Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę_dziękuję_przepraszam

Kto pomoże w kilku zad. z geografii? Z serii prawda czy fałsz

Polecane posty

Zadanie jest takie: zaznacz czy to prawda czy fałsz. 1. W troposferze jest cała woda atmosferyczna (w ksiazce znalazlam info. ze w troposferze jest cala para wodna, ale para wodna to chyba nie tosmo co woda...) 2. Chmury pietra wysokiego nie dają opadow (mysle ze to bedzie falsz) 3. Opady w polsce sa najczestsze latem (wg to prawda) 4. Najcieplejszym miesiacem w Polsce jest czerwiec (ja mysle ze Prawda) 5. Klimat polski klasyfikuje sie jako przjsciowyt miedzy morskim a kontynentalnym 6. Rozna ilosc promieniowania slonwcznego docierajaca do powierzchni ziemi decyduje o wystepowaniu stref klimatycznych (mysle ze to falsz) 7. W strefie okolobiegunowej wystepuja bardzo duze roczne sumy opadow (wg mnie to jest falsz) Z gory wielkie dzieki!

niestety, jednak nie wszystko PS. Ponawiam prosbe

Gość sabrinaaaa czarownica
jaką masz pewność ,że ktos specjalnie nie poda ci złej odpowiedzi ? :p

taka jak i inni, ktorzy zglaszaja sie tutaj z prosba o pomoc w pracy domowej;P Ale dzisiaj zaryzykuje

No to wedlug mnie(sle oczywiscie moge sie mylic bo geografie mialam dawno temu): 1.Falsz 2.Prawda 3.Falsz 4.Falsz 5.Prawda 6.Prawda 7.Prawda I jeszcze mam pytanie z ktorej klasy te pytania?

Gość sprobuje
1 prawda 2 falsz 3 prawda-w lipcu najwiecej 4 falsz-mysle ze sierpien ale pewna nie jestem 5 prawda 6 falsz-strefy klimatyczne to nie tylko docierajace promienie 7 falsz pewna na 100% nie jestem wszystkich odpowiedzi.

Z 3 klasy

Gość wiochmenka
hehe, te 2 osoby, które odpowiedziały, powinny cie upewnic w przekonaniu, że jednak warto rozwiazac te zadania samemu :) prawie wszystkie odpowiedzi rozbieżne wex podrecznik, poczytaj i bedziesz wiedzieć

Taaa,hahahahaha.Zeczywiscie calkiem inne odpowiedzi.A prawda pewnie gdzies posrodku.A z 3 liceum,gimnazjium???

3 liceum:) chyba jednak skonsultuję się z google;)