Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluszka

pieluszki tetrowe czy pampersy?

Polecane posty

Gość pieluszka

A co jest złego w używaniu pieluch tetrowych??? Czyżby to relikt przeszłości??? I bez przesady z tym prasowaniem:)

A co jest złego w używaniu pieluch tetrowych??? Czyżby to relikt przeszłości??? I bez przesady z tym prasowaniem:)

Gość ////////////////
probowalam uzywac pieluszek tetrowych ale wytrzymalam tylko jeden dzien dziecko mialo wszystko zasikane pomimo tego ze pozniej podkladalam pod pieluszki ceratki zdecydowanie pampersy tylko nalezy je czesto zmieniac bo az mi sie slabo robi jak widze dziecko ktore ledwo dzwiga swojego pampersa zmienianego bog wie kiedy

Gość chyba że
jak sie należy do koła gospodyń domowych to można takie pytania zadawać! a co chcesz po każdym siku dziecko przebierać od stóp do głów i w nocy zmieniać mu pieluche 15 razy????

Pampersy sa bardzo wygodne ale i tak zdecydowanie polecam teterki. Ja mam 40 szt i piore je codziennie na wieczór. Wiecej mi nie trzeba. Tak jest zdrowiej dla dziecka, jest mniejsze prawdopodobienstwo ze dostanie odparzen. Pampersow uzywam na noc i jak wychodzimy na spacer. Moze i jest to malo wygodne ale za to zdrowsze. Na poczatku tez sie wkurzalam z tymi tetrami ale da sie przyzwyczaic. Kupilam w aptece foliowe majteczki i takie majtki na guziczki (pieluche mozna wlozyc na te majtki lub do srodka). Dzieki temu ubranka sa suche. aha i wcale nie trzeba ich za kazdym razem gotowac i prasowac.

Gość zdecydowanie pampersy

cóż gdy urodziłam swoje pierwsze dziecko 9 lat temu to też uwazałam ze tetrowe pieluchy sa najzdrowszym rozwiazaniem dla maluszka...ale już po paru dniach niestety zmieniłam zdanieponieważ moja córeczka była bardzo spokojnym dzieckiem i potrafiła całą noc tzn10 godzin przespać i sie wogóle nie wybudzać i wcale jej nie przeszkadzało to ze jest zalana niemal po pachy w tej sytuacji jednak było bardzo łatwo o odparzenia i na noc zaczęłam jednak zakładać pieluchy jednorazowe,to rozwiazanie duzo lepiej sie sprawdziło.Przy drugiej córci już prawie wogóle nie używałam pieluch tetrowych....z racji też wygody....i braku czasu teraz spodziewam sie trzeciego dziecka i nie mam zamiaru wracać do pieluch tetrowych....Nie wiem skąd to przekonanie ze w tetrowych pieluchach pupa sie nie odparza a w pampersach owszem....wedłóg mojego doswiadczenia to bardziej chodzi o to czy się dopilnuje dziecko kiedy ma już mokro i w odpowiednim czasie sie zmienia pieluchy .aha i jeszcze jedno owszem pieluch tetrowych nie gotuje się za każdym razem ale wyprasować to sie jednak powinno po kazdym upraniu tak samo jak zresztą wszystkie ubranka niemowlaka , w ten sposó zabija sie bakterie...Więc jednak stawiam na pampersy.....

Również uważam , że pampersy i tylko pampersy:) Po pierwsze wygoda i zaoszczędzony czas (nie trzeba , prac , prasowac itp) Poza tym uważam , że jest mniejsze prawdopodobieństwo odparzeń czyli zdrowsze dla dziecka.

ja przez prawie 2 tygodnie używałam tetry, bo po pampersach córcia mała otarcia na nóżkach, w pachwinach i miała czerwoną pupcię i to była masakra. codzinnie trzeba było gotowac pieluchy, musiały wyschnąć, potem wyprasować, schodziło 40-50 pieluch na dzień - tragedia, Po 2 tyg znów spróbowałam pampersów, mocno oliwkowałam pupę i po 2 dniach otarcia zniknęły, chyba po prostu skóra dziecka musiała się przyzwyczaić do tych gumek i fałdek :) teraz tylko pampersy, nie wyobrażam sobie juz uzywania tetry, ale nie ze względu na moja wygodę tlyko co to za przyjemność leżeć w mokrej pieluszce bo nie od razu zauważa się, że dziecko sisuisało.

Gość Łucja008
Ja zamiezram karmic piersia do conajmniej 5ego roku zycia i uzywac tylko tetrowych pieluszek. Nie uzywam tez pralki i wszystki piore na tarce w strumieniu obok domu bo uwazam ze taka woda jest najzdrowsza, tym bardziej, ze mieszkamy wysoko w gorach.