Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukurukuku

No i jak to jest z ta biegunka?przy tych pigułeczkach

Polecane posty

Gość kukurukuku

Witam, sprawa jest następująca :) otóz, w 3 tygodniu brania pigułek :) a dokladnie w sobote zakonczyl sie drugi, w niedziele, dostalam biegunke :) ale wszystko stalo sie pol godziny po zazyciu, a juz w 3-4 godz. byly to tylko delikatne "ataki" zatem jak to jest z tym wchlanianiem?

Skoro wystapila biegunka w pol godziny po zazyciu to mysle ze sie nie wchlonela i ja wydalilas. Tabletka potrzebuje 3-4 godzin. Powinnas wtedy wziac druga jak biegunka ustapila.

Gość kukurukuku
Moja drug, ale ta pigulka, nawet nie zdazyla dojsc do jelita :) a instrukcja wyraznie wskazuje ze nie jesli wsytapila do 4 godzintylko miedzy 3 a 4 godzina :)

dokładnie, przede wszystkim czytanie ze zrozumieniem! ulotka mówi o tym że tabletka potrzebuje do wchłonięcia się 3-4 godzin, czyli jeżeli wymioty lub biegunka wystąpią w przedziale czasowym od wzięcia tabletki do tych 3-4 godzin to antykoncepcja może nie być zachowana. należy wziąć dodatkową tabletkę.

Gość kukurukuku
Moja Droga...chodzi o pewna logike... :) wskazanie OSTRA BIEGUNKA a moja to ostrych nie nalezala, kolejna sprawa, chyba nie musze Ci przedrukowywac informacji akuratz moich pigulek :) po trzecie, no bez przesady... jakby pigulka miala hiper tempo w pol godziny juz sie dostac do jelita i przetrawic...chodzi o podstawy biologii...

Gość kukurukuku
wydaje mi sie,ze w przypadku wymiotow jest to sensowniejsze sformulowanie...

Gość kukurukuku
ja po prostu staram sie nie popadac w paranoje i analizowac wszystkie czynniki, bo zauwazylam,ze zadna nie zwrocila uwagi na to ktory tydzien akurat byl. Ze to biegunka a nie wymioty, ile sie bierze pigulki - od razu , super naukowa informacja z opakowania... no i minal dodatkowo juz tydzien od tego, zatem zakonczyl sie ten okres 7 dni...

widzisz, zdania mamy podzielone. Ja bym wtedy po tej biegunce dla swojego swietego spokoju i zeby nie \"popasc w paranoje\" wzielabym druga tabletke. Ty zrobilas inaczej. Poczekaj na inne opinie.

Gość kukurukuku
no tak swiety spokoj :) buzi

Gość najmądzrejsza mądralińksaaaa
do autorki: to po co zadajesz pytanie skoro i tak sama wiesz najlepiej???

Gość kukurukuku
Po prostu zastanawia mnie czy ktos kieruje sie logika czy wieczna panika?po prostu ... zreszta na tym forum kazdemu ciaze mozna wmowic :) see you

Gość jola87
tab. mogła się nie wchłonąć ale np. u mnie nie ma w ulotce żeby w takim przypadku brać zaraz następną pisze poprostu żeby stosować do końca tego cyklu dodatkowe zabezp.

Gość kukurukuku
u mnie ... pisze niby, ze ochrona zachowana i stosowac zabezpi. przez 7 dni :) a ze najgorzej jak to byla jedna z pierwszych ub ostatnich pigulek.

Gość kukurukuku
ale jak ja mozna bylo wydalic w pol godziny?po zazyciu?przeciez nie zdazyla jeszczr dotrzec tam skad ja mozna bylo wydalic:) zgodze sie jesli bylyby to wymioty, po prostu chce to prze analizowac. a w rezultacie i tak przy najbliszej okazji zapytac ginekologa

Na mojej ulotce (z cilestu) pisze tak: w przypadku wystapienia wymiotow w ciagu trzech godzin lub w razie utrzymywania sie ciezkiej biegunki przez okres ponad 24h skutecznosc antykoncep. moze byc zmniejszona. Jezeli wymioty lub biegunka ustapia szybko, skuteczne dzialanie antykoncep. zostanie zachowane, o ile tego samego dnia zostanie przyjeta druga tabletka preparatu.

Gość kukurukuku
no a u mnie biegunka :) a raczej jedna ostra akcja ( :) ) byla pol godziny po :) a potem tylko bol brzucha, jakbys uczucie parcia, ale bardzo male ilosci "kału"... zatem czy to nalezalo do strej 24 godzinej biegunki?raz mialam wymioty 3 godziny po zazyciu pigulki, teaz nie zazylam drugiej i nic sie nie stalo... ja nie pisze tego,zeby sie wymadrzac...tylko zastanawia mnie to :)

Gość a potem nam napiszesz
że tabletki to badziewie bo brałaś regularnie a wpadłaś. powodzenia na przyszłość.

Gość wiesz ja raz
jak zjadłam cosik to niestety to cosik po 20 minutach oddałam, tak mnie zczyściło,wic pewności nie masz.