Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lusesita de Milagros Dolores

Dzień Zmarłych - spacer po zmroku...

Polecane posty

Gość Wszystko jest głupie
często chodzę po cmentarzu. z kalkulatorem.... liczę średnią życia z każdej aleji.

Gość nie ma kogo
tak sobie, jak jest aldna pogoda mozna sie przejsc ale jak leje to az sie nie chce wychodzic z domu:(

Gość daj na luz
chodze bo to szczególny dzień,poza tym cała nostalgiczna atmosfera cmentarza,unoszący się zapach świec sprawia ,że zapominam o tym co przyziemne,ulotne

Gość nanka154
chodzę na cmentarz ale nie lubie tego konkretnego dnia, lubie chodzić sama patrzeć na zdjęcia na nagrobkach

Gość daj na luz
ja lubię odczytywać z mogił wiek pochowanych

ja lubię iść na cmentarz wieczorem....tak fajnie jasno jest od zniczy...takie ciepło się czuję...

ja uwielbiam chodzic w Swieto Zmarlych na cmentarz.... niestety w usa to swieto zamiast w listopadzie jest we wrzesniu , nazywa sie Memorial Day i nie ma tu zwyczaju swiecenia zniczy na grobach ... za to wbijaja w ziemie rozne wiatraczki, plastikowe kwiatki i takie tam... przynosza baloniki... brakuje mi tego, ze razem ze znajomymi szlismy wieczorem na cmentarz, odwiedzic groby zmarlych bliskich... ten zapach i tysiace palacych sie swieczek ...

Gość
ja ostatnio byłam jak było cieeemno :classic_cool: mało zniczy, jedna latarnia za ogrodzeniem. łaziłyśmy prawie po omacku z przyjaciółką. no ja lubię cmentarze, ale wyprawa w biały dzień z rodziną mnie nie kręci :/

Gość daj na luz
chodze też z innego powodu. by zobaczyc co nowego w modzie jakie trendy najnowsze .

Gość hanover
a kiedy jest Święto Zmarłych?

Gość daj na luz
chyba 31 listopada?

Ja w dzień jestem zawsze na mszy ktora odbywa sie na cmentarzu... ale robie to raczej z obowiązku...niz z czystej checi..... natomiast bardzo bardzo lubie chodzic w ten dzien wieczorem na cmentarz...tak 18-19ta. Wtedy to dopiero jest \"urok\".....jeśli takie miejsce moze takie byc. Mimo,ze są tam moi bliscy..bardzo mi bliskie i kochane osoby to jednak sprawia mi to ogromną radość i dopiero w blasku tych zniczy,wieczorowa porą,tak naprawde czuje bliskosc tych osob...to cudowne jest...ulotne zarazem...

Gość daj na luz
podszywaczu skończ już🖐️

Gość hanover
Nie ma Dnia Zmarłych

Chociaż od rana w Swięto Zmarłych chodzę po cmentarzach, to nie mogę odmówić sobie pójścia na cmentarz wieczorem..ogarnia mnie wtedy taki magiczny klimat, - wszystko, całe życie nabiera innego sensu, nie da sie tego opisać. Zwłaszcza cmentarze wiejskie oddają tą szczególną atmosferę...

Gość hanover
i nie ma Święta Zmarłych

Gość hanover
zawsze chodze na groby cyganiaków bo tam mogę sobie pojeśc i popic

Gość hanover
chadzam na groby cyganiaków bo tam sobie mogę pojesc i popic.

Gość hanover
To pomyłka... Jutro jest Dzień Wszystkich Świetych - czyli radosne święto. pojutrze Dzień Zaduszny Wszystkich Zmarłych Wiernych (KK). Kiedys przed komuną był to dzień wolny od pracy....

Gość hanover
ostatnio na pogrzebie jak zagrali tylko mysmy ze Zdziskiem tańcowali

Lubię cmentarze, właściwie czuję się tam lepiej niż na nie jednej imprezie, na którą chodzę niekoniecznie chętnie:p Jedyne co mnie wkurza, to te tłumy ludzi przy straganach i w autobusach. A cmentarz nocą, zwłaszcza teraz, wygląda pięknie ... może to dziwne wyczucie piękna, ale bardzo dobrze się tam wtedy czuję, gdy palą się te wszystkie znicze :)