Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farmaceutka 7965

jak ktos ma pytania do farmaceutki -chętnie pomogę

Polecane posty

Taajasne, dziękuję za odpowiedź. Co do migdałków, to rozumiem,że nie dowierzasz. Mnie też często bolały migdałki i głowa, migdały jak śliwki, pokiereszowane, itd. Od kiedy pooczyszczałam jelito i wątrobę (Hulda Clark), już dwa lata cisza, nie choruję.Autorzy książek z dziedziny naturalnej, Małachow, Jelisejewa, Cybulska, Tombak winą za choroby obarczają zanieczyszczone jelito grube i wątrobę. Nie ja to wymyśliłam. To wszystko, co zastosowałam z medycyny naturalnej, przyniosło pozytywne efekty. Ostatnio pasjonuję się Edgarem Cayce, stąd moje pytanie o terpentynę.Olejek rycynowy podleczył mi cerę, nareszcie mogę patrzeć na siebie w lustrze.

wiesz, rozumialabym gdyby chodziło o wyleczenie stanu zapalnego. ale budowy fizjologicznej nic nie wyleczy, bo tu nie ma co leczyc :) migdalki są zbudowane tak a nie inaczej, mają głębokie krypty, taki ich urok i tyle, tak je natura stworzyła i tak zostaną :) a ze wlaścicielowi migdałków to sie nie podoba to juz trudno :)

Te krypty od czegoś się porobiły. Po urodzeniu przecież wyglądały inaczej. Jelisejewa uważa,że to błąd wycinać migdałki. No, ale to na inną dyskusję. Dziękuję i znikam, aby nie mącić w głowach.

oj no właśnie nie. dlatego tłumacze, to budowa fizjologiczna, nie patologiczna. to jeden z typów budowy migdałków. krypty sie nie porobiły tylko takie byly od zawsze i juz. :)

Gość ara432
co moze mi pomoc na egzeme.. moze cos znacie juz probowalam mnostwo rzeczy i nic. mam egzeme na rece

zalezy jakiego rodzaju egzema, jaka to zmiana, sucha, sącząca, swędząca... generalnie egzema to problem dla dermatologa, chociazby w zakresie rozpoznania, bo moze to byc wszystko, od liszaja po łuszczycę. internetowo nie podejmuję się rozwiązac :)

Gość ara432
jest stwierdzone przez lekarza ze to egzema. dostalam mnostwo hydrocortisonu.. urzywalam go i teraz zaluje . wewnetrzna strona dloni i palce wydladaja jakbym zmarszczki miala.. teraz dostalam protopic .. co o nim sadzisz i co mozesz mi polecic

Gość ara432
powiedz ci jak to wyglada . skora jest sucha ( wiec smaruje) peka pozniej robia sie bombelki i ja je rozdrapuje bo tak swedzi... i tak jest caly czas.. a jak juz zagoja sie to znowu babelki i od poczatku

Gość ara432
a co do lekarzy bylam u kilka ( ja nie mieszkam w polsce tylko irlandii) i kazdy zapisuje mi hormony( hydrocortison) ktorego nie biore bo skora po nim jest ciensza i mam rece jak stara babcia

Mi chodziło o takie krypty, o których piszą na tej stronie: http://www.zoz-mswia-lodz.pl/oddz/migdalki.htm ,,Normalnie krypty są szeroko otwarte do światła gardła i samoistnie się oczyszczają, czasami jednak na skutek np. przebytych stanów zapalnych lub naturalnego zmniejszania się migdałków w wieku dorosłym ujścia krypt blokują się. Na powierzchni migdałka widoczne są żółtawe grudki o nieprzyjemnym zapachu. " Sorry, jeśli chodzi Ci o inne, nie jestem specjalistką. Na egzemę warto wypróbować nacierania olejkiem rycynowym, chociaż przez tydzień. Można go podgrzewać i takim smarować.

Gość errfge
bardzo dziekujemy Pani farmaceutce za wysluchiwanie naszych jęków;)) ;D

na egzemę mozesz spróbować masci flexiderm, ale nie wiem czy w irlandii dostaniesz (a raczej na pewno nie). niech Ci ktoś przyśle z polski. to naturalna maść, ziołowa, o działaniu podobnym do sterydów, ale bez sterydów :) nie powoduje wycieniania skóry, a ogranicza świąd. stosuj na zmiane z np Alantavitem - maścią natłuszczajaca i przyspieszającą gojenie. jesli nie dsotaniesz flexidermu to mozesz ograniczac świad zwykłym fenistilem (tez bezsterydowy) ale z racji iż jest to żel bedzie mniej natłuszczał skórę niż flexiderm, wiec trzeba ebdzie wiecej Alantavitu stosować. no i nie drap tego. ja wiem ze swedzi, ale im wiecej drapiesz tym bardziej bedzie swedziec.

O kosmetykach tutaj: http://www.halat.pl/kosmetyki.html:P. "mi mała cześć idzie jesień, temat ZP czas zacząć, a więc taajasne, czy znasz antybiotyk na zapalenie pęcherza i wszelkie zakażenia układu moczowego - znany jako Cefalexin albo Kefalax w Polsce, cefaleksyna po prostu? do tej pory na tę moją odwieczną przypadłość stosowałam furaginę, jakieś 8 miesiecy temu tutejszy lekarz zapisał mi Cefalexin, pomógł na caly ten czas - niedawno znow mnie chwycilo, bo kompletnie przemarzłam i przemokłam pewnego dnia. Skończyłam właśnie opakowanie - bo znów ten sam lek mi zapisał, w sumie pomogło,ale nadal czuję lekki dyskomfort... Zastanawiam się czy to dobry i sprawdzony antybiotyk, bo zaobserwowałam kilka efektów ubocznych." Ja polecam nie antybiotyki ale nadtlenek wodoru i chloran czy chloryn -np. sodowy:classic_cool:.Jest całkiem skuteczne w większości przypadków i o wiele tańsze:classic_cool:.Ja jak brałem antybiotyki to gówno pomagało:O.Ale już jestem dorosły i nie wierzę konowałom:classic_cool:.

Gość moja siostra pracuje w aptece
i mówi, że obecnie lekarze przepisują te leki, za które dostają np. wycieczki od przedstawicieli koncernów i zwykle najdroższe. Premie natomiast miałaby gdyby sprzedałaby na okreslona kwotę produkty jednej konkretnej firmy, które normalnie nie schodzą, czyli musiałaby nagabywac pacjentów. Podsumowując - lepiej nie chorować.

Gość pomaranczkaiiu
Witam. Czy jest jakiś dobry lek, który działa zapobiegawczo na ataki migreny?

Gość moja siostra pracuje w aptece
mówi, że czesto przychodzą do niej pacjenci od dermatologa i wszyscy mają te same recepty na około 200 zł. To samo z innymi lekarzami. A z mojego doświadczenia: - idę do dentysty a dentyska zaleca mi kupno srodka, którego akurat ma ulotki w gabinecie (byłam u trzech dentystów w podobnym czasie i każdy zalecał co innego i oczywiście dostałam ulotki). Sisotra mi potem wyjasniła na czym to polega. - byłam u ginekologa z grzybicą - a ginekolog stwiedził, że mam grzybicę i nic nie przepisał, potem zrobił USg i okazało się, że problem z pecherzykami, cytologia tez nie była najlepsza. Żadnego leczenia, żadnej recepty, nic. Mięśniaków nawet nie zauważył. Słowem - konowały!

Gość mampytankowazne
czy Adipex albo Zyrtec mogą być przyczyną zatrzymania miesiaczki???

zapobiegawczo na ataki migreny nie ma nic. ataki migrenowe sa powodowane przez tak wiele czynników że po prostu nie da sie opracowac na to jednego środka. sa za to skuteczne leki na migreny. zyrtec raczej miesiaczki nie zatrzyma. adipex - a właściwie jego skutki, czyli spadek masy ciała - moze. zwłaszcza jesli jest kupiony na allegro i nie wiadomo co właściwwie ma w środku...

Gość makmar
Moj syn ma rok i ma astme oskrzelowa na tle skazy bialkowej bierze leki przez nebulizator ventolin i pulmicord okazalo sie teraz ze w zadnej aptece na terebie polski nie ma leku ventolin wiec moje pytanie jest takie; Czy jest jakis zamiennik ?tego leku syn ma go brac przy chorobie do lutego nastepnego roku co robic?

Gość chetniw
co na ostry bol zeba mozna kupic w aptece pomocnego ? Czy jest cos na stan zapalny + znieczulajace? Do dentysty na pewno nie pojde :)

Gość pani farmaceutko proszę opomoc
lekarz dermatolog zapisał mi aknenormin na trądzik, z tego co się zorientowałam, miesięczna kuracja wyniesie mnie 170 zł, a to i tak jest najtańsza cena jaką znalazłam, było też 225 zł:P zastanawiam się czy można ten lek zamienić w aptece na tańszy odpowiednik i czy w ogóle coś innego jest tańsze...

wiec mam otwarty odzwiernik zoladka,czy jest cos co moglo by mi go skutecznie zamknac?co na smord,czym skutecznie zabic bo nie da rady norm.funkconowac odp prosze

witam a znasz cos naturalnego na bol migdalkow? lewa strona jest lekko opuchnieta... dodam ze niedawno bylam chora nie bralam zadnych lekow

" 15:20 [zgłoś do usunięcia] pani farmaceutko proszę opomoc lekarz dermatolog zapisał mi aknenormin na trądzik, z tego co się zorientowałam, miesięczna kuracja wyniesie mnie 170 zł, a to i tak jest najtańsza cena jaką znalazłam, było też 225 zł zastanawiam się czy można ten lek zamienić w aptece na tańszy odpowiednik i czy w ogóle coś innego jest tańsze..." Na to polecam zdrową dietę:classic_cool:.