Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilość prawdopodobieńśtw

boga nie ma

Polecane posty

Jeśli Bóg jest to niech nas Bóg ma w swojej opiece. Jeśli Boga nie ma to Bogu niech będą dzięki :) Ja tam myślę że istnieje jakaś \"Siła Sprawcza We Wszechświecie\" Ale równie dobrze mogą to być bardzo inteligentne ufoludki :)

{ polihymnia...według mnie osoba, która niszczy jego prace i pogłebia nienawiśc nie jest osobą wierzącą} Rozchodzi się o istnienie i wiarę w boga, czy też przesadne uwielbienie JP2?

{ jzeli Bog nie stworzyl swiat, to kto go stworzyl? } A czemu nie założyć że zawsze był ?

Gość z niczego nic sie nie tworzy
jakis poczatek musial byc przez kogos zrobiony

Właściwie moje pytanie miało troche ineczej brzmieć: Kto doprowadził do wybuchu jak nie Bóg\' no ale mniejsza o to 🌼

Bóg jest dla ludzi wygodnych po prostu, czego nie potrafią wytłumaczyć to zawsze mogą powiedzieć - to Bóg. Ale czasami myślę że takim ludziom to się łatwiej żyje...

Bóg nie jest ani wygodny, ani wspaniałomyślny, ani zły , ani dobry, on wogóle nie ma cech ludzkich, poniewaz nie jest czlowiekiem. To natura ludzka, aby sobie ułatwic z nim kontakt mentalno-duchowy, przypisuje mu wiele wlasnych cech. Nawet sama nazwa- BÓG- dla wielu osób jest myląca, poniewaz kojarzy sie jedynie z chrzescijańskim Bogiem-Ojcem, bo nawet nie z synem. Czy jednak BÓG jako moc, siła, skupienie energii rzeczywiscie nie istnieje? Jednak to rozważania na długie godziny i kolejne raz madrzejsze a raz głupsze epistoły.

Gość kosmita
Bóg istnieje, bo to Jego ręka pozwoliła kiedyś Maradonie strzelić gola Anglikom. Przynajmniej tak mówił Diego, a ja mu wierzę bo jest spoko gościem i zna Fidela. :-)

Byc moze istnieje Bog jako jakas sila sprawcza, ale absolutnie nie wierze w istnienie Boga opisanego w Biblii, szumnie nazywanego milosiernym, ktory stworzyl grzesznego czlowieka (a raczej pozwolil mu na grzech), a teraz go karze za jego grzechy... :O to gdzie tu milosierdzie? Poza tym stosuje odpowiedzialnosc zbiorowa :O

I widzisz Schizofreniczko od razu odnosisz sie do boga chrzescijańskiego, że niby stworzył czlowieka. Dlaczego niby taki bóg?

enamorada--->>>\"\"a teraz go karze za jego grzechy...\"\" o jakiej karze mówisz??

no dobrze. w każdym systemie religijnym jakaś siła (bez osobowa) dała życie człowiekowi. w takim razie moje pytanie brzmi, jaka jest ta siła?

To musiałabyś bardzo potężna siła. Nie da się stworzyć świata, ot tak sobie. Prawdopodobnie nawet ta siła musiała łyknąć sobie w trakcie Tworzenia ze dwa Red Bulle. :classic_cool:

Gość rozpustnica
wiceie coo ja teraz mam na studiach psycholgie i tak patrze na to wszytsko od tego punktu widzenia... istnieje dobro zlo w prawdzie ni istneije to tylko zle wykorzystane dobro :) i tak sie zastanawiajac musi istneic taka wielka sila ktora to wszystko ruszyla :) ehh... a dlaczego ejst zlo moglby sie ktos zasnawiac dlaczego istnieje wogole to zlo!. bo BOG dal nam wolna reke pozwalajac nam tworzyc zlo dal nam wolny wybor - a wyobrazni wam chyba nei brakuje? wiec wyobrazzcie sobie swai caly dobry idealny... fuj juz mnei mdli na teb widok :( albo swiat caly zly bylby sens istniec??poprostu wybral najlepsze co moze istaniec wolna wole!!! dlatego nikt nikogo nie zmusza aby wierzyl na sile ja sie przyznaje ze mojw wiara istanieje na CHECI WIERZENIU W BOGA !!!! BOG i tak nam wybaczy wszystkim w dniu ostatecznym!!!! hihihi ale wypracowanie :) pozdarwiam :) P.S chcac sie wypowiadac na jakis temat radze miec chociaz troszke wiadomosci bo slabe sa wasze argumenty dlaczego BOG nie istnieje!!!! ja nei mam nic osobiscie do ateistow-wrecz ich czasem podziwiam za podejscie do zycia ale mam do tzw plytkich ateistow gdzie cos kiedys ktos uslyszla i powtarza albo nie wierzy poprostu dla wygody :P pozdrooo

rozpustnica --> podaj choć jeden niepodważalny dowód istnienia Boga a w niego uwierze... bo to że ludzie w niego wierza to nie dowód. Dowód to coś co można zobaczyć, usłyszeć bądź zmierzyć w jakiś sposób...

Istnieje taka teoria, ze swiat stworzył diabel korzystając z chwili nieuwagi diabła... i czasem jestem skłonna ja zaakceptowaci uznac za wlasna, lecz sa to moje subiektywne odczucia, ponieważ w takim układzie to diabeł byłby naszym bogiem... Hmmmm ... ale wymysliłam...