Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śpiąca_Królewna

wstręt do jedzenia...

Polecane posty

Gość ja bym tak chciala i wrecz
ci zazdroszcze, bo ja zre i zre na potege...:(

możliwe...chyba anoreksja to wstręt do jedzenia...nie chce jeść a jeśli je to znikome ilości jakiegoś mało pożywnego jedzenia...

Wydaje mi się,że każdy zdrowy człowiek lubi dobrze,smacznie zjeść. To mi wygląda na anoreksję.:-(

zdrowy człowiek nie ma wstrętu do jedzenia. Chyba, że go ma dużo problemów albo żyje w stresie. Wstręt do jedzenia jest oznaką choroby albo anoreksja albo coś innego. Najlepiej idź do lekarza, przebadaj się. Nie można bagatelizować takich symptomów choroby

Gość psyccholog
wstręt a nie chęć do jedzenia to dwie różne rzeczy! Należy też przeanalizować dlaczego tak się dzieje czy winna jest psychika czy może somatyka?! masz nie chęć do jedzenia bo walczysz z kilkoma kilogramami? czy może masz dolegliwości somatyczne np:ból brzucha po posiłku?itp. powiedz więcej a spróbuje pomóc ! pozdrawiam.

Ja tez mam mdlosci, najczesciej w trakcie jedzenia, wiec musze je przerwac :o Znaczy sie ostatnio nie dojadam. Ciaza? Wszystko sie okaze za gora 5 dni.

Od jakiego czasu to masz? Moze to jakies problemy z zoladkiem, na twoim miejscu poszlabym do lekarza. Ku spokojnosci.

mam to od jakiś 5-6 dni. ale od 3 mam regularne wymioty, byłam u lekarza zapisał mi jakieś tabletki co na ulotce na wskazaniach do spożycia nie ma ani jednego z objawów które ja mam

Uuu, to moga byc chyba naprawde klopoty z zoladkiem, moze to zwykle wrzody a moze cos innego. Tabletki ile bierzesz juz?

temat dla mnie bo dosyc czesto przechodzilam jadlowstret, np bylam glodna zjadlam a po jedzeniu bylo mi niedobrze, dzieje sie to u mnie glownie gdy jestem przemeczona, zestresowana, ja jak sie stresuje \"kaze sie\" nie jedzeniem po czym nie jem malo spie zaczyna mi sie w glowie krecic mam mdlosci, normalnie jak w ciazy hehe \". W takich mometach przewaznie wkracza moja mama i mnie podtucza i przechodzi, jedz na sile nawet jak nie masz checi powinno pomoc

ale mnie zołądek nie boli! po prostu czuje takie uczucie w gardle że musze iśc zwrócic, czy to moze być od tarczycy? tabletki biore od 2 dni i nie ma poprawy

Zoladek nie musi bolec, zeby cos z nim bylo nie tak. To uczucie jest tylko \"na wysokosci szyi\"? U mnie tak i do tego mi sie niesmacznie odbija :o

Gość psyccholog
a od czego bierzesz tabletki?Być może masz podrażniony żołądek.wypij coś osłonowego na żołądek np.siemie lniane lub chociasz kisiel.

Gość mimi2488
hej ja mam podobnie od kilku tygodni nie moge jesc l((( nawet moje ulubione rzeczy ciezko mi wsadzic do ust... jak mysle o jedzeniu to mam kluche w przelyku to samo jak ugyze cokolwiek zaraz mi rosnie... nie jestem anorektyczka bo to nie ma zwiazku z moja waga jestem szczupla a tam gdzie trzeba mam wiecej nigdy sie nie odchudzalam... bardzo sie boje tego pocieszam sie ze moze przez te upaly tak mam.. moja mama krzyczy ze to przez papierosy ale ja pale minimalne ilosci czasami zapale jednego dwa dziennie... moj facet gotuje i pilnuje zebym jadla bo tez sie boi o mnie tymbardziej ze juz zchudla 3 kg w przeciagu miasiaca pomozcie