Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga_28latka

w ilu procentach okreslillibyscie sie jako szczesliwi ???

Polecane posty

Gość ijhhgg
Kusi mnie, by powtórzyć historię o wielkim uczniu, który udał się do Boga i poprosił, by Ów nauczył go prawdy. Biedny Bóg rzekł: "Przyjacielu mój, dziś jest tak gorąco, proszę cię, przynieś mi szklankę wody". Uczeń wyszedł i zapukał do drzwi pierwszego napotkanego domu. Otworzyła mu je piękna młoda kobieta. Uczeń zakochał się w niej, wkrótce ożenił się z nią, mieli kilkanaścioro dzieci. Ale oto pewnego dnia zaczął padać deszcz. Padał nieprzerwanie. Wezbrały strumienie, ulice zostały zalane, a domy porwane przez wodę. Uczeń i jego żona wzięli dzieci na plecy, a gdy woda zaczęła ich zalewać, uczeń zawołał: "Panie, proszę cię, ocal mnie!" Pan odrzekł wówczas: "A gdzie jest ta szklanka wody, o którą cię prosiłem?" Jest to trafna opowieść, gdyż większość z nas myśli w kategoriach czasu. Człowiek żyje w czasie. Wymyślanie przyszłości stało się jego ulubioną zabawą w ucieczkę. Sądzimy, że w miarę upływu czasu mogą się w nas dokonać zmiany, że stopniowo da się w nas zaprowadzić porządek – krok za krokiem i dzień po dniu. Ale czas nie przynosi ładu ani pokoju. Musimy więc przestać myśleć w kategoriach stopniowości. Znaczy to, że dla pragnącego pokoju nie ma jutra. Musimy zaprowadzić ład natychmiast. Gdy pojawia się rzeczywiste niebezpieczeństwo, czas znika. Następuje natychmiastowe działanie. Ale my nie dostrzegamy niebezpieczeństwa wielu naszych problemów i dlatego wynajdujemy czas jako środek ich przezwyciężenia. Czas nas oszukuje, gdyż nie czyni nic, by nam pomóc w przeprowadzeniu zmiany w nas samych. Czas jest ruchem podzielonym przez człowieka na przeszłość, teraźniejszość i przyszłość, a człowiek, dopóki go dzieli, dopóty pozostaje zawsze w konflikcie. Czy uczenie się jest sprawą czasu? Pomimo upływu wielu tysięcy lat nie nauczyliśmy się, że istnieje lepszy sposób życia niż nienawiść i wzajemne zabijanie. Jeśli mamy zmienić to życie, z którego zrobiliśmy coś tak monstrualnego i bezsensownego, to zrozumienie problemu czasu ma wielkie znaczenie. Po pierwsze, należy zrozumieć fakt, że możemy patrzeć na czas tylko z tą świeżością i niewinnością umysłu, którą już mieliśmy. Tak gnębią nas i wprawiają w zamieszanie liczne nasze problemy, że zgubiliśmy się w tym zamieszaniu. Cóż robi człowiek, który zgubił się w lesie? Co czyni przede wszystkim? Zatrzymuje się. Zatrzymuje się i rozgląda dokoła. Ale my, im bardziej jesteśmy zakłopotani i zagubieni w życiu, tym szybciej gonimy w koło, szukając, pytając, żądając i żebrząc. Toteż pierwszą rzeczą, którą bym zaproponował, jest zatrzymanie się. Gdy zatrzymamy się wewnętrznie, psychicznie, umysł nasz stanie się bardzo spokojny, bardzo jasny. I wtedy będziemy mogli spojrzeć na kwestię czasu.

Ja w okolo hmmm 85% ?? :P Mimo tego ze nie mam faceta , ale narazie mi z tym dobrze :) powodem ze nie jest to 100% szczescia jest to ze znowu sie musze uczyc na koło :[ i nie mam zbyt fajnych ludzi w grupie na studiach, w innej ujdą ale wm ojej nie :/ i to jest powod dl ktorego nie jestem w 100% szczesliwa :D ale ogolni nie narzekam :D

Gość lalalalla
Jakieś - 40%. Mam zespół nadwrażliwego języka, co generuje codzienne cierpienie. Nie mam nikogo bliskiego. Mam za to dobrą pracę i pieniądze - ale to nie jest stabilna sytuacja. No i haruję na tę kasę ciężko. Czyli nie mam wolnego czasu. Mam za to własne mieszkanie, 2 koty i święty spokój wieczorem.

Gość lalalalla
Booosh, nadrważliwego JELITA. :)

Gość Madziex
W 60 %...

Ja 100% a jakby jakaś z warszawy chciała spędzić dzisiejszą noc u mnie to na 150%.

Gość aga_28latka

Gość aga_28latka
phipi ??? nie moze byc az TAK zle! ? :o

Gość aga_28latka
fedi ! hehe niegrzeczny jestes!

Gość aga_28latka
renka przybliz temat - a ja wygralem zycie 🖐️ :)

Aga mogę Ci podnieść procent szczęśliwości. Mi też twoja szczęśliwość pójdzie w górę.

Gość owieczkaaaaa
tak 50% moze torsze wiecej ale niewiele.....;-(

Gość aga_28latka
fredi -- milo z twojej strony, ale mam juz chetnego ;) niestety ale czekam na milosc ... aaalby dopelnic do 90% ... i wygranej w loterii "Slon", ktora dopelni 100% :) Zapraszam do dalszych wpisow 🖐️

Gość polalola...
ijhhgg zgadzam się, szkoda, ze nikt nie skomentował tego co napisałaś/eś

Gość 4nn4
tez 50% - prace mam, faceta mam, co jesc mam, mieszkac gdzie mam mimo iz to nie moje ale niestety nie umiem sobie radzic z wolnym czasem. kompletnie :( i na ogol sie konczy ze siedze przed kompem i nic nie robie :/ denerwuje mnie to ale nie mam pojecia jak to zmienic :(

Gość polalola...
lalalallla z tym zespołem możesz się rozstac, ja podobno też miałam, naszpikowałam się tyloma lekami, że trudno sobie wyobrazic, ale wystarczyła zmiana diety, sulementy, uzupełnianie flory jelitowej i przede wszystkim pewność, ze mój system pokarmowy jest sprawny - wszystko od pewnego czasu działa bardzo dobrze w ogóle o ja nie wierzę z ZJW to wszystko kwestia psychiki zrozumienia co Ci dolega, a wiekszosć tych dolegliwosci jest spowodowana stresem

do Aga 28-latka: nie za bardzo jest co przyblizać. Odchył w dół - gdy cos mnie zdenerwuje w pracy lub nie mam wiadomosci długo od mojego dziecka. Odchył w górę - gdy w pracy w miarę ok i wiadomosci od dziecka na bieżąco. A 50% dlatego, ze sfera osobista u mnie leży. Całkiem. Gdymy ta sfera nie leżała, napisałabym że być może 90% z odchyłem w obie strony.

Gość ja chyba jestem
szczesliwa w ... 30% ...dzisiaj :(

Gość aga_28latka
czas odswiezyc topik i sprawdzic jak nastroje w piatkowy zimny wieczor ... 🖐️

Gość ciekawy temat i
iodnalazło się słońce