Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie

czy to możliwe, żebym zaszła w ciążę, gdy gumka pękła już PO wyjęciu, ale ...

Polecane posty

Gość poradzcie

się rozlało na moje narządy płciowe?? prosze, pomóżcie, nie wiem co robić... ponoć plemniki krótko żyją, a poza tym nie mogą sobie tak wedrować od wzgórka łonowego ( no niech będzie że z łechtaczki) głęboko do jajowodów?? ktoś ma wiedzę na ten temat???

Gość nie zaszlas

Gość poradzcie
ciotka walentyna a ty słyszałaś o tym, ze nie każdy ma 45 zł pod ręką??

Gość 45 zl
teraz postinor kosztuje 70!

Gość poradzcie
a panika jest po za tym, bo postinor o którym mówisz nie zawsze jest skuteczny:/

Gość poradzcie
o rany.... 70 zł.... na gumkacch nie oszczędzamy, ale to lekkie przegięcie:(

Gość poradzcie
tu kur.. nie chodzi o to co tansze, chodzi o to, że nie mam tej kasy, pojęłąś?? mam bakn obrabować?? jak chcesz grać na nerwach i tak znerwicowanej osobie, to dzięki bardzo:'(

Gość a nie wiedzialas jak sie robi
dzieci? skad wezmiesz kase na dziecko? to juz nie bedzie marne 70 zl

to idz do swojego faceta i powiedz: dawaj 70 dych na tabletke, bo jak nie, to bedziesz musial dac pozniej 2000 na skrobanke. :) wiem, wkurzajaca jestem.

Gość poradzcie
z tą skrobanką to przegięłaś... szkoda, ze Ciebie mamusia nie wyskrobała

Gość Kup postinor
Odpowiedz sobie na pytanie w jakim momencie cyklu jestes - jeśli płodnym to możliwe jest zajście w ciążę niestety. Pieniądze może od kogoś pożyczysz. Poza tym Twój bohater mógłby się dołożyć. Ale dostać receptę na Postinor w naszym zacofanym kraju to jest sztuka - coś o tym wiem. Obrażały mnie pielęgniarki i niektórzy lekarze. Na zażycie masz 72 godz., ale im szybciej tym skuteczniej. Zanim zdobyłam receptę (zaczęłam po godz.22) odwiedziłam 4 szpitale, pogotowie, kilka aptek. Musiałam mieć grubą skórę i wiele determinacji. Wtedy dowiedziałam się, jak głęboko zindoktrynowaną mamy służbę zdrowia przez czarną partię i ciemnotę. I jak wielu pojawiło się teraz "wierzących" młodych ginekologów. Ja mając kasę na Postinor dopadłam go w 56 godzinie od pęknięcia. Życzę powodzenia. Acha, na koniec, ja nie zaszłam czego i tobie życzę. Mój pęknięty to był Durex, ale nadal używam, bo pigułki na stałe mi nie służą.Trzymam kciuki.

Gość Kup postinor
Mam nadzieję, że się umyłaś od razu - a nie czekałaś aż wszystko wpłynie do środka.

Gość poradzcie
w oóle, ja tego nie chciałam yak szczrze chlip chlip:(((

Gość poradzcie
jeśli chodzi o ten cykl... otóż mam strasznie nie regularny, przeważnie 34dni! tu już jest jeden problem, nastepny to to, że już mineło 25godz, czekać do rana... boże, ja już odchodze od zmysłów:(

Gość poradzcie
możezz mi powiedzieć jak "wyżebrałaś" tą receptę? prosze o pomoc i wsparcie:(

Możesz zastosować metodę Yuzpe, wówczas kupujesz tabletki antykoncepcyjne (z tych tańszych, jak np Stediril, bo nie wszystkie można stosować jako Yuzpe). I stosujesz zgodnie z zaleceniami lekarza.Chłop powinien się dołożyć do wizyty, możliwe, że wypiszą w szpitalu jak się jeszcze dziś wybierzecie.I niepotrzebnie się unosisz, innej rady tu nie dostaniesz, nie ma czegoś takiego jak darmowa antykoncepcja po.. no chyba, że masz w domu opakowanie konkretnych tabletek anty, lub masz możliwość pożyczyć od koleżanki a następnie odkupić jej listek albo oddać za tabletki, jeli się zgodzi.

Gość RENO JESTES TU
IDZ DO SZPITALA, POWIEDZ JAKA JEST SYTUACJA A NAPEWNO CI PRZEPISZE. JA TAK ZROBILAM PONIEWAZ BYLA NIEDZIELA

Gość Kup postinor
kiedy ostatni raz miałaś okres? Co ile dni śrenio dostajesz miesiączkę? Nie chlip, myśl.

Gość poradzcie
do kogoś kto sie podpisuje "czy nie wiedziałaś jak sie robi dzie ci"... a czy ty idiotko czytałaś co napisałaM? maiałam GUMKĘ tylko zawiodła, slepa jesteś i nie widzisz

Yuzpe polega na zażyciu naraz 4 tabletek antykoncepcyjnych z lewonorgestrelem (np. Microgynon 21, Rigevidon, Stediril 30, ew. Minisiston). Po 12 godzinach procedurę należy powtórzyć. Zwiększona dawka hormonów ma podobne działanie jak Postinor. Nie wolno stosować tej metody jako rutynowej antykoncepcji.Plusem jest to, że metoda ta wychodzi znacznie taniej niż zastosowanie Postinoru. Przykładowo - listek Stedirilu 30, starczający na dwa takie zastosowania, kosztuje 3 zł (bez refundacji ok. 10 zł).

Gość poradzcie
facet mnie wykorzystał tak dla jasności. ostatnio miesiaczkę maiałam 15, a średnio co 34 dni

Gość zycze ci niegrzecznego
bachora

Do seksu trzeba dwojga - jeśli zgwałcił to idź a policję, tam od razu zrobią obdukcję i postinor dostaniesz za darmo.

Gość poradzcie
ale chodzi mi głównie o to- czy są duże szanse, że te plemniki z moich zewnetrznych genitaliów się dostały do środka???

Gość poradzcie
zmusił mnie, bo to mój własny facet, nie wiem, czy to można nazwać gwałtem

Gość poradzcie
a tej, która zyczy mi niegrzecznego bachorka zyczę żyby się w głowce poukładało

Gość hahahah dobre to ty masz
genitalia? ee to w ciazy nie bedzieszz ;)

Gość poradzcie
nio proszę mnie nie zostawiać:(