Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiedząca w potrzebie.

Prosze jesli wiecie to odp.

Polecane posty

Witam. Podpisałam w pracy umowę na 3 miesiące po miesiącu pracy miałam wypadek na terenie pracy nie z mojej winy i przez 2 miesiące juz jestem na chorobowym i dzisiaj konczy mi sie juz umowa a zwolnienie mam do 15 listopada..czy pracodawca moze mnie zwolnic.? jak to jest ..? dzwonie juz wszędzie ale nikt przez telefon nie udziela info...a ktos mi powiedział ze nie moze i nic w tym kierunku nie robiłam ,a wczoraj sie dowiedziałam ze jednak nic mnie nie chroni ,jak jest naprawde ,fakt ze mam umowę tylko na 3 miesiące ,ale wypadek był w pracy i sama juz nie wiem ... Z góry dziękuje za odp.

Umowa konczy sie z dniem , do którego była zawarta. Jezeli bedziesz chorowac nadal,świadczenie wypłaci Ci ZUS.

czyli do dzisiaj niby jeszcze mam umowę jutro wygasza ,a choruję do 15 listopada to bedzie mi płacił Z.U.S...dobrze rozumie..? tzn ze ni chroni mnie nic...i umowa sie nie przedłuża jak to inni mi powiedzieli...

podnosze:(

Moze jednak ktos udzieli ma odp...prosze/

Gość powyzej 30 dni zwolnienia
placi zus :)

aha ale po chorobowym jak bede wrcacac do pracy to umowy juz nie mam?

Nie wiem, kto ci takich bzdur naopowiadał. Umowa przedłuza sie tylko na wypadek ciązy, ale i to zalezy jak umowa , itd. Wypadek w pracy, czy przy pracy nie powoduje przedłuzenia umowy na czas określony. Zakład pracy złozy wniosek do ZUS i ten wypłaci chorobowe do zakończenia zwolnienia. Możesz jeszcze sobie pochorowac. Jeżeli wypadek był w pracy, to jeszcze powinni wypłacic ci odszkodowanie z ZUS, ile ustali komisja lekarska, ale to inna para kaloszy.

aha dziękuje :) wszystko juz wiem ,czy jednak nic mnie nie chroni .Jak to inni mówili ...jeszcze raz Dziękuje wielkie ,wiesz gubię sie w tych prawach sama juz nic nie wiem ,a jeszcze doradczy są niewiedza a mówią głupoty i wprowadzają mnie w błąd...Pozdrawiam:)

Dlatego cały czas uważam, ze w szkołach powinno byc choc kilka lekcji z przepisów prawa pracy. Jednak brak podstawowej wiedzy, powoduje, ze pracownicy maja irracjonalne wymagania wobec pracodawców, a pracodawcy lekceważa swoje obowiazki wobec pracowników. Pozdrawiam :) i zycze lepszego startu w nowej pracy, lub powrotu do starej.