Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

White Shadow

Może ktoś polecić jakieś ciekawe książki oparte na faktach?

Polecane posty

Szukam czagoś w stylu ,,Kwiat pustyni\" Waris Dirie, ,,Niewolnica\" Mende Nazer,Damien Lewis czy ,,Utracony honor\" Normy Khouri... Pytałam na forum dotyczącym książek,ale tam jest bardzo mało ludzi :( Pomoże mi ktoś?

\"księżniczka\" nie wiem czy dobrze napiszę autorkę- jean seasson- albo coś w tym stylu, \"w niewoli algierskiego prawa\"- anna Brahimi biała masajka- corrin Hoffman tylko razem z córką - betty mahmody jesli zle napisałam nazwiska autorów to przepraszam, nie pamietam dokładnie z tych wszystkich najbardziej podobała mi sie \"ksiezniczka\" i biała masajka., dwie pozostałe też jednak są świetne. miłej lektury.

A moze byc po angielsku? \"Survival in the Killing Fields\" Haing S. Ngor\'a, opowiada o zyciu w rezimie Czerwonych Khmerow w Kambodzy, wstrzasajaca, na jej podstawie nakrecono tez film: \"The Killing Fields\". Niestety nie wiem czy przetlumaczono ja na polski, ale nie jest napisana trudnym jezykiem.

a ja polecam może nie całkiem prawdziwą powieść ale bardzo ciekawą i po dużej części opartą na faktach a mianowicie \"Historyk\" Elizabeth Kostova

Z książek opartych na faktach... Dotyczących życia i tak na prawdę codziennych problemów (w dosłownym rozumieniu tego słowa) mogę polecić ksiązki z wydawnictwa Ale historie - można znaleźć tam wiele pozycji dotyczących różnych sytuacji w życiu, z których nie jedno kroć ciężko wybrnąć, a które przeszły jakieś różne osoby już i dzielą się swoimi historiami. Czasami pomocne, czasami dołujące, czasami pokrzepiające ;)

Gość Jajabo
Ja mogę polecić "Córka rabina" , książka o ortodoksyjnych żydach, warto przeczytać

Gość gość
Księżycowa klatka Poczwarka

Gość gość
spierdzialam sie