Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maammjh

przekluciee uszek 7 mies dziewczynki

Polecane posty

Gość maammjh

zastanawiam sie nad tym, ale jedyne co mnie martwi to to ze mala bedzie cierpiec, czy ktoras z was przebila uszy corce ile miala miesiecy/lat? ostatnio moja siostra- ma 3 mies coreczke- przekula jej uszzka- dziewczynka wyglada slodko i podobno nawet nie pisnela podczas przebijania

Gość przekłucie to pół biedy
wygląda słodko, dopóki nie poobrywa uszek, nieświadomie w zabawie :o

To twoja decyzja. Ja bym malej nie przebila. Nawet nie chodzi o to ze bedzie bolalo przy przebijaniu bo ta nowa techniką- pistoletem to prawie nie boli. Raczej martwi mnie to ze to bardzo niebezpieczne bo takimi kolczykami moze za wszystko zaczepi, może ją zacząc interesowac takie cudo wystające z uszka i bedzie chciala je dokladnie obejzec- moze naderwac sobie uszko. Pozatym nie wszystkim takie rany dobrze się goją. Może dojśc do zakarzenia i uszy będą ropiec. Jak dla mnie za duzo argumentow przemawia narazie na nie. Takie maluszki są śliczne same w sobie i nie trzeba ich wcale dodatkowo upiększac kolczykami. Ale to tylko moje zdanie.

Gość fdddddddffffffff
nawet nie wiesz jaka krzywde mozesz zrobic dziecku . znajoma przebiła 8 miesiecznej corce uszka i ona w zabawie je wyrwała tego krzyki i ryku opisywac nie musze chyba

Gość Siostra ..
Męża przekuła małej uszy na 1 urodziny - Wszystko jest ok od 1,5 roku. Zrobione to było w profesjonalnym salonie.

JA PRZEBILAM USZY JAK MALA MIALA 1 ROK i nic jej nie bylo.i nie jest

MaMani, z każdym Twoim kolejnym wpisem coraz bardziej Cię lubię :-) Za zdrowe - w mojej opinii - poglądy.

.... dziecko niech samo zadecyduje pozniej czy chce nosic kolczyki czy nie... przeciez to nie choinka.... ja nie mam przeklutych uszu i bardzo dziekuje za to rodzicom

nie rozumiem po co to robić tak małemu dziecku??Będzie miala 9-10 lat i będzie bardzo chciała to ok.(chociaz też 1000 razy bym to przemyślała)W wielu krajach w domu są awantury jak nastolatki to zrobią a u nas matki przekłuwają uszy niemowlakom.Nie widze w tym żadnego sensu

mam core, 7 lat :) we wrzesniu wraz z rozpoczeciem roku szkolnego moja pierwszoklasistka przyszla i oznajmila, ze chcialaby nosic kolczyki :) powiedzialam ok, jesli chcesz ;) bala sie, bolalo, trzeba bylo 3 tygodnie przemywac, ale juz od dawna jest ok jak dla mnie przebicie uszu dla 7 miesiecznej dziewczynki to fanaberia mamy :P jestem zdecydowanie na nie pozniej jak sama sie zdecyduje to ok, ale teraz to jest ingerencja w jej ciele bez jej zgody poza tym tak jak pisala MaMani dzieci czesto ciagaja sie z duza sila za uszka, a jak wyrwie sobie, to fanaberia mamy moze zmienic sie w uszkodzenie cialka i oszpecenie :O ale to moje zdanie, kazdy robi tak jak chce :P

Jak można tak krzywdzić i okaleczać niemowlę, dla mnie nie do pomyślenia! Sama pozwoliłam najstarszej córce na przekłucie uszu dopiero, gdy skończyła 10 lat. I naprawdę musiała mnie dłuuugo namawiać. Średnia i najmłodsza też by chciały, ale NIE MA TAKIEJ OPCJI dopóki owych 10-ciu lat nie skończą. Przecież tak drobne ciałko jest bardziej narażone na wszelkie zakażenia itp. Nie, nie... to dla mnie chore. (bez urazy, każdy ma swoje zdanie a ja wyrażam MOJE)

Pomijając aspekty zdrowotne - małe dziewczynki z kolczykami wyglądają w mojej opinii fatalnie :O Przychylam sie do zdania przedmówczyń, że jest to zupełnie niepotrzebna fanaberia, okaleczająca dziecko. Jesli moja córcia zdecyduje się na kolczyki w wieku ok. 10 lat, to będzie to jej decyzja, jak najbardziej świadoma. Wcześniej to nie wchodzi w rachubę.

No ja mam mieszane uczucie... Po 1 bałabym się ze dziecko zrobi sobie krzywdę (a moja Zuzanna jest bardzo \"zdolna\"). Po 2 to może ona wcale nie będzie lubiła biżuterii w uszach jak będzie starsza i jeszcze będzie miała do mnie pretensje, ze przekułam jej uszy:o Jak będzie dużą dziewczynką i sama zechce, to pójdziemy do kosmetyczki i przebijemy. Niech to będzie jej decyzja. Kolczyki juz czekają:) Przemyśl to:)

Takie rzeczy jak kolczyki, tatuaż, makijaż, to prywatna sprawa każdego człowieka. Małe dzieci same w sobie są słodkie.

dla mnie to idiotyzm i kretynizm do kwadratu. dajcie szansę dziecku zdecydować czy chce w ogóle mieć przebite uszy! chcecie to zrobić maluchowi, bo słodko wygląda?? z tatuażem na prawej łydce też będzie słodko wyglądać - a więć lećcie do studia tatuażu! a wiecie jak dłodko wyglądają dzieci z kolczykiem w języku i pępku?? po prostu bajka!! moja znajoma rocznemu synkowi przebiła uszko i oczywiście nieświadomy zerwał kolczyk, ucho rozerwane, krew się leje, trauma dla malca to idiotce nie wystarczyło, kupiła mu złoty łańcuszek i bransoletkę (rocznemu maleństwu) dziecko to nie choinka

Dla mnie to troszkę chore. Po pierwsze źle mi jak widze łyse dzieci z kolczykami-po co te ozdoby?? po drugie-to ryzykowne Po 3- dziecko samo sie zdecyduje-to jego ciało a nie zabawka mamusi.

Gość chory pomysł
w moim przedszkolu dziewczynki maja zakaz noszenia kolczyków ze wzgledu na bezpieczenstwo

grzesznica, to tamta \"pseudomatka\" chciała chyba sobie urodzić dziecko, żeby je przebierać jak lalkę, bo innego wytłumaczenia na obwieszanie metalem dziecka to nie ma... Przykre, że są takie osoby.

Gość a moze kolczyk w nosku

Córeczka moja ma rok i 5 miesięcy i chyba za miesiąc juz zdecydujemy się w koncu na kolczyki :)

Gość jesli juz to przed komunia

Gość aaaaa555
acha..........no proszę cię.......a uważałam,że jesteś rozsądną osobą:(

wypłyną nie wypłyną, ale jak oryginalnie będzie wyglądać :P

Gość chory pomysł
dlaczego traktujecie te dzici jak manekiny ? przeciez one majac po kilka czy kilkanascie miesiecy nie sa swiadome tego czy chca miec kolczyki same sobie zróbcie kolczyki np w łechtaczce jak mozna krzywdzic dziecko ,własne dziecko ,dla własnego widzimisie?

ale ja nie powiedziałam napewno :) ja się nad tym zastanawiam ju ho ho ho ;) i juz tyle razy się rozmyśliłam ,że szok :D sama lubię kolczyki ....( mam je nie tylko w uszach) i cały czas ...się zastanawiam czy Julia nie powinna sama podjąć tej decyzji ...

Gość chory pomysł
meaaa zgadzam sie z toba wszyscy beda sie zachwycac:D

Gość Dżizys
a ja sobie przekłułam uszy jak miałam............27 lat :D A swoim dzieciom nie przekłuję za chiny...........niech same zdecyduja kiedy chcą i czy w ogóle.