Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klemensteczka

co musiscie zrobić rano i ile czasu wam na to potrzeba?

Polecane posty

Gość wcale nie ma...
hehehe, to ja sprinter jestem w porownaniu do Was... Wstaje o 5:50, a na 7:00 do pracy, z czego 1h zajmuje mi sam dojazd :D

potrzebuje ok. 70 minut. wstaje, ide do lazienki: - robie siku, myje twarz i zeby, przecieram twarz tonikiem, myje wlosy ide do kuchni: - robie kawe, jem sniadanie ide do lazienki: - susze wlosy ide do pokoju: - wlaczam muzyke (radio lub britney :D), maluje sie, ubieram sie, prostuje wlosy (widze, ze prawie wszystkie to robia! :D), wybieram bizuterie, pakuje potrzebne rzeczy do torby, pryskam sie perfumami ide do przedpokoju: - zakladam buty, szalik, kurtke ide na uczelnie :P to w sumie interesujace, jak bardzo my, kobiety, lubimy mowic o takich sprawach jak poranne szykowanie ;)

wstaję z mężem o 7 15,on natychmiast wychodzi,nawet zębów chyba nie myje ;( ja idę zrobić herbatę, w tym czasie prysznic ,mycie zębów i kupa, wracam do kuchni jem tosty piję kawę i herbatę jednocześnie ;)) jest godz 7 25 robię tapetę ,ubieram się i czeszę włosy myje wieczorem ZAWSZE Włączam vivę lub mtv ,gapię się na telewizor jest 8 20 idę na balkon zapalic wracam jest 8 25 ;) jaram dosc szybko!!! ubieram się w płaszcz buty i wychodzę do pracy mam na 9

Gość lololo
ja potrzebuję pół godziny. Wstaję, ścielę łóżko, myję się (bez włosów), ubieram, maluję. Robię kanapki do pracy i wychodzę. Ja trzeba to w 15 min jestem w stanie się wyszykować.

Gość a ja muszę.....
wstać o 6.05 myję sie toaleta myje włosy ubieram się suszę włosy i prostuję maluję się kurtka butki i do pracy mam na 7.00

no i znowu ja, jak zwykle, odwrotnie niż wszyscy - włosy kręcę zamiast prostować.... :)

Gość aha a ja..
jesli mam na 10.30 ( czasmia na 12.30) 7.50 dzwoni budzik 7.51 pzrestawiam budzik piec min do przodu 7.56 przestawiam budzik 5 min do przodu 8.00 przestawiam budzik jeszcze na 10 min pozniej ... ... 30 minut pozniej 8.40 z bolem glowy, serca, nog, rak, brzucha itede wstaej ledwo co.. ide sie myc 8.50 wychodze z pod prysznica z umyta glowa nakladam krem na buzie robie kawe, kanapki do pracy maluje sie:troche pudru sypkiego coby sie nie swiecic, kredki troche i tusz 9.10 wlaczam laptopa, spr poczte, czytam i susze, anstepnie prostuje wlosy ( jak nie ma nic ciekawego na necie to czytam w tym czasie gazete 9.40 przygotowuje ubrania, ubieram sie, szukam dorbnych na autobus, kluczy, chowam kanapki, wylaczam laptopa/ odkaldam na miejsce gazete 9.50 wychodze z domu ide 5 min na przystanek, czekam jak glupia na autobus 10.17 jestem w miescie.. 10.32 wbiegam do budynku gdzie pracuje.. :)

Gość aha a ja..
zapomnialam o szczegulach a widze ze wszystkie tak ladnie szczegulowo opisujecie.. nakladam dove w szytyfcie tuz po tym jak wyjde z pod prysznica, potem ide robic ta kawe wracam, maluje sie susze wlosy, ide zrobic kupe ( po kawie a przed prostowaniem / bo po kupie sie myje zawsze a jak sie myje to mi przez wilgoc skrecaja sie wlosy wiec nie ma sensu prostowac ich przed kupa .. wracam i prostuje tuz przed wyjsciem szukam jeszcze szalika, pryskam sie perfumami, zanim sie zdecyduje ktorymi mija mi ok 2 minuty..

wstaję włączam radio myję się ubieram się zaścielam łóżko (w międzyczasie gotuję wodę na herbatę) piję herbatę myję ząbki (w międzyczasie włączam prostownice-niech się grzeje:P ) idę do toalety prostuję włoski robię makijaż czyszczę okularki przed założeniem :P pakuję się 1500 razy sprawdzam czy dobrze wyglądam :P ubieram buty i kurtkę chwytam plecak i wychodzę do szkoły zamykam drzwi zazwyczaj wracam się aby sprawdzić czy aby na pewno zamknęłam mieszkanie :P Wstaję o 6.45 wychodzę z domu ok.7.45, 7.50 (dodam iż lekcje zaczynają się o 7.55 :P )

Dzień roboczy Jego: -budzę się po 2 alarmie(4:40) -dobudzam Jego -zwlekam się z łóżka -łazienka na b. szybko -pędzę do kuchni robić Mu kanapki + herbatka -piję z Nim herbatke -buziak na papa, zamykam drzwi -łazienka na siku i zęby -ide spać dalej bo jest 5:05 -budzę się sama z siebie(ok.9) -łazienka na dłuzej(prysznic,włosy,kremiki itp.) -ubieram się -kuchnia herbatka,śniadanko, komputerek -woda, jedzonko na królika(ok.10:30) -dzień się zaczął:)

7:30 pobudka. Leżę ok 3 minuty, patrzę się w sufit, rozciągam się, patrzę na mojego mena jak śpi z otwartą buzią Biorę kilka łyków wody, którą zawsze mam koło łóżka Ubieram szlafrok, idę do łazienki Siusiu, kupa Myję buzie, zęby i kilka najważniejszych miejsc (kąpię się zawsze wieczorem, razem z włosami) Antyperspirant, krem na twarz Ubieram się (wieczorem przygotowuję ubrania) Maluję rzęsy Czeszę włosy i albo zostawiam rozpuszczone albo robię kitkę (w zależności od tego czy bardzo się powyginały przez noc) Idę zrobić sobie śniadanie do szkoły 8:15 jestem już gotowa a jeszcze za wcześnie żeby wychodzić więc kładę się do mojego misia, przytulam się a on chrapie mi w ucho 8:20 ubieram buty, płaszcz, szalik 8:25 wychodzę na tramwaj 8:47 jestem na uczelni (zajęcia na 8:50)

Gość ja tylko dodam
ze mam bardzo podobnie...tylko skad Wy te kupe bierzecie z rana? :o Ja nigdy rano nie robie kupy...no chyba ze czasami :o a poza tym to ja musze miec umyte zeby z rana (zawsze!) a glowe wole myc z rana, ale zdobywam sie na to co drugi dzien ...:)

szybkie jesteście ja przy was to leń... pobudka koło 5 30 poranki to koszmar.... *samo wstanie zajmuje mi ok 15 minut budzik dzwoni, a ja w niego rzucam poduszkami,ale to najcześciej nic nie daje, wiec po 10-15 minutach mam dość i wstaje *kawa pita w wannie, bo inaczej nie dałabym rady- 20 minut, na papierosa najczęściej nie ma już czasu * teraz spacer do pokoju włączenie wieży, i ubieranie się(bielizna)- 10 minut * zebranie się do pomalowania się jakieś 5 minut a w między czasie jakaś kolejna kawa- ta już jest na odpowiednie rozwarcie oczu, bo poprzednia jest dla mózgu typu kopniak żeby zaczął działać * malowanie się -15 minut *ubieram się ok. 10 minut * spacer z psem i pierwszy papieros na biegu- 15 minut po spacerze 2 łyki kawy i jazda do pracy.... około 1,5 h... a do pracy mam na 8. eh....

Gość sieje wiatr zbieram burze
robicie facetom kanapki bo padane ze smiechu

Gość ja tylko dodam
Eufenia ;)🖐️...ok, rozumiem... Ja to nie mysle o tym co musze zrobic rano, bo jak myslalam, to nie mialam sily wstac na czas:o...ledwo czlowiek zrobil to samo przed snem ,tylko w druga strone a juz musi wstawac i robic to samo do tego bedac w strachu, ze sie spozni.....:o🖐️

a po drugie ludzie -wy palicie jeszcze papierosy???????????? a jestescie wyksztalceni czy z marginesu spolecznego?

Gość cozkakak
Myję się, myję głowę (odżywka, maska), z mokrymi włosami w ręczniku zwykle jem śniadanie (mowy nie ma, żeby wyjść bez). Suszę włosy i układam. W przeciwieństwie do większości stroszę je, a nie prostuje (proste są, czego nie lubię). Potem makijaż (wcześniej maseczka albo krem). Makijaż (pełny). Potem się ubieram, wcześniej balsam. Dodatki, biżuteria, perfumy. Przed wyjściem koniecznie przecieram i nabłyszczam buty. Wszystko razem: około godziy. Kupa? Musi być!:) Jam samo nie idzie - mam zawsze w pogotowiu... czopki. 10 min i komfort na cały dzień. :)

to jest norma z wywolujesz kupe? zdrowe? ludzie wy macie z glowa

6.15 dzwoni budzik wstaje wc prysznic,zabki,wlosy wlaczam tv maluje sie siedzac w lozku ubieram sie 6.50 wychodze do pracy,bo mam na 7

- opłukać ciało. Porządną kąpiel biorę wieczorem, także rano tylko się odświeżam - piję herbatę, jem kanapkę. Muszę coś zjeść, bo zemdli mnie w autobusie/ samochodzie - szoruję zęby - twarz: żel do mycia twarzy, tonik i makijaż - balsam do ciała +dezodorant - ogarniam pokój: ścielę łóżko, sprzątam po sobie - ubieram się, zakładam buty - czeszę włosy, zakładam opaskę - wkładam rzeczy do torebki - kurtka Te rzeczy wykonuję, kiedy muszę szybko wyjść z domu. Wolę rano posiedzieć trochę w domu, poszperać w sieci, wyjść z psem, porozmawiać z mamą, pogłaskać kota.;) To wszystko zajmuje mi ponad godzinę, ale potrafię postawić się do pionu w 40 minut. Śpię maksymalnie najdłużej jak to tylko możliwe. Wolę nie wyjść z psem, nie wziąć prysznica, nie zrobić makijażu, ale muszę się wyspać.:P Włosy myję codziennie, ale wieczorem. Myję o 19 i do 22 zdążą wyschnąć. Gdybym umyła czuprynę rano, musiałabym użyć suszarki, a po pewnym czasie z włosów zrobiłoby mi się siano.:(

wstaje - wlaczam kompa - w tym czasie ide do ubikacji - potem do kuchni, robie sobie sniadanie i przygotowuje jedzenie ktore zabiore ze soba - wlaczam muzyke i jem przed kompem - potem szybki prysznic, myje wlosy, twarz, zeby - nakladam krem, puder i tusz - rozczesuje wlosy i czekajac az troche przeschna ogarniam pokoj, pakuje torbe, mysle co mam ubrac - dosuszam wlosy i jakos je ukladam - ubieram sie - wychodze. zajmuje mi to ok 2h ;) potrafie sie tez sprezyc jak zaspie, albo przeciagnac rytual do kilku h jak mam czas ;)

Gość ja tylko dodam
a macie tak rano, ze Wam sie w jednym oku posklejaja rzesy? Ja zauwazylam, ze to, ktore umalowalam pierwsze to ma posklejane rzesy i trzeba je potem rozczesywac inna szczoteczką;O[spinacza zaprzestalam uzywac do tego]...;)

Hm.. tak powinien wyglądać mój poranek: 6.30 - wstawanie, siku + kupka, prysznic, mycie głowy, ubieranie 7.10 - śniadanie itepe, szfendanie się 7.30 - wyjść z psem 7.45 - wrócić, iść zobaczyć jak się wygląda, umyć ząbki 7.50-55 wyjść do szkoły a w szkole na 8.10 się ma. Ale przeważnie wstaję około 7, myję głowę poprzedniego dnia, nie jestem w stanie zrobić kupki/zjeść śniadania i takie tam :P

kurczę posta zjadło:( budzik na 5 50 nie wiem po co, skoro wstaję i tak 15 po 6;) generalnie myję twarz, bo kąpię się wieczorami, myję ząbki, jem śniadanko, ubieram się, maluję, zaglądam na neta;) i na 8 na zajęcia;)

Gość *Merigold*21
- zwlekam się z łóżka przestawiajać budzik co chwila co mi zajmuje z pół h - myje włoski, szybki prysznic już bez włoskó, one w tym czasie zawinięte w ręcznik trochę schną - zawijam się w szlafrok, krem na buzie, rozczesuje włoski - kawa i do kompa sprawdzić pocztę, kilka stronek - ściele łóżko, coś tam w domu zrobię (jakieś 10 min) - makijaż, ubranie się w sumie z godzinkę mi to zabiera ;)

Gość cozkakak
to jest norma z wywolujesz kupe? zdrowe? ludzie wy macie z glowa sieje wiatr, a ty potrafisz wypowiadać się tak żeby od razu nie drzeć pyska i obrażać wszystkich dookoła? Yes, bardziej zdrowe jest chodzić z tygodniową obstrukcją, bo niektóre tu osoby czopka nie tkną, tylko liczą na cud przy pomocy śliwek. To nie jest norma, to jest środek który mam w pogotowiu, jak mnie przytka. Czopki są glicerynowe, działają tylko mechanicznie. Regularne wypróżnienia to podstawa - twierdzi mój gastrolog, który jest zwolennikiem tej metody.