Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZIŚNAPOMARAŃCZOWO

WIĘKSZOŚĆ NASZEGO SPOŁECZEŃSTWA TO LUDZIE PROŚCI

Polecane posty

Gość ewelinxxx
Tak tak tak..podpisuje sie pod autorką topiku.Co prawda to prawda.Większość ludzi idzie na łatwiznę,pod każdym względem :-(

Gość ewelinxxx
...a Stinga też UWIELBIAM!!! :-)

Gość wyzwolona_pogodna_anka
Autorka nie odkryła Ameryki... Większość ludzkości tej planety to ludzie prości. Około 30% ludzi na Ziemi to w ogóle analfabeci. Ale czy na tej podstawie zamierzamy wartościować?

toratora ---> to popkultura i reklamy robi ludziom wode z mozgu, zbydleca ich zeby nie mysleli bo wtedy łatwiej nimi kierować. zrobią co im napiszą w gazetach albo powiedzą w telewizji.

Gość ja mam plusfon od tygodnia
a co ze źródłem energii? ;)

Gość kup sobie kuchenkę elektryczną
na bezludnej wyspie szybko by Ci się baterie skończyły do magnetofonu ktoś musi produkować baterie, płyty magnetofony dla "lepszych" robią to prości ludzie. wniosek z topiku: szacunek dla innych ma się nijak do gustów kulturalno -estetycznych

powiem więcej - wykształcenie ma się nijak do prostactwa. Można być po zawodówce i być dobrym, mądrym szalchetnym cżłowiekiem Można mieć dwa doktoraty i być chamidłem i prostakiem

poza tym - nigdzie nie napisałam, że jestem doskonała nikt nie jest doskonały ale ja przynajmniej się staram ;)

Ewa z ta twoja ynteligencja bym uwazala, bo skoro nie wiesz nawet co to jest polter i uwazasz to za wiesniactwo, to o czym tu mowa... a to w ksiazkach znajdziesz, chyba niezbyt dokladnie czytasz. Albo nie to, co trzeba. 🖐️

Zawsze i wszedzie tak bylo, jest i bedzie. Nigdy cale spoleczenstwo nie bedzie inteligencja. I dzieki Bogu.

Ewo - jedna uwaga o statystykach. One mają przerażać :) Statystyczny Polak odwiedza teatr raz na 80 lat. Czy to znaczy, ze powinniśmy zamknąć wszystkie teatry? :):)

polter nie leży w sferze moich zainteresowań, tak jak i pozostałe wiejskie zwyczaje weselne, dlatego o tym nie czytam :)

Gość emeryt z Wiatracznej
dokładnie, lekarz... goebbels był starannie i wszechstronnie wykształcony i co z tego? teza jest źle postawiona bo na idiotyzmy, ideologie oraz pustactwa dają się nabierać i ludzie niewykształceni i tzw.elity choć może ci pierwsi częściej ale nie sposób z tego wyciągać jakichś wniosków indywidualnych, o nie

dlaczego: dzięki Bogu?

bo nikt nie chciałby wywozić szamba, nie?

Bo kto by np. wykonywal prace fizyczne? Poza tym prostota jest w swiecie potrzebna jak swieze powietrze.

wtedy jakiś inteligent musiałby to robić. Ktoś musi przecież :) Można wtedy by sobie dorobić ideologię, bo inteligentny cżłowiek umie sobie wiele wytłumaczyć :0, że np. wykonując prace proste służy społeczeństwu inteligentów, dzięki czemu może ono rozwijać swą wspaniałą inteligencję

Znaczy, ze ominelas w swoim doborze lektur sztandarowe pozycje literatury pieknej, gdzie od opisow polskich wesel az sie roi... no coz, niewazne. Chcialabym tylko tak dla ogolu, ludzie tak zwani nie-prosci znajac swoje mozliwosci i umiejetnosci nie wytykaja innym ich \"prostactwa\". Tego sie po prostu nie robi, ale trzeba posiadac pewne pojecie o dobrych manierach, zeby to wiedziec. Ilosc przeczytanych ksiazek nie ulatwia tego zadania. Wiem, bo sama czytam setki ksiazek rocznie, natomiast tej umiejetnosci nie nauczylam sie z nich.

enamorada - bez urazy :) Łatwo tak mówić gdy się jest inteligentem :)

Na studiach mialam sama \"ynteligencje\" i to bylo straszne, co za duzo to niezdrowo ;) Czasem naprawde wole towarzystwo mojej babci, ktorej ulubionym zajeciem sa prace w ogrodku i Mjak Milosc :D

ill, setki rocznie? licząc 3 i pół setki dni w roku, to co? jedną dziennie? no no....

Gość listopad sropad
w tym roku Uniwersytet Warszawski obchodzi swoja 190 rocznice. Studenci zapytani jak uczcic te rocznice odpowiedziali...nocnymi imprezami i chlaniem :o

Autorko, samo to, że oceniasz ludzi już jest wkurzajace. a to, że oceniasz ldzi i wartościujesz ich po : wykształceniu czy czytaniu książek jest podwójnie wkurzące. Otaczaj się takimi ludźmi jacy Tobie odpowiadają a tę resztę, która nie spełnia Twoich wymogów ( intelektualno-kulturowych) zostaw w świetym spokoju. Mam wrażenie że próbujesz sie dowartościować. Ewa - masz rację babcia kogoś kto się wpisał nie musi Cię nic obchodzić. Zresztą tak jak i ci ludzie, którzy nie przystają do Ciebie.

To pięknie :) Ja, niestety, bardzo wcześnie nauczyłam się, że mądrość i klasa ma się nijak do wykształcenia, yntelygencji i elytarności. nie wiem, może z tym ise trzeba urodzić, nauczyć od rodziców?

Ale nie mylmy prostactwa z prostota, prostakiem moze byc osoba czytajaca Platona w oryginale. Swoje pasje i zainteresowania mam dla siebie, a szanuje ludzi za to, jakimi sa ludzmi, a nie za to ile ksiazek przeczytali.

no jakoś tam się ma ale nie jest to reguła więc lepiej z tej pozornie kuszącej zależności nie korzystać

listopad sropad ---> sie im nie dziwie... nauka polska to dno, podobnie jak w Europie, poza nielicznymi ośrodkami uczelnie wyższe sa muzeami. wiec jak tu szanowac \"nauke\" polska?

emeryt - duży uśmeich