Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość axyee

Wpadlam z facetem po 2 miesiacah chodzenia, pomocy

Polecane posty

\" Amant - skoro by Ci to \"zwisało\" to świetny z ciebie koles pozatym nie zrozumiałes mojej wypowiedzi.... powinna powiedziec facetowi o ciąży i decyzja o aborcji powinna byc podjęta wspólnie nie wiem gdzie przeczytałeś że powinna nic mu nie mówić i wyłudzac alimenty \" A jestem świetny i jak widać wyrozumiały:classic_cool:.A przecież nie bedę się we wszystkie sprawy partnerki wtrącał bo mam swoje własne:P.No i ja nic takiego niew czytałem ż powinna tylko ze niektóre tak robiły:O.

Gość kilka podstawowych pytań
słuchajcie, ale to jest bardzo mało konstruktywne dla autorki topiku, bo rzecz sie stał i trzeba patrzec do przodu, a nie bic piane. zakładam, że osoby , któr sie tu wypowiadają chca pomoc autorce, a nie wyżywać się lejąc pomyje

a tak a propos, to gdzie jest autorka?

Gość abstrahujac od tematu
komiczne rozstaje sie z kobieta po miesiacu jak sie z nim nie przespi - twierdzi, ze jak dziewczyna nie chce seksu po 30 dniach to manipulatorka zero spojnosci w Twoich wypowiedziach komiczne, cos kiepski z Ciebie prawnik

Amant Wszech Czasów... oj swoimi wypowiedziami chcesz chyba ozywic (a raczej zaognić) dyskusje... i moze tak by sie stalo gdyby twoje slowa cos wnosily... nie szkoda tobie męczyć palce klikajac na klawiaturze???

zasłyszana złota myśl mądrego człowieka: "dzieci ma sie spontanicznie, albo nie ma się ich wcale"

\"komiczne dla ciebie dziecko nie byloby problemem ale nie chcialbys go miec z kims kogo znasz 2 m-ce - czyli albo liczysz na to ze z ciazy sexu nie bedzie albo (w co wątpię) idziesz do łóżka z kobietą ktorą (przynajmniej teoretycznie) bierzesz pod uwage jako matke twego dziecka tak? chcesz powiedziec ze z pojsciem do lozka czekasz dlugie miesiace - by najpierw poznac partnerke?\" cos kiepsko z wnioskowaniem... po prostu kobieta powinna sie zabezpieczac... bo męskie zabezpieczenia (prezerwatywa) sa srednio skuteczne... uprawiamy sex, poznajemy sie... i PODEJMIEMY ŚWIADOMA DECYZJE o dziecku, kiedy się juz dobrze poznamy i wiemy, ze to nie przelotny romans...

sek w tym komiczne, że gdy już w końcu ludzie są na tyle dojrzali by swiadomie i odpowiedzialnie podjać taką decyzję- zwykle jest już za późno, lub z innych względów jest to niemożliwe....

nadzieją na przetrwanie gatunku jest szaleństwo młodości własnie i burza hormonów...

\" zasłyszana złota myśl mądrego człowieka: \"dzieci ma sie spontanicznie, albo nie ma się ich wcale\"\" zapomniałas dodac, ze ma on stąłą audycje w Radiu Maryja :D Dzieci ma sie spontanicznie, ale nie po 2 miesiacach, tylko w dojrzałym związku

cos kiepsko z wnioskowaniem... po prostu kobieta powinna sie zabezpieczac... bo męskie zabezpieczenia (prezerwatywa) sa srednio skuteczne... uprawiamy sex, poznajemy sie... i PODEJMIEMY ŚWIADOMA DECYZJE o dziecku, kiedy się juz dobrze poznamy i wiemy, ze to nie przelotny romans... z wnioskowaniem wszystko u mnie ok... tyle ze nie zawsze dziecko pojawia sie po podjeciu swiadomej decyzji czasami jest to wpadka ok gumka nie daje gwarancji - wiec dlaczego mimo to faceci decydują sie na sex gdy nie ma innych zabezpieczen (tym razem z jej strony)??? nie chce mi sie wierzyc ze zawsze stosujesz kilka zabezpieczen...

co to znaczy kobieta powinna się zabezpieczać???? albo męskie zabezpieczenie???? to sa takie podziały? moim zdaniem dojrzali ludzie zanim wskoczą do łózka omawiają sposób zabezpieczenia wybierają najbardziej dogodny dla nich czy to prezes czy pigułki czy spiralka czy tez kalendarzyk - co kto lubi ;) a jak dochodzi do ciąży powinni wpólnie ponosić jej konsekwencje i podejmować decyzje to oczywiście sytacja idealna, ale proszę nie dzielmy środków anty na męskie i damskie! :O

jesli jest tu jeszcze autorka... masz trochę czasu. Nie za dużo, ale trochę masz. Siadaj na pupie i rób sobie plusy i minusy. Weź pod uwagę to z czym będziesz musiała sobie poradzić w obu sytuacjach: - postawienie życia na głowie (ale po studiach to w sumie dobry czas na zmiany) - zabezpieczenie finansowe (rodizna, ojciec dziecka, Twoja praca) - wstyd i skrępowanie (nie wiem jakie masz relacje w rodzinie, ale wiem, że przed chłopakiem będize Ci ciężko się przyznać) - jakieś inne.... jeśli aborcja: - to jest nieodwołalne, to zabicie na śmierć, nie będzie 2 podejścia, nic nie cofniesz - mogą być komplikacje - dopóki tego nie zrobisz nie wiesz jak to na Ciebie wpłynie (jak to ktoś wcześniej pisał), możesz mieć traumę do końca życia. Nie ważne, że ktoś Ci napisze, że to Twój brzuch i Ty masz prawa, że to słuszna decyzja, że będzie spoko, że to, że tamto. - możesz wyrządzić straszną krzywdę chłopakowi - niektórych bardzo by taka wiadomośc ruszyła (tak, komicznie....) A teraz moje zdanie. Jak egoistyczną trzeba być, żeby na szali stawiać życie dziecka, własnego dziecka i skrępowanie przed chłopakiem? Wiem, że teraz prawdopodobnie dopiero głośno myślisz, ale mimo wszystko.... To jest trochę jak nie podejście do matury, bo masz pietra i źle się czujesz, to sobie kwesię olewasz. Tu jest nawet gorzej, bo to nieodwołalne, nie cofniesz tego. Tu bywała osoba (zuza), która może Ci powie jak to jest \"po\". http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3600036&start=510

\"kilka podstawowych pytań zasłyszana złota myśl mądrego człowieka: \"dzieci ma sie spontanicznie, albo nie ma się ich wcale\" \" To jest właśnie ważne a nie to czy ktoś chce mieć czy nie a zabezpieczanie nie zawsze jest skuteczne:O.A ja podałem fakty-jak ktoś się zna ichce kogoś dobrze poznać tp przez dzień pozna a nie będzie musiał przez 2 miesiące poznawać:P.

tez mnie sie wydaje ze komiczne zwala problem zabezpieczenia na kobiete - w koncu jakby nie patrzec to ona zostanie z brzuchem - facet czesto sie ulatnia... do sexu trzeba dwojga (pomijam tu masturbacje) a tym samym decyzja (i zwiazane z tym zabezpieczenia, czy tez pojawienie sie dziecka) nalezy do dwojga ludzi

no wiec Amant własnie dlatego nie masz dzieci /wciąż dojrzewasz, choć latka lecą...

kilka podstawowych pytań ----> ja bym powiedział że gatunek ludzki to już się nadmiernie rozrósł i zagraża wyczerpaniu zasobów planety, więc lepiej jak teraz dzieci będzie się rodziło mało, gatunek ludzki i tak przetrwa, nie bój się

Gość abstrahujac od tematu
komiczne: nie kazda kobieta ma ochote brac hormony, poza tym pigulka takze bywa nieskuteczna;zaden srodek antykoncepcyjny nie daje 100% pewnosci dlatego: zanim sie z kims pojdzie do lozka warto sie przekonac czy mozna z ta osoba plodzic potomstwo; na to miesiac nie wystarcza

Gość No coz czego sie spodziewac
po Komiczne, jako po Stanczyku? No czego? Czlowieczenstwa?

niestety komiecznie, Twoja wizja świata jest dziurawa. Idziesz do łóżka z kobietą po miesiącu, ale dzieci TYLKO dopiero jak się poznacie. Czyli rozumiem, że nie bierzesz pod uwagę możliwości wpadki? Uważasz, że jeśli kobieta się zabezpiecza, to wpadki nie będize? To jest Twoje uzasadnienie do przerzucenia odpowiedizalności na kobietę? Bo Ty masz co chcesz: czyt. szybki sex, a on jak się nie zabezpiecza to ma brzuch. Taki radosny podział praw i obowiązków: ja mam prawa, ty obowiązki. Wiesz, że pigułki są zawodne, wiesz, ze spirale są zawodne, że nawet przecięcie jajowodów bywa zawodne? Tylko szklnaka wody zamiast daje 100% pewności. Czy idąc do łóżka z kobietą masz tego świadomość?! Czy wiesz, że możecie począć dizecko? Z kobieta, którą znasz miesiąc?! O sorry, jeśli usuniesz sobie jądra to masz 100% pewności, że nie zajdziecie w ciążę.

Czy mógłbym prosić drogie Panie z tego forum, by w swoim zapalczywym gniewie, oraz rozszalałym pragnieniu do dokopania mężczyznom bez wzgledu na wszystko - logike, zwyczaje i cokolwiek innego, by się odrobinę opamiętały? Kobieta sie zabezpiecza, bo kobiece srodki antykoncepcyjne są popularne jak chipsy a męskie, równie popularne są mniej skuteczne i dyskomfortowe... Jesli sie z tym nie zgadzacie, to chyba powinienem wrocic na ziemie z tego księżyca na ktorym jest to forum dlatego napisalem, ze to kobieta powinna sie zabezpieczyc... nie zwalam na nikogo odpowiedzialnosci, tylko po prsotu tak jest zwyczajowo łatwiej... na dodatek napisałem, ze to kobieta ma problem, bo facet moze sie zmyć... nie ja, tylko hipotetyczny jakis tam facet, którgo np zna sie 2 miesiące... Prosiłbym odrobine zastanowienia, bo to forum ma te specyfike, ze gdy w jednym poscie napisalem \"moja kobieta\" wtedy jakies baby napadły na mnie, że traktuje ją jak własnosc przez takie sformułowanie... strone wczesniej te same baby pisały \"moj facet\"... Moze troche mniej paranoi??

amant usunąć dziecko to decyzja szybka, pod wpływem presji, nieodwołalna. Decyzja o urodzeniu dziecka, owszem niby też nieodwołalna, ale daje dużo możliwości. Po pierwsze - nie każda ciąża przeżywa i utrzymuje się, po drugie przez ten czas można na spokojnie wiele rzeczy przemyśleć i poukładać. po 3 - dziecko po urodzeniu można zostawić w szpitalu i dać mu szansę na prawdziwe życie w kochającej rodzinie. Nie spotkałam osoby, która po urodzeniu dziecka żałowała, że nie dokonała aborcji. Znam takie, które to rozważały, ale teraz nawet nie chcą myśleć co by było gdyby.

oj komiczne, jak słysze , że używanie prezerwatywy jest dla faceta dyskomfortowe i że kobieta cos w związku z tym "powinna".... to mi się obcinak do paznokci w kieszeni otwiera....

komiczne - nie ma czegoś takiego jak kobiece i męskie środki! oczywiście, mozna tak to nazwac biorąc pod uwage osobe która je stosuje ale antykoncepcja ma słuzyć obojgu! a więc jest to antykoncepcja w zwiazku dwojga ludzi którzy nie chcą dzieci