Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche przestraszona

czy poród pod znieczuleniem bardzo boli???

Polecane posty

Gość troche przestraszona

moze dziwne pytanie, no ale cóz po to jest forum;)

Gość katkamatka
taak, ale tylko do momentu, gdy znieczulenie zacznie działać ;) niestety, nie dają go od razu, dopiero gdy rozwarcie ma więcej niż 4cm! a dotarcie do tych granicznych 4cm. może być baaaaaaaaaaardzo długie i baaaaaaaardzo bolesne! ale znieczulenie jak najbardziej jest świetne!!!

Gość rebusik
Sa tez przypadki ,że dostanie sie je za pózno i wtedy....ojjj boli

ja po 18godzin \"robienia\" sie rozwarcia na 4cm dostalam znieczulenie i przynioslo mi ulge ale na 2godziny,bo pozniej na jedna strone znieczulenie przestalo dzialac,wiec pozniej bolalo :(

Gość klara82
ale tylko z jednej strony?

ja do tych 4 cm \"dobieglam \" bardzo szybko w jakąs godzinke i jak dostalam znieczulenie to buźka od razu mi sie usmiechnela i bylo bosko, zero bólu, gdyby nie ktg to wogóle bym nie wiedziala kiedy miałam skurcz. Podobno po kolejnych 2 godz. dostaje sie kolejna dawke, ja juz nie dostalam bo zaczeły sie skurcze parte i nie umialam przec w nieczuleniu, poprostu nic nie czulam wiec dopiero ja troche przestalo dzialac to ja bardziej wedzialam co robic. Druga dawke dostalam do szycia krocza. Ja polecam znieczulenie u mnie sprawdzilo sie w 100 %

Ale jakie ? Znieczulenie z.o.? Ja nie miałam zo ale dali mi Dolargan. Niewiele znieczuliło a tylko mialam po tym kręćka w głowie...

Gość mama_2010
a ja rodzilam 17h bez znieczulen i cofnelabym czas nawet na chwile by wspomniec jak to boli.. juz zapomnialam...

Gość Magdusssia
Nie chce cie straszyc, ale i klamac. Mi mowiono - dasz rade to az tak nie boli, po porodzie zapomnisz szybko - NIE - NIE- NIE I JESZCZE RAZ NIE! Poród boli okropnie - wolałabym umrzec jak bym miała rodzic raz jeszcze. Błagałam meza zeby mnie czyms walnał zebym stracila przytomnosc i wtedy zrobia mi cesarke. Po 15 godzinach porodu, wcisneli juz widoczna glowke spowrotem bo mdlalam z bolu i zrobili cesarke. NIE ROZUMIEM PO CO KAZA SIE KOBIECIE TAK MECZYC?!?! Po cesarce na drugi dzien juz chodzilam a po 2 tyogdniach czulam sie jak przed ciąża - po co sie tyle meczylam??? Nastepnym razem tylko cesarka!

Gość normalna_2010
katkamatka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boże.................... Co za durnoty !!! Że niby do 4 cm jest bardzo ciezki bol i bolesny !!! Jakos normalnie szlo to przejsc... A co ty bys kobito powiedziala przy 8-10 cm rozwarcia?? To bys kwiczala jak swinka chybaa.... łłłiiii...... Co ty w ogole wiesz o porodzie?? Skoro potrafilas dotrzec do 4 cm rozwarcia??? TRZYMAJCIE MNIE !!!!

mam 2010 ale jak wchodziło to było miło a jak wychodzi to..... :-D a jak znieczulenia dostępne to po co się męczyć? to nie konkurs kto odwazniejszy. nagród po porodzie nie rozdaja

Gość normalna_2010
Magdusia widze ze nastepna ,, kumajaca histeryczka " K.... !!!!!!!!!! Takie jak Ty to w takim razie w ogole dzieci nie powinny miec !!! CO ZA HISTERYCZKA !!!!! JA RODZILAM 18 godzin !! I co????? zaraz planuje 2 dziecko !!!! Boli owszem ale bez przesady !!!!

Gość normalna_2010
CATIE: Kiedys nie bylo znieczulen... Nie bylo takich mozliwosci.. Nie ma po co sie meczyc fakt- ale nie popadajmy w paranoje typu: ze ledwo doszlam do konca przy 4 cm rozwarcia !!!!! Albo ze prawie umarlam przy porodzie !!! BZDURY !!!!!! A nagroda to dziecko !!!!

Gość mieszkanka rzeszowa:)
ja myslalam że poród ze znieczuleniem mnie bolał ale drugi poród miałam bez znieczulenia to dopiero był ból nigdy wiecej bez znieczulenia różnica w bólu straszna nie polecam nikomu !!! jak masz mozliwosc znieczulenia to bierz i sie nie zastanawiaj .

Gość hanhka
do tej idiotki o nicku normalna_2010...powiedz no nam yntelygencjo spod budki z piwem jaka jest roznica w rozwarciu 4 cm a 8 pod wzgledem bólu??? jaka tępa pipo???? ŻADNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a odniosnie kwiczenia to ty chyba robisz to na codzien bo od swini niczym sie nie roznisz:O

a gosiafrancja napisała przecież że zanim doszła do 4cm rozwarcia to minęło 18 godzin! a gdzie do 10cm kiedy się prze??? rodziłaby ponad 30 godzin jak nic

normalna 2010 ma boleć? chcesz to się męcz, inne nie muszą tylko nie dziwota że potem taka zgorzkniała jesteś :-)

Gość normalna_2010
18 godzin.. kurwa ! te pierwsze bole sa praktycznie bezbolesne.. Nie przesadzajmy,.. sa tu babsztyle ktore lubia straszyc dziewuchy !! Sama kilka miesiecy temu takie cos czytalam... Jesli pierwszy raz rodzila - moze i mozliwe... Ale przejsc sie smialo by to dalo... UWIERZ MI...

Gość normalna_2010
Haha !! dobre sobie !! Ja powiem tak: nie mialam mozliwosci znieczulenia . Szukalam gdzie moglam... Niestety.. bez skutku.. Ale przeszlam to i nie uwazam tego za cos takiego jak to o tym sie mowi.. Tak jak to nazwala jedna dziewucha i sie wlaczyla jakas chamska pizda ze niby roznicy nie ma! Jest i to wieeelkaaaaaaaaa... ale dziewuszysko widocznie mialo znieczulenie ze nie mialo roznicy albo po prostu nie rodzilo a tylko daje dupy pod jakims barem bo to jak widac ona sie tam klasyfikuje.. Przejsc sie da smialo ! I nie ma co sie zalamywac- jelsi checie to bierzcie znieczulenie.. ja tez bym je miala... ale nie sluchajcie tych histeryczek albo bajkopisarek !!

Gość hanhka
patologio, zamilcz i juz sie nie kompromituj bardziej...i spierdalaj bo maz pewnie juz browarem i kaszanka dzieli wiec lec po jeszcze ci przejdzie wystawna kolacja kolo nosa:D:D:D

Gość normalna_2010
kurwa gdybys pizdo: hanko cokolwiek chociaz poczytala to bys wiedziala jaka jest roznica POMIEDZY ROZWARCIAMI.. no nie zniose tego kurwa kretynstwa... ZAKAZ WSTEPU DLA NASTOLATEK !!!! DOBRZE ZE SIE WRZESIEN ZARAZ ZACZYNA...

Gość hanhka
wspolczujemy twojemu dziecku.....moze poprzestan na jednym bo po co marnowac zycie kolejnemu...mamusiu spod latarni:D a poza tym to twoj poród jest najlepszym dowodem na to ze zbyt długie odczuwanie bolu powoduje zmiany w mozgu....

dziwi mnie że kwestia znieczulenia porodowego wywołuje takie kontrowersje i kłótnie i to między kobietami :-O ,,jak ja przeszłam przez mękę to ty też przechodź'' skąd taka zawiść?

Gość hanhka
nie ucz mnie kretynko dzieci rodzic:D:D:D

Gość normalna_2010
HANKA - PIERDOL SIE... TYLE MAM CI DO POWIEDZENIA.. A DO TWOJEGO POZIOMU SIE NIE ZNIZAM... GOWNO WIESZ O PORODZIE A SIE UDZIELASZ... A JESLI U CIEBIE TAK ROBIA W DOMU TO NIE MOJA WINA:))))))

Gość normalna_2010
NARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA IDE BO GLUPOTA STRASZYSZ... A POZNIEJ BEDE MIALA PRZEZ TO ZJEBANY NASTROJ... ZE KURWA TAKIE BARANY SA NA SWIECIE... WRACAJ DO GIMNAZJUM LEPIEJ A DLA WSZYSTKICH PRZERAZONYCH POWODZENIA ZYCZE !!:))

Gość normalna_2010
ide bo klienci czekaja...musze dac doopy w koncu sluzba nie dróżba... w sumie tego bachora to nie wiem z kim mam...

nie jestem normalna, jestem zdrowo jebnieta ale to dlatego ze matka mną o sciane pare razy pierdolnela bo chcialam staremu laske robic pod stołem w kuchni:O