Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksja521

NIech obejrzą te zdjęcia zwolenniczki aborcji!

Polecane posty

Gość Aleksja521
Laima, dzięki za słowa wsparcia, bo już straciłam wiarę w kobiety, miłość matczyną, czuję się na tym forum jakby te wszystkie nowoczesne kosmopolityczne egoistyczne forumowiczki najchętniej chciały mnie zlinczować za ochronę życia poczętego, niewiem jak można zabijać własne dzieci, ja noszę maleństwo pod sercem i jest to dla mnie największe szczęście, skarb, za który oddałabym życie.

Gość Aleksja521
A czy to dziecko decyduje w jaki sposób powstaję, czy to jego wina, ze powstaje np. w wyniku gwałtu, czy z tego powodu nie ma prawa do życia???

Gość honey_m
Nie znosze takiego kaznodziejstwa tam byly pokazane ciaze juznieco bardziej zaawansowane niz dopiero komorka...takich rzeczyiwcsie szkoda i serce rusza ale nie uwazam bla dopeiro jakas dzuelaca sie komorka bez ludzich ksztaltow byla taka straszna...przeciez na pocztaku wystrcza jakies piulki i nawet tej komorki dobrze sie nie zauwazy.... ! temat jest nonsensem bo wybor jest idywidulany zalezy od charakteru i sytuacji osoby... A to ze ktos chce umoralniac i kaznodziejowac to niech sobie obierze inny.

aleksja caly czas piszesz ze ty, ty i ty... chyba wiesz ze nie kazdy moze byc taki jak ty ludzie sa rozni, sa rozne sytuacje oczywisicie potepiam aborcje kiedy dziewczyna wpadla na dyskotece z jakims facetem ktorego zna 2godziny... ale nikt z nas nie wie jak te zdjecia zrobione, skad pochodza plody i kto je usunal nie znamy historii tych kobiet wiec powiedz mi jakim prawem ty je oceniasz?? na poczatku np w 6tyg chyba nie bardzo mozna wiedziec czy dziecko bedzie mialo jakas wade genetyczna nie? gdzies czytalam ze to sie robi dopiero okolo 22tyg takie badania pod kierunkiem wlasnie jakichs uszkodzen plodu i co wtedy jak okazuje sie ze dziecko urodziloby sie bez rak i nog np?? skazac go na takie cierpienie? autorko ty widzisz tylko zdjecia, nie znasz historii tych kobiet wiec sie troszke zastanow

Gość ludzie w Europie tak
zaawansowane ciąże uswa się wtedy, kiedy płód jest martwy :o

Gość Aleksja521
fajna madchen-to ty się zastanów co piszesz bo już nie mogę tego czytać, nie chcę być żadną kaznodziejką tylko uzmysłowić niektórym pustym kobietom co czynią, twoje morały są jak najbardziej nie na miejscu, bo niewiem jak można tak patrzeć na życie ludzkie, dokonywać selekcji "ty urodziłbyś się bez nóg, więc ja zdecyduję że jednak się nie urodzisz" nie mogę czytać wypowiedzi takich pustych pozbawionych uczuć ludzkich kobiet

Gość Laima
Mam dwoje swoich dzieci i dwoje z domu dziecka.A swiat bylby lepszy,gdyby ludzie byli bardziej wrazliwi... Dzieci pochodzace z gwaltu nie maja prawa zyc,tak? Moga byc usmiercane w taki straszny sposob? Patrze na moje dzieci,te adoptowane,moze ktores z nich jest owocem gwaltu,moze glupoty nastoletniej mamusi...ale ciesze sie,ze ktos dal im szanse zyc,nie pozbyl sie ich z tego swiata. Aleksja521,zostaw juz ten topic,nie czytaj tego,co te "kobiety" wypisuja,mysle,ze czytasz to i denerwujesz sie,a nie powinnas.Trzymaj sie.Musisz byc wspanialym czlowiekiem,bedziesz swietna mama.

Dziewczyno, niech do Ciebie w końcu dotrze, że zdarzają się też totalnie chore zdeformowane płody, martwe też. A Ty oczywiście zakładasz że te zdjęcia dotyczą rozkapryszonych panienek, którym się nagle w połowie ciąży odwidziało macierzyństwo! Normalnie ręce opadają..

Gość
zdjecia straszne , ale i tak jestem za tym , zeby KAZDA kobieta miala prawo wyboru

aleksja wiesz pomysl w ten sposob bylabys szczesliwa lezac w lozku, ktos by cie caly czas karmil, podcieral, myl nie mozesz nic robi bo przeciez nie masz nog ani rak ktos musi byc z toba 24h na dobe jestes na dworzu w wozku i patrzysz na plac zabaw ina dzieci sie na nim bawiace super uczucie nie? super zyc z mysla ze jest sie zwykla roslina ktora nic nie moze bo przeciez nic nie moglabys zrobic! mozesz jedynie mowic, sluchac i sie smiac, nic wiecej nie jestes samodzielna i pomysl jeszcze o tym ze kidys twoja mama by umarla, i kto by sie toba zajal?? sluchaj czasami wybrac lepsze zlo i nie skazywac dziecka na taka meke poza tym skad wiesz ze ktos usunal te dzieci?? moze one byly martwe?? zdarzaja sie nawet ciaze gdzie nagle ciaza staje sie martwa np w 8miesiacu (przypadek aktorki)... i co wtedy?? tez ja wyzywac i gnoic?? pomysl troszke nad tym co piszesz bo ty chyba masz takie zdanie ze kazda kobieta ktora usunela zrobila to z czystego egoizmu bo nie chciala miec klopotu... nie oceniaj kogos wedlug siebie bo zycie nie jest piekne, swietne, wspaniale i kolorowe jakby sie wydawalo... jak juz napisalam, czasami lepiej wybrac mniejsze zlo i byc szczesliwym ze oszczedzilas takiej meki istocie ktora najbardziej byc kochala!! ale moze dla ciebie to bylby wspanialy widok jakby twoje dziecko patrzylo na plac zabaw poplakujac... wtedy bylabys szczesliwa ze nie usunelas bo masz dziecko ale czy dziecko byloby szczesliwe??

Gość autorko
tak tu pyszczysz i pyszczysz ale nie odpowiedzialas na moje pytanie!!! zaadoptowalabys dziecko z domu dziecka???nawet bez rak i nog??? bo ja bym usunela taka ciaze ale jak ty mi nakazujesz urodzic to pytam zaadoptujesz???bo ja nie chcialabym takiego dziecka!!

Gość honey_m
Bardzo dobrze ze Ty jestes taka wartosciowa i pelna uczuc macierzynskich.Niestey ten swiat nie jest tak w całosci skonstruowany! np ja nie mam ochoty na posiedanie dzieckan i do takiego wyboru mam prawo,wole nie miec dziecka niz byc kiepska matka. Pozatym nie uwarzam zebym była pusta z tego powdu jak to napislas wczesniej....bo uwazam ze sprawdze sie w innych sytuacjach na 100% kazdy ma prawo decydowac o swoim zyciu nie dzielac go na pustych.Macierzysnstwo nie z kazdej kobiety czyni spełnianą. Nie che bys sflustrowaną mamusia,wole wogole nia nie być. Ciąza to jest powazna sprawa.

Gość honey_m
ja tez uwazam ze takie dziecko meczyło by sie w życu a nie żyło! i tu jest pełne prawo matki do usuniecia cizy...skoro po porodzie decydujemy o nazym dziecku jego losie to mamy prawo tez przed....wybrac dla niego co bedzie lepsze...

moje moraly nie na miejscu?? raz ze zadnych moralow nie prawie a dwa ze ty masz klapki na oczach i juz sobie zdanie wyrobilas tylko to zdanie jest baaardzo bledne nie mozezs nikogo wyzywac bo nie masz do tego prawa gdybys znala jakas kobiete ktora usunela bo nie chciala kloporu, wtedy mozezs pisac ze znasz taki jeden przypadek ale zdjecia ci nic nie mowia a ty sobie juz wyrobilas zdanie ktos ci tam wyslal linka jak wyglada plod w 6 czy 8 tygodniu czy to jest dziecko?? z tego moze powstac dziecko poza tym moje zdanie jest takie ze plod dzieckiem staje sie okolo 22tygodnia moze troszke wczesniej czy troszke pozniej ale cos okolo 22tyg dlatego ze wtedy wydaje mi sie ze ma szanse przezyc a taki 13 tygodniowy plod nie bardzo przezyje

autorko urodzilabys dziecko bez nog i rak?? bylabys szczesliwa matka? cieszylabys sie gdyby ciagle ci mowilo ze ono tez chce sie bawic?? mi by serce peklo jkabym to uslyszala, ale tobie widac nie.. jesli jestes taka dobra i milosciwa to dzieci w domu dziecka czekaja ale nie zrdowe dzieci zdrowe maja szanse na adopcje a chore juz te szanse maleja twoje zdanie to ze rodzic mimo wszystko tak?? takie dziecko ktore jest w domu dziecka cierpi najbardziej

Gość Ebenezer
Aleksja 521 - ty chyba jesteś jakąś cholerną zakonnicą. Wszyscy wiemy, że aborcja to nic dobrego ale czasami nie ma innego wyjścia. Kto chce niech sobie rodzi upośledzone i chore dzieci skazując je na dożywotnią męczarnię. A może kolejne dziecko do kolekcji z szesnaściorga.

Gość Dżizys
sarkastyczna i fajna madchen----------------na topiku jedyne normalne, które zanim osądzą, zaczną się zastanawiać i dociekać, czy rzeczywiście przedstawione zdjęcia i problem jest taki jak na pozór wygląda. Reszcie można wszystko sprzedać,żerując na ich naiwności i wierze,że jak coś jest napisane i umieszczone w necie to jest najświętsza prawda. Na pewno zdarzaja się aborcje tak późnych płodów, jednak ZAUWAŻCIE jak one w większości wyglądają? Sine, czarne.......zdeformowane.....bynajmniej nie przez "aborcjonistów" :) (uwielbiam to nowe słowo) Może miały wadę, może obumarły w łonie matek.....tego na tej stronie nie uświadczysz.......... Może porozmawiacie z jakims kompetentnym ginekologiem, ale nie w Polsce, niestety? on by wiele wyjaśnił na podstawie tych zdjęć. Propaganda pseudoobrońców życia. Tyle.:)

Gość Dżizys
sarkastyczna i fajna madchen----------------na topiku jedyne normalne, które zanim osądzą, zaczną się zastanawiać i dociekać, czy rzeczywiście przedstawione zdjęcia i problem jest taki jak na pozór wygląda. Reszcie można wszystko sprzedać,żerując na ich naiwności i wierze,że jak coś jest napisane i umieszczone w necie to jest najświętsza prawda. Na pewno zdarzaja się aborcje tak późnych płodów, jednak ZAUWAŻCIE jak one w większości wyglądają? Sine, czarne.......zdeformowane.....bynajmniej nie przez "aborcjonistów" :) (uwielbiam to nowe słowo) Może miały wadę, może obumarły w łonie matek.....tego na tej stronie nie uświadczysz.......... Może porozmawiacie z jakims kompetentnym ginekologiem, ale nie w Polsce, niestety? on by wiele wyjaśnił na podstawie tych zdjęć. Propaganda pseudoobrońców życia. Tyle.:)

no chyba zakonnnica to jest jesli jest w ciazy:P ale moze jest mloda moherka?:P bo niektorzy mysla tak jak autorka - rodzic mimo wszystko a co pozniej, to gowno ich interesuje a najwazniejsze co czuje taka kobieta ale dla nich kobieta to tylko inkubator urodzi i niech spierdala

Gość ktossssssssssss
ale w was emocje wzbudzil ten topik.Te zdjecia nie sa zbyt przyjemne,nie wiem czy to prawda czy fotomontaz ale jak dla mnie ogolnie aborcja jest czyms nie ludzkim.Owszem gdybym byla w ciazy i okazalo by sie ze moje dziecko urodzi sie chore to raczej zdecydowalabym sie na aborcje,ale nie rozumiem takich kurew ktore sa w ciazy i ta ciaza jest im nie na reke i usuwaja ciaze.Takim to wyrwalabym serce golymi rekami

jesli dziecko z gwaltu, lub majace sie urodzic kalekie ma sie meczyc w zyciu, to pewnie, poddac aborcji :classic_cool:. Ale jest tyle domow dziecka, tyle domow opieki dla dzieci chorych, niepelnosprawnych, kalekich. Zabijmy je wszystkie, niech sie nie mecza :classic_cool: wszak jeszcze nie zaczely zycia, wiec po co maja sie meczyc. Idzmy z maczugami, nozami, widlami i rozniesmy to niechciane towarzystwo na cztery strony swiata. Raczki w jedna strone, nozki w inna, glowki jeszcze w inna, a z reszty zrobmy kremy :classic_cool: ps. ja bede pierwsza, ktora stanie w obronie kazdego dziecka

tak oczywisicie takie kobiety to trzeba potepiac! ale nie te ktore naprawde chcialyby dziecko ale jednak dziecko urodziloby sie baardzo kalekie trzeba wybrac po prostu mniejsze zlo

buszmenka ja nie jestem z domu dziecka ale moge sobie wyobrazic co takie dziecko czuje! poza tym kobieta zgwalcona powinna automatycznie poddac sie temu zabiegowi fakt, dziecko nei ejst niczemu winne, a kobieta? ok chronimy ludzi zyjacych i tych ktorzy sie maja urodzic, ale dlaczego wazniejsi sa ci ktorzy sie jeszcze nie narodzili?? bo jak kobieta zgwalcona chce usunac to nie ma gdzie bo sie lekarze nie zgadzaja bo trzeba chornic dziecko a kobiete kto ochroni?? ona sie bedzie meczyc 9 miesiecy i pozniej plakac z bolu przy porodzie ale ludzi to nie inetersuje niech odda do adopcji ale ona sie musi meczyc te 9 meisiecy o tym nikt nie pamieta!!

Gość sssssssssssssssssssaaaaaaaaaaa
dlaczego pokazuje sie tylko taka aborcje, wiadomo ze to jest drastyczne gdy jak ktos robi takie cos ale co powiecie o tabletce 72h i innych takich mowi sie ze nawet te zgwalcone i zaplodnione kobiety pownny urodzic a ten gosciu powinnien ja tak potraktowac? wtedy uzywa sie tych tabletek i co kuzwa uwazacie ze ona zabila albo inne rzeczy nie wypowiadajcie sie to zachowajcie dla siebie i wy tego nie robcie ale nie macie prawa osadzac innych i te kobiety sa swiadome co robia