Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niniel

Potwierdzenie ciąży - po jakim czasie u lekarza???

Polecane posty

Gość Niniel
Po jakim czasie od ewentualnego zapłodnienia lekarz ginekolog może stwierdzić, ze pacjentka jest w ciąży?

Minimum 3 tygodnie, najpóźniej 6 tygodni po zapłodnieniu. Na podstawie obrazu USG wyłącznie.Najwcześniej wykryje test ciążowy.

Gość Niniel
Tyle, ze testy ciążowe nie zawsze sa wiarygodne. Jaki jest procent tej wiarygodnosci??

99% 3 tygodnie od stosunku, lub 2 tygodnie od potwierdzonej monitoringiem owulacji.

Gość a ja kiedy bylam w 2gim tyg
(chyba) otwierdzilam wstepnie u lekarza, ze jestem w ciazy Powiedzial wtedy ze mam zasiniona szyjke macicy, to tez podobno jakis wyznacznik Powiedzial ze tydz pozniej mam zrobic usg to bedzie wiadomo na 100% I bylam w ciazy;)

To racja ale zasinienie wnętrza pochwy, rozpulchnienie szyjki macicy - to wszystko sprawka hormonów (głównie progesteronu) - więc stanowi podejrzenie ciąży, ale pewności nie daje, bo ktoś może mieć podwyższony progesteron w II fazie i bez ciąży.

Gość czyli dokładnie tak jak
napisała ngLka to do poprzedniczki

Gość deggialka
tak jak juz napisalam w ktoryms temacie :) w 5 tygodniu rzekomej ciazy lekarz (doswiadczony) jest w stanie okreslic na 99 % czy jestes w ciazy, przy czym trzeba pamietac, ze ciaze liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki :) pozdrawiam :)

Gość deggialka
ale 3 tygodnia ciazy wlasnie tak liczonego?? to super!! w takim razie nie musze sie juz martwic, ze nie bedzie widac jak pojde w "niby" 5 :)