Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Roma31

POTRZEBUJĘ PORADY PRAWNEJ

Polecane posty

Wróciłam do pracy po L4 i dostałam wypowiedzenie. Wiem ,że mogę się odwoływać od tej decyzji pracodawcy, ale w sumie nie wiem jak. Do sądu pracy, to wiem. Ktos poradzi czy takie odwołanie cokoliwek da?

Gość w umowie o pracę musisz mieć
odpisałam ci na forum uczuciowym, nie chce mi sie powtarzac:)

Gość reglewyta
dostałas wypowiedzenie -co w tym dziwnego ?To sie zdarza Kazdego dnia ktos dowiaduje sie ze bedzie za jakis czas zwolniony byłas na L4 a firma funkcjonowała bez ciebie normalnie widocznie stwierdzono ze nie jest tam twoja obecnosc konieczna

Gość reglewyta
warunki zwolnienia masz opisane w umowie o prace podpisałas sie pod tym co oznacza ze wiesz wszsytko

nie ma w tym nic dziwnego, czy ja się dziwię????:) pytam tylko czy ktoś się odwoływał i z jakim skutkiem..... nie mam na wypowiedzeniu przyczyny, usłyszalam ja ustnie- że chory pracownik to kiepski pracownik. zastapiła mnie koleżanka.

Wszystko zalezy od tego jaka miałas umowe o prace, przy umowie na czas określony, pracodawca nie ma obowiązku podawania powodu wypowiedzenia.

ale przemyślałam to i dam sobie spokój. Nie mam zdrowia na to przede wszystkim. a swojego pracodawce uzbrojonego w zastęp prawników dobrze znam więc. dziękuję za odpowiedzi🌻

czyli wszystko się zgadza, miałam ostatnia umowe na czas określony, następna miała byc na nieokreślony.

Wiec pracodawca Cie pozegnał, zabezpieczając sie tym samym przed umowa na stałe. I nie jest to kwestia posiadania dobrych prawników, tylko znajomości prawa pracy.

hmm,,ale faktem jest, że byłam niezdolna do pracy, bo co miesiąc byłam w szpitalu. ale jak go znam to pewnie masz rację.

Gość ula retka
powiem ci jako szefowa po co podpisywac z kims umowe kto czesto choruje? skonczyła ci sie umowa na czas okreslony i tyle