Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmiar 56

rozmiar 56 na jak dlugo?

Polecane posty

Gość elenasss
papa ❤️ 23 tc ❤️

Mój synek urodził się długi na 57 cm w ubrankach wrozmiarze 56 (jakie kupiłam przed porodem) pochodził ze dwa tygodnie później już trzeba było zmienić na 62 a praktycznie miesiąc po już chodzi w rozmiarze 68 :D rośnie jak na drożdzach.

nasz bziczek urodził się ważąc 2760 i mierzył 51 cm. Wszystko co kupilam jest na nią za duże... Mąż jeździł do tesco dokupić przynajmniej bodziaki, pajacyki. Te fajniejsze ciuszki to chyba załozy jak bedzie miała ze 2-3 miesiące... Więc nie ma reguly...

Laura miala 3080 kg i 50 cm, a roz 56 nosila do 4-5 m-ca zycia, choc w pierwszym m-cu przytyla rowny 1 kg, a kolejne tylko ciut mniej. Ciuszki wypadaja roznie, h&m chyba najwieksze, ale sporo na 56 wypadalo tylko 50. Lepiej miec kilka w rezerwie :)

Gość elenasss
najlepiej to kupic pare sztuk w rozmiarze 56 62 a pozniej dokupic nigdy nie wiadomo jaka bedzie dzidzia, moja chyba duza bo jak bylam na usg to mi lekarz powiedzial ze wedlug aparatury uklad kostny jest o tydzien starszy:) duzy chlopaczek bedzie:) ❤️ 23tc ❤️

Gość rozmiar 56
elenasss a jak na imię synkowi? :)

Gość elenasss
czesc aniu:) chyba Kacper:) ❤️ 23 tc ❤️

Gość rozmiar 56
o, nie spodziewałam się że tak szybko odpiszesz Kacperek bardzo ładnie Ja też mówię chyba, bo nie mam jeszcze na 100% wybranego

Gość elenasss
nie wiem musze jeszcze porozmawiac z facetem ale jest daleko :( narazie nie moge do niego jechac:( takie tematy raczej omawiac w cztery oczy:) a jak tam sprawa z allegro? dpgadalas sie z nia? ❤️ 23 tc ❤️

Gość rozmiar 56
raczej sie dogadałam - wyśle mi rozmiar 62, niebieskie, tylko ciut inny wzór Rozumiem, że mąż za granicą?

Gość elenasss
Anglia, chcemy byc tam razem, ale ma powazne problemy jezeli chodzi o wynajem domu!! Czekalismy 3 tyg w jednej z agencji i wiecznie mowia ze tak ze tak ale postepow nie ma:( a my juz osobno 3 miesiace:( Ps. nie jestesmy malzenstwem ale kto wie:) ❤️ 23 tc ❤️

Gość rozmiar 56
Hm no to ciężka sprawa, nie łam się na pewno się ułoży z mieszkankiem :) a rodzić to chyba lepiej w polsce ?

Ja myśle że powinnaś kupić jakieś w rozmiarze 56. Moja córeczka urodziła sie 57cm a ubranka na 56 nosiła 2 miesiące. W tych na 62 wygląała smiesznie, za duże były.

Gość elenasss
no to jest moj problem nr 1! nie mam pojecia, facet chce abym tam zostala i tam rodzila, ma znajomych co juz rodzily i maja mi pomoc w szpitalu czy w porozumieniu sie u lekarza, rodzice namawiaja mnie aby tutaj hmmm sama nie wiem, ciezka sprawa jakbym tutaj rodzila to kiedy znow faceta zobacze? za min 6 mcy!!!:( ❤️ 23 tc ❤️

dziewczyny, czytam watek 56 bo sama jestem zainteresowana (moj synus 22 luty 2008 najprawdopodobniej), ale zakupilam juz troche ciuszkow roznych i moge wam z doswiadczenia powiedziec ze kazdy ciuszek ma inna rozmiarowke czasami 56cm wyglada jak 68 a czasami odwrotnie, to trzeba jednak zobaczyc, a przylaczam sie do zdania ze warto kilka ciuszkow kupic na 56cm bo nie wiadomo jak dzidzia duza bedzie, chociaz ja tez wiekszosc na 62cm kupuje, a co do allegro to ja polecam tylko ze tzreba pzrejrzec kilkaset stronek z aukcjami a potem kupowac bo rozni spzredawcy te same zreczy w roznych cenach maja, najlepeij kilka zreczy razem kupic i juz:) czsami na prawde warto w okazyjnej cenie idzie cos kupic poz atym nie tzreba sie nachodzic w obronie spzredajacych rzeczy z tesco-nie wszyscy kupujacy mieszkanja w duzych maistach i amja pod reka tesco czy inny market, ja sie tak zawsze zastanawialam nad rzeczami z ikei spzredawanymi na allegro ale moja kuzynka do najblizszej ikei ma ponad 50km i kupuje na allegro, teraz juz rozumiem, jezeli jest popyt to i sa takie aukcje pisalyscie o poscieli i o lozeczkach, dziewczyny jezeli nie musicie wedrowac z dzidzia i nie jestescie ograniczone przestrzenia nie kupujcie turystycznych lozeczek, po pierwsze sa niewymiarowe z reguly nie da sie kupic materacyka do nich, karuzelki ani zabawek nie da sie do nich przykrecici, baldachimu wogole, ochraniacza rowniez, sa niestabilne i w pokoju wcale fajnie nei wygladaja nawet te firmowe (one sa lepsze jakoscia, bo te za 150zl to wogole nei polecam tandeta plastikowa i tyle) ja sie zjezdzlam starsznie duzo wyogladalam i doradzilam kolezanek i zrezygnowalam z pomyslu turystycznego lozeczka:) ja sobie wybralam drewnaine firmy klupś radek II z kolyska i szuflada plus materac w sumei za 369zl na allegro:> a co do poscieli tez kupilam na allegro jest troszke gorszej ajkosci niz te po kilkaset zl ze smyka czy drewexu ale cena tez nizsza za caly komplet 12 elem dalam 201zl :) gdyby któraś potzrebowała namiary na rozne tanie aukcje i sparwdzone to polecam sie bo od miesiaca siedze i szperam na allegro :) moge podac linki:) a w tesco kupilam pajacyki za 22zl 3 szt bialutkie fajne chociaz nie ejst to I gatunek ale na pierwsze tygodnie moze byc:D uwaga dla niedoswiadczonych! dziwczyny patrzcie jak kupujecie ubranka zeby byly wygodne w ubieraniu czyli najlepiej body kopertowe, pajacyki cale rozpinane, wiazane koszulki itp. na sam poczatek tez warto miec ciuszki ktore nie uciskaja pepuszka takie na srodku rozpinane sa dobre:)

Gość rozmiar 56
myszsza dzięki :) poszperam na allegro, ale sądzę że raczej będę odwiedzać normalne sklepy jeśli chodzi o ciuszki

Gość elenasss
witam panie:) ❤️ 23tc ❤️

Gość elenasss
myszsza a jaki sterylizator proponujesz i podgrzwac do wody? jak myslisz firm cncol babies?? ❤️ 23tc ❤️

Gość elenasss
czesc tiki mam taki z tesco ale caly bielutki tylko jakis misiu z prawej strony rozmiar 56:) ❤️ 23tc ❤️

Gość rozmiar 56
elenass bylam dzis w tesco, to co kupuje jest tam w takiej samej cenie 39 wiec doplace tylko 6.50 za przesylke ;)

Gość elenasss
no tak ale zawsze strat nie?dobrze ze tylko tyle! ❤️ 23tc ❤️

a mozna przeciez wziasc wiecej rzeczy od sprzedwacy na allegro to i ta strata bedzie mniejsza niz 6,5 zł a do tego jednak wygoda w domu siedziec i nie chodzic za tym..choc czasem itakie spacery po sklepach sa rpzyjemne, ale ja tez lubie allegro i juz pare rzeczy tam kupilam

elaness pytala o sterylizator, ja wczesniej pisalam o butelkach samosterylizujacych w mikroweli, nie sprawdzalam tego w praktyce ale ciekawie brzmi:) butelka ma odpowiedni zawor , plucze sie ja zamyka zawor i wklada do mikroweli, podcisnienie i para wodna ja sterylizuje podobno zdrowe i bezpieczne, ale nie wiem czekam na opinie... z firmy canpol sa takei butelki \"system balonik\" niedrogie sa bo po ok. 20-30zl na allegro widzialam, a zdaja sie wygodne :)