie reklamacji, po tych 30 dniach moze wyplacą moze nie wyplacą można sobie dzwonic nawet do samego nieba i i tak sie nic nie da zrobic bo TAKIE JEST PRAWO... Albo te dziewczyny- poszly rodzic cieszyly sie ze beda mialy dzieciaczki i co? I jakis fi..t zawinil a one zamiast teraz cieszyc sie z dzieciaczków i byc razem z rodzina w domu to lezą w ciezkim stanie w szpitalu i iewiadomo czy kiedykolwiek zobacza swoje dzieci- to kurde nie fer! Jak ja zglaszalam do \"rodzic po ludzku\" ze sa bakterie w szpitalu to mi powiedzieli ze oni nic nie moga- ddopiero jak sie stała tragedia to cos sie ruszylo! Dlaczego??????!!!!!

a to w tym szpitalu co ty rodzilas???

a co do fotelika to ja bym nie interweniowala w sklpepie tylko bez posrednio u producenta jak nie zechca z toba gadac to powiedz ze afere w tv zrobisz i w inspekcji ktora przyznaje atesty... zobaczysz ze od razu sie rusza

no a pamietacie afere z robakami w nutramigenie?? albo z woda ZYWIEC niby dla dzieci idealna i ze nieprzegotowana mozna podawac a tu sie po roku okazuje ze gorsza niz niektore kranowy... przerazajace jest to co sie dzieje, zero spelniania norm a atesty o kant tylka mozna potluc

nie nie w tym ale ten mój tez sprawdzili bo teraz wszystkie szpitale w krk sprawdzaja i okazalo ze ze na oddziale sa bakterie których byc nie poiwinno i bylo wielkie sprzatanie i dezynfekcja. W wiekszosc szpitali w miescie zrobili kontrol i wykryli nieprawidlowosci, a jak sie zglaszalo to na bierzaco to olewali sprawe. Ktos musi poświecic swoje zycie, zdrowie zeby ci postawieni wyzej kiwneli palcem w dobrej sprawie!

taka niewiedzaca własnie pamietam doskonale nutramigen bo akurat Mania go pila :(:(

ooo woda Zywca tez pamietam tą afere !! kuzwa dajcie jakiś namiar i zarzucimy i petycją .... Ma Mani zostałą zajebście dziś tutaj zjechana za to ...,że nie myśli o wojnach na świecie gdy Jej dziecko ląduje twarzą .....na betonie ...!!! zastanówcie się ludzie!!

Gość ojej Paulka
No i po co przechwalałaś sie na jednym z topików na jakie to zabawki cie stać i co ty Mani nie kupujesz a może spuść troche z tonu. Może nie zawsze warto kupować firmówki czasem te tańsze rzeczy są więcej warte niż niejedna firmówka. A wracając do kasy to nie tylko ty ją masz ale tylko ty sie nią chwalisz a to świadczy o tym jaka jesteś pusta i zapatrzona w siebie. A poza tym pamiętaj że jednego dnia można być bogatym a następnego można zostać z niczym. Życze ci troche pokory wobec życia. Pozdrawiam i żal mi Mani i dobrze że nic sie jej nie stało.

Wiem ze nie powinnam odpisywac na takie posty ale zrobie wyjątek. Poczytaj dokladnie- napisalam na jednym temacie- bodajże Kolorowej ze ja kupuje Mani tanie zabawki bo ona lubi miec wiecej żeby miala czym rzucac niz jedna drogą. Ma tylko jedna firmową zabawke- wlasnie ten grający uczący, ktory niestety nie potrafi latać w przeciwieństwie do gumowych zwierzątek i pluszowych misiów. Kasą raczej sie nie chcwale bo nie mam jej w takiej ilosci zeby bylo sie czym chwalić. Kupilam tanie lózeczko drewniane i okazalo sie niewypalem wiec chcialam kupic dobre. Po ostatniej przygodzie poprostu wydawalo mi się ze jak kupie cos porzadnego to juz dluzej posluzy i bedzie bezpieczne... Niestety się myliłam bo odrazu okazało sie zniszczone. Ten temat nie ma nic wspolnego z chwaleniem sie pieniedzmi. Czym niby sie chwale? zniszczonym lózeczkiem i fotelikiem? Kazda z was ma w domu łózeczko i fotelik- 80% ma choć jedną lepszą zabawke, wiec czym według Ciebie się chwale?

Gość do MaMani
Poczytaj sobie o rękojmi, gwarancja ci jest niepotrzebna. Domagaj się od sprzedawcy wymiany lub naprawy! Z gwarancji nie musisz korzystać! http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C4%99kojmia

Gość ale współczuję
MaMani sama tego pecha na siebie ściągasz. Popełniłaś kilka błędów, za które teraz będziesz musiała zapłacić. - Cyfra+ Ja też niedawno zdecydowałam się na cyfrę. Pan przyjechał, założył antenę i chciał za to skasować. To ja mu na to, że zapłacę dopiero wtedy, kiedy zobaczę, że wszystko działa. Zrobił wszystko jak należy i dopiero wtedy mu zapłaciłam. Jak coś jest nie tak, to dzwonię pod bezpłatną infolinię i albo ktoś instruuje mnie, jak sama mam to zrobić, albo kogoś przysyłają. -Zabawka Fisher Price Tutaj rzeczywiście nic nie mogłaś zrobić, ale ja narobiłabym awantury. Mogłaś się zapytać co masz w tej sytuacji zrobić. Powinnaś pisać maile gdzie się da i popsuć sklepowi renomę. - Łóżeczko turystyczne Po co kupowałaś łóżeczko skoro miałaś od kogoś dostać drewniane, solidne? Nie kupiłabym tak drogiego łóżeczka, gdybym najpierw nie sprawdziła czy wszystko działa. Poszłabym do sklepu, kupiłabym baterię i sama bym sprawdziła. Wcześniej bym nie zapłaciła. Idź do sklepu. Masz gwarancję, to muszą Ci wymienić, albo naprawić. Powiedz, że dziecko nie ma gdzie spać i żądasz zwrotu pieniędzy, albo łóżeczka zastępczego na czas naprawy. - Kombinezon i kozaki Jakim cudem kupiłaś za małe kombinezony i kozaki? Nie zmierzyłaś dziecku nóżki? Kupiłaś te kombinezony na Allegro? Dlatego ja wolę kupować w sklepie i zawsze na te zakupy zabieram dziecko. Zamiast kilku kombinezonów z Allegro, wolę mieć jeden ze sklepu.

Paulka, jeśli chodzi o zabawkę, to nie ma nic do rzeczy, że była na promocji. Gwarancji czy też rękojmi nie podlegają tylko te rzeczy, gdzie cenę obniżono ze względu na jakąś wadę i poinformowano o wadzie kupującego. A nawet w takich, jak zepsuje się co innego, to podlega normalnie gwarancji i rękojmi. Nie daj sobie kitu wcisnąć, to, że sprzedawca obniżył cenę i zrezygnował z części swojej marży nie ma nic wspólnego z jakością zabawki! Postrasz ich PIH-em, a jak nie to napisz pismo do PIH. na pewno to załatwią.

cyfra dzialala godzine po czym dekoder wzięli diabli. Zadzwoniląm na infolinie poodlanczalam to co kazali popodlanczalam i pan stwierdzil ze mam jechac wymienic dekoder. Pojechalam ale u nich w biurze sprawdzili i stwierdzili ze dziala i ze przysla kogos zeby zobaczyl antene ale za 10 dni bo maja jakies pokazy teraz. Przyjechali 10 dni póxniej dwaj panowie pogrzebali w antenie cos powymieniali bo stwierdzili ze tak trzeba po czym nadal nie dzialalo wiec kazali zawiesc dekoder do punktu zeby nam wymienili. Wkurzylam sie pojechalam z dekoderem pan robil nam problemy ze nie wymieni bo nie maja na stanie takiego, ze ten przeciez dziala- zadzwonił do pana od anteny pan mu powiedzial ze ma wymienic bo nie dziala bo cos tam sie przegrzewa i po 30 min dzialąnia sie wylancza. Wymienili mi na nowy przy czym pan od dekodera pyta mnie dlaczego pan od anteny ruszal mi antene skoro to dekoder byl zniszczony i ze musze oddac te czesci co mi wymienil i ze mam jechac do domu wykrecic i przywiesc... No i wtedy mu powiedzialam co o nim mysle... Dostalam nowy dekoder i sie odemnie odczepili- narazie wszystko dziala odpukac. co do zabawki z nimi nie wygram. Ten sklep to jeden wielki syf. Ostatnio poszlismy tam i byly wystawione łózeczka turystyczne i podpis lózeczko huck pooch- 398 zl, łózeczko huck mini- PROMOCJA- 189 zl. wiec poprosilam kogos ze chce kupic to łóweczko mini. Czekalam 20 min nikt sie nie zjawil, wkoncy maz poszedł zapytac czy ktos laskawie przyjdzie. Po kolejnych 20 min przyszla kierowniczka dzialu i mówi ze to nie lózeczko mini jest na promocji tylko takie inne łóżeczko ktore ma na magazynie. To jej móimy ze tu napisano ze łózeczko MINI a to wląsnie jest lózeczko mini. Wkoncu po lekkiej klótni sciagnela to lózeczko mini i co? łózeczko mialo dziure w metracu i dlatego bylo na promocji. Mój maz nie wytrzymal PROMOCJA to nie - towar uszkodzony. Przeciez mogli napisac ze towar przeceniony bo uszkodzony a nie kurde promocja. Ale o tej dziurze to nawet kierowniczka niewiedzialą, dowiedziala sie jak ja zobaczyla a potem nam wmawialą ze tak ma być i ze własnie dlatego jest promocja :-o zalosne poprostu. Wiem ze z nimi sie nie wygra wiec sobie ta zabawke juz darowalam! co do tego lózeczka ktore kupilam dla Mani to jak tylko maz wróci z pracy to jedziemy je zwrócic i naprawde sie wkurze w tym sklepie. Wiem ze mi je wymienia albo oddadza pieniadze tylko wkurza mnie to ze musze jedzic w te i wewte. Niestety nie było gdzie kupic baterii bo hurtownia jest polozona w takim miejscu ze nie ma wokolo niej zadnych innych sklepów, pozatym kobieta pokazala nam rozlozone lózeczko z wystawy a potem wyciągnęla zlozone z magazynu i zapakowane i nam dala. Myśle ze z tym nie bedzie zadnych problemów bo napewno cos z tym zrobią. Gorzej z fotelikiem. Bo to moja wina ze nie mam gwarancji. Zobaczymy moze sie uda naprawic, a jak nie to trudno. Mam nauczke ze paragony i gwarancje trzeba ZAWSZE mieć! Haris 🌼

MaMani nie daj sie tej machinie... wszystko trzeba zglaszac, wiem ze jest taka organizacja konsumencka nie komercyjna, nie pamietam w tej chwili nazwy, ale jak znajde to ci podrzuce, najlepij zglosic tam, a oni sie juz zajma wszystkim ta organizacja badala danonki i morlinki wiec moze cos kojarzysz, jakis czas temu bylo o tym glosno... dobrze ze Mania cala, dziecko ma szczescie ;)

Gość nie daj się
MaMani----> Wózek sprzedałaś razem z gwarancją? Nie mogłabyś jakoś się skontaktować z osobą, która kupiła od Ciebie wózek? Może mogłaby Ci przesłać gwarancję? Takie rzeczy trzeba wyjaśniać.

Nie przesle mi bo twierdzi ze ja zgubila :-o ale sprawe z łózeczkiem załatwilam dostaniemy nowe od reki i tym razem sobie je rozpakujemy i obejzymy czy wszystko działa jak powinno :) z fotelikiem zobaczymy jak bedzie. Za chwile jedziemy sprawdzic czy wymienia. Nie mam pretensji do sprzedawców bo oni zazwyczaj sa ok jak cos zniszczone to wymieniaja albo naprawiaja mam pretensje tylko i wylacznie do tych krozt to produkuja ze robia takie buble!

my ostatnio psy wieszamy na konowałach którzy nazywają sie fachowcami od siedmiu boleści. Wrrrrr... Najpierw ja od lipca mam infekcje gardła i nie wiem z czego kaszle. Lekarz na 4 wizycie rozłożył ręce ze nie wie dlaczego... Po porodzie jak poszłam po skierowanie do laryngologa to zapytała: a po co? Laryngolog stwierdził ze mam krzywą przegrodę w nosie - ciekawa jestem czy skrzywiła sie niedawno, a moze niespodziewanie w nos dostałam? Teraz czekam na alergologa - sugestia mojej mamy.. bo już dusznosci mam... :O Mała miala pępowinę dwunaczyniową którą przypadkowo wykrył inny lekarz niz ten który robił nam zawsze usg i to dopiero w 37 tc - i wtedy panika... echo serca, hypotrofia etc etc... Ostatnio szukalismy o 2 w nocy pediatry który mógłby do domu przyjechać... W końcu sami pojechalismy na jakiś dyżur to nawet paracetamolu w czopku nie mieli, a w szpitalu gdzie rodziliśmy nie ma nikogo z pediatrów na ostrym dyżurze... Mamo Mani - jak widzisz każdy ma pecha na innej płaszczyźnie :O A najgorsza jest ta bezsilność, ze nie mamy na takie rzeczy wpływu ...

Mamani a tak zapytam - jak iten nowy fotelik kupilas??? tez poszukuje czegos do 18kg wiec bede wdzieczna za linka

Gość o raaany
ale problemy!!!rzeczywiście!powies sie najlepiej!!! Mania co to za debilskie imie????????????????//luuudzie!!!

Hej Już wszystko zalatwilam. Lózeczko dostalam nowe od ręki- zupelnie sprawne. Nikt nie robil zadnych problemów. Panie w tym sklepie w ktorym kupowalam fotelik bardzo chciały mi pomóc ale nic nie mogly wymyslec daly mi nr do serwisu i tam przemily pan po wysluchaniu całej historii kazal wyslac fotelik na koszt firmy baby dreams i mi go naprawia bo prawdopodobnie pekła jedna sprężynka i koszt naprawy to naprawde grosze. Panie w sklepie rozlozyly fotelik i go za mnie wysla i zadzwonia do mnie jak juz wszystko bedzie gotowe do odbioru, takze ejstem bardzo zadowolona :) Ten fotelik naprawde sie u nas sprawdzał. Wyciągalismy małą z auta i mozna ja bylo wziasc np do sklepu- nie trzeba bylo wozic wózka a malej bylo wygodnie. Mam nadzieje ze szybciutko go naprawią :) Takze jak narazie jest wszystko ok :) Mania już śpi sobie w nowym łożeczku. Naprawde jest fajniutkie. Kupilismy jej takie samo do mojej mamy zeby miala bo czesto tam jezdzimy i nawet nie ma gdzie jej położyć- oczywiście tą tanszą wersje bez gadżetów, a do tesciów kupilismy jej takie- uzywane. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=258242757 Mam nadzieje ze sie po 2 dniach nie zepsuje. Teraz bedzie miala wygodnie spac u babć. Także dziś już wszystko wygląda dużo lepiej :)