Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość s a m a n t h a

Dziewczyny w wieku 20 - 25 lat jakich kosmetyków używacie???

Polecane posty

Gość s a m a n t h a

Zależy do czego :) Używam wielu kosmetyków. Sprecyzuj, o czym dokłądnie byś chciała się dowiedzieć.

Gość ma szukam idealnego blyszczyku

Gość sara44
wiec ja wypisze czego uzywam do twarzy podklad-kolastyna satin make up cien-vipera vollare blyszczyk-applause glam max tusz-maybeline xxl kreska do oczu -oriflamu

a to ja też wypisze :) makijaż: podkład-puder: mineralny Isa Dora maskara: Hypnose Lancome cienie: mnóstwo, bo bardzo lubię :) najczęsciej jasny kremowy L\'Oreal i jasny beżowy Revlon usta: błyszczyk Bourjois róż: Givenchy, brązujący puder

Gość oto moj podstawowy sklad
krem do twarzy garnier podstawa pielegnacji oraz peeling garnier 3in1 podklad maybelline wonder finish lub lancome czasem margaret astor tusz do rzes maybelline turbo bust lub rimmel (ten w czerwonym opakowaniu) cienie do powiek dior roz do policzkow bourjois blyszczyk : maybelline watershine, coco chanel, guerlain, vichy (stosowane w zaleznosci od okolicznosci) eye liner margaret astor

Gość bez tego ani rusz rusz
podkład: aktualnie meybelline stay tusz: diorshow róż do policzków pielęgnacja: naturalne mydełko z nonosrebrem masło shea antyperspirant rexona to by było na tyle

Gość a ja nie cierpie.....
a ja tak :żel do mycia twarzy Avon płyn antytrądzikowy Afrodyta krem Avon podklad Eveline tusz do rzes Eveline kredka czarna do oczu Eveline tusz do kresek Astor Róz do policzkow Vipera Balsma do ust Avon

Gość aco
to ja tez wypisze co używam: pianka do twarzy perfecta tonic garnier taki zielony krem garnier dla ceny normalnej i mieszanej puder creme puff max factor translucent (nie używam podkładu) tusz maybelline define a lash czarna kredka bell korektor bell czasem cienie brązowe pierre rene mleczko do ciała do skóry suchej johnson's krem pod prysznic do cery suchej jahnson's szampon do włosów dla dzieci jahnson's baby odżywki ze spłukiwaniem - teraz nivea prostująca włosy pomadka nivea passion fruits, bo troche zabarwia błyszczyk powiększający usta eveline jakiś krem do rąk wsjo :)

Gość troche tego jest
A więc: Makijaż: podkład adaptacyjny oriflame kredka o oczu rimmel tusz do rzęs rimmel cienie do powiek Ruby rose korektor oriflame puder w kulkach Pielęgnacja: Do mycia twarzy-szare mydło lub Bambino krem bambino żel pod prysznic oriflame balsam do ciała (mam ich sporo więc nie chce mi się pisać wszystkich)najbardziej lubie krem do ciała silk & cashmere z oriflame do stop-masc Dernilan-mam gładziutkie stópki krem do rąk (roznie) szampon do włosów Bambino

krem na noc: normalizujący GALANEA krem na dzień: matyjący dax cosmetix pianka do mycia twarzy: GALANEA podkład: Loreal: true match tusz do rzęs: meybelline( ten nowy zielony) krem do rąk: yohnons and yohnons( chyba tak sie nie pisze;-) )

makijaz: podklad nivea tusz, roznie aktualnie rimmel cienie paleta oriflame puder eveline kredka miss sporty cialo: mycie- lirene zel z oliwka/lukcja malina/st ives aroma kolor pomaranczowy/nivea (zel i peeling) ryz i lotos/dove odswiezajacy/peeeling truskawkowy joanna/ do twarzy scrub rossmann krem itp: tonik ogorkowy ziaja krem oliwkowy ziaja balsam: tonizujacy garniera ujedrniajacy/eveline slim 3d/oliwka pomaranczowa ziaja/nivea ryz i lotos/wiecej nie pamietam :D szampony do wlosow: pokrzywowy familijny/fruit fusions fioletowy/nivea do blond/gliss kur na koncowki/shauma fioletowa

ja mam mase kosmetyków zarówno tych kolorowych jak i pielegnacyjnych i tak: używam mleczka do demakijażu Lirene kremy aqua z Lirene na noc i na dzień ( są super) krem pod oczy do skóry wrażliwej lirene krem do rąk garnier podkład AA rozświetlający (genialny i tani) puder burjous cienie różne kredki do oczu z burjous błyszczyk dior kiss maskara rimmel albo ISL używam też odżywki do paznokci shally hansen złotej i zestawu do francuskiego manicure z inglota i wiele innych ale te są moje ulubione;)

Jesli chodzi o makijaz to: -zel do mycia twarzy - Rival de loop -mleczko do demakijazu z Rossmana (swietne :) ) -tonik ogorkowy ziaja -krem do twarzy matujacy Garnier czysta cera i na noc Baby dream -puder Loreal Infaillible -cienie - ostatnio tylko Inglot -odzywka do rzes- miss sporty -tusz rimmel -kredka rimmel -puder brazujacy w kulkach (jako roz)- sensique Do pielegnacji ciala to: - wlosy: szampony gliss kur, loreal; odzywki takze gliss kur,loreal,wax,placenta,nafta kosmetyczna,jedwab,balsam do prostowania wlosow relax z kallos (oczywiscie nie wszystko na raz :p ) -cialo: balsamy dove,nivea,eveline 3d, takze takie rossmanowskie i te brazujace (aktualnie z Garniera); do kapieli zel pod prysznic z Fa lub Palmolive :), peeling z dax cosmetics -aaaa i robie sobie jeszcze maseczki oczyszczajace. kupuje takie w rossmanie wyprodukowane przez rival de loop z glinka

Pielęgnacja twarzy: żel do mycia twarzy, tonik, krem. Peelingu nie używam, bo mam żel z drobinkami peelingującymi. Makijaż: podkład, tusz, kredka, błyszczyk, albo cień zamiast kredki. Pielęgnacja ciała: żel pod prysznic, mydło, płyn do higieny intymnej i dezodorant. Balsamu nie używam, bo moja skóra z natury jest odpowiednio nawilżona. Włosy: szampony i odżywki ziołowe.

Włosy - stylizacja, pielęgnacja: szampon Goldwell Kerasilk Ultra Rich Care - 29zł, szampon do blond włosów Farouk Biosilk Silver Lights - 42zł, silnie regenerujące maseczki do włosów suchych, zniszczonych, blond WAX - cena ok.20zł, odżywka nawilżająca w sprayu Schwarzkopf BC Moisture Kick - 38zł cement termiczny Kerastase - 100zł, balsam do prostowania Joico K-Pak Smoothing - 75zł, jedwab Farouk Biosilk Silk Therapy - 36zł, nabłyszczacz Schwarzkopf OSIS Sparkler - 51zł Twarz - pielęgnacja: mleczko do demakijażu - L'Oreal Derma Genesis ok.25zł tonik komórkowy - L'Oreal Derma Genesis ok.25zł krem na dzień i na noc L'Oreal - ok.50-70zł każdy żel głęboko oczyszczający + peeling do twarzy L'Oreal Pure Zone ok.25zł maseczki do twarzy - 30zł Ciało: Peeling - LOreal Paris - Body Expertise - Exfotonic ok.30zł Balsamy do ciała - L'Oreal Nutri Soft ok.30zł, La Roche-Posay Lipikar Baume Balsam natłuszczający - 80zł, balsam Nivea Happy Time ok. 25zł, Nivea SOS regenerujący balsam do ciała ok. 20zł, Żele, kremy antycellilitowe - L'OREAL BODY EXPERTISE - PERFECTSLIM LASER ok.70zł, Vichy - Lipostretch - ujędrniający krem modelujący - ok.70zł, Krem do biustu - ujędrniający spray do biustu Yves Saint Laurent ok.230zł, Krem przeciw rozstępom - L'Oreal, Body Expertise, PerfectSlim Stretchmark Corrector ok.50-60zł, Żele pod prysznic - Dove, Nivea... Kremy do rąk - L'Oreal Krem do rąk Prosensitive ok.35zł, NEUTROGENA Formuła Norweska - ok.18zł, krem Peggy Sage ok.50zł, Kremy do stóp - Peggy Sage, Farmona, Scholl ok.15-50zł, Dezodoranty - Nivea, Dove ok.20zł, Pianki do golenia, woski i kremy do depilacji... Makijaż: Baza Soraya - 35zł, Podkłady L'Oreal Paris True Match Foundation ok.60-70zł, L'OREAL Paris Matte Morphose Foundation ok.60zł, Max Factor Colour Adapt ok.60-70zł, Revlon Custom Creations SPF15 ok.70zł, Pudry - L'Oreal Paris True Match ok.50zł, Revlon Colorstay Pressed ok.60zł, Korektor - L'Oreal Paris True Match Touche Magique Concealer ok.35-40zł Róż - Bourjois Little Round Pot Blusher ok.35-40zł Tusze do rzęs - Helena Rubenstein Lash Queen Feline Waterproof Mascara ok.130zł, tusz Christian Dior Diorshow Extase ok.130zł, L'Oreal Paris Double Extension Renewal Serum Inside Mascara ok. 60zł, Max Factor Lash Extension Effect Mascara ok.65-70zł, Max Factor 2000 Calorie Mascara ok.65zł Eyelinery - Astor ok.30zł, Max Factor Masterpiece Glide & Define Liquid Eye Liner ok.35-40zł Czarne kredki do oczu - Manhattan i Bourjois Khol & Contour Eye Pencil ok.35-40zł, Biała kredka do oczu Max Fator ok.25-30zł SZminki, błyszczyki L'Oreal od 35-50zł Cienie L'Oreal, Dior, Chanel od 50-230zł Lakiery do paznokci L'Oreal, Chanel, Barry M, Dior ok.35-120zł Konturóki do ust L'Oreal ok.35zł To by chyba było na tyle...Widać moje zamiłowanie do Max Factora i L'Oreal, ale i Dior czy Chanel nie jest mi obcy:)

Włosy - stylizacja, pielęgnacja: szampon Goldwell Kerasilk Ultra Rich Care - 29zł, szampon do blond włosów Farouk Biosilk Silver Lights - 42zł, silnie regenerujące maseczki do włosów suchych, zniszczonych, blond WAX - cena ok.20zł, odżywka nawilżająca w sprayu Schwarzkopf BC Moisture Kick - 38zł cement termiczny Kerastase - 100zł, balsam do prostowania Joico K-Pak Smoothing - 75zł, jedwab Farouk Biosilk Silk Therapy - 36zł, nabłyszczacz Schwarzkopf OSIS Sparkler - 51zł Twarz - pielęgnacja: mleczko do demakijażu - L'Oreal Derma Genesis ok.25zł tonik komórkowy - L'Oreal Derma Genesis ok.25zł krem na dzień i na noc L'Oreal - ok.50-70zł każdy żel głęboko oczyszczający + peeling do twarzy L'Oreal Pure Zone ok.25zł maseczki do twarzy - 30zł Ciało: Peeling - LOreal Paris - Body Expertise - Exfotonic ok.30zł Balsamy do ciała - L'Oreal Nutri Soft ok.30zł, La Roche-Posay Lipikar Baume Balsam natłuszczający - 80zł, balsam Nivea Happy Time ok. 25zł, Nivea SOS regenerujący balsam do ciała ok. 20zł, Żele, kremy antycellilitowe - L'OREAL BODY EXPERTISE - PERFECTSLIM LASER ok.70zł, Vichy - Lipostretch - ujędrniający krem modelujący - ok.70zł, Krem do biustu - ujędrniający spray do biustu Yves Saint Laurent ok.230zł, Krem przeciw rozstępom - L'Oreal, Body Expertise, PerfectSlim Stretchmark Corrector ok.50-60zł, Żele pod prysznic - Dove, Nivea... Kremy do rąk - L'Oreal Krem do rąk Prosensitive ok.35zł, NEUTROGENA Formuła Norweska - ok.18zł, krem Peggy Sage ok.50zł, Kremy do stóp - Peggy Sage, Farmona, Scholl ok.15-50zł, Dezodoranty - Nivea, Dove ok.20zł, Pianki do golenia, woski i kremy do depilacji... Makijaż: Baza Soraya - 35zł, Podkłady L'Oreal Paris True Match Foundation ok.60-70zł, L'OREAL Paris Matte Morphose Foundation ok.60zł, Max Factor Colour Adapt ok.60-70zł, Revlon Custom Creations SPF15 ok.70zł, Pudry - L'Oreal Paris True Match ok.50zł, Revlon Colorstay Pressed ok.60zł, Korektor - L'Oreal Paris True Match Touche Magique Concealer ok.35-40zł Róż - Bourjois Little Round Pot Blusher ok.35-40zł Tusze do rzęs - Helena Rubenstein Lash Queen Feline Waterproof Mascara ok.130zł, tusz Christian Dior Diorshow Extase ok.130zł, L'Oreal Paris Double Extension Renewal Serum Inside Mascara ok. 60zł, Max Factor Lash Extension Effect Mascara ok.65-70zł, Max Factor 2000 Calorie Mascara ok.65zł Eyelinery - Astor ok.30zł, Max Factor Masterpiece Glide & Define Liquid Eye Liner ok.35-40zł Czarne kredki do oczu - Manhattan i Bourjois Khol & Contour Eye Pencil ok.35-40zł, Biała kredka do oczu Max Fator ok.25-30zł SZminki, błyszczyki L'Oreal od 35-50zł Cienie L'Oreal, Dior, Chanel od 50-230zł Lakiery do paznokci L'Oreal, Chanel, Barry M, Dior ok.35-120zł Konturóki do ust L'Oreal ok.35zł To by chyba było na tyle...Widać moje zamiłowanie do Max Factora i L'Oreal, ale i Dior czy Chanel nie jest mi obcy:)