Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmeliskax

Kto z was prowadzi pamietnik?

Polecane posty

Kto z was prowadzi pamietnik?? Napwno wiele nastolatek.. ale wielu doroslych tez.. o np. JA pisze pamietnik :) opisuje tam wszystkie szczesliwe chwile ze swojego zycia.. A wy?

Ja piszę :) Kiedyś codziennie (w zasadzie to dziennik się zwie), ale z czasem już coraz rzadziej. Nawet miałam przerwę półroczną ostatnio. Ale wracam, co kilka, kilkanaście dni...czasem kilkadziesiąt niestety, opisuję co się zmieniło w moim życiu, żalę się, albo chwalę, różnie. Ale już nie mogę się zmusić do regularności, może dlatego, że z wiekiem człowiekowi jakoś czasu chyba ubywa, przynajmniej ja tak mam. A Ty piszesz w celu utrwalenia ważnych rzeczy, czy w celach terapeutycznych też? :)

Ja piszę od 1992 roku (miałam 12 lat), teraz juz rzadziej, ale swego czasu pisałam codziennie, czasem raz w tygodniu. Z reguły nie opisywałam szczęśliwych chwil, a raczej te smutne. Uzbierały sie 2 grube zeszyty maczkiem. Teraz będę zapisywać postępy moje małej córeczki, jeśli tylko znajdę chwilę.

Ja prowadziłam pamiętnik (dziennik) w szkole średniej, ale odkąd Mamunia ( 😡 !) zaczęła ochoczo go przeglądać -ważniejsze wydarzenia, tzn., te, których nie chciałam, by zrozumiała -pisałam po niemiecku;):D Potem, gdy już niemal każdy dzień nie był w ojczystym języku- zaniechałam kontynuacji:P Było w nich wszystko-począwszy o stroju i uczesania danego dnia, po przeżycia, przemyślenia, analizy i fantazje... ;)

Gość ja prowadzilam w gimnazjum
jak zakochalam sie w kims a jak odkochalam tak pamietnik skonczyl gdzies w smieciach i tyle

A ja mam ze trzy pamietniki i sa z roznych okresow mojego zycia.. i fajnie czasem przeczytac kilka kartek wczesniej te dobre i zle chwile i przypomniec sobie ludzi na ktorych mi kiedys zalezalo:) nie pisze pamietnika codziennie ale 2-3razy w tygodniu czasem nie zagladam do niego przez 2tygodnie ale jest on uzupelniany :)

Gość Do esente
DLatego ja kupilam sobie taki sejf - to bylo kilka lat temu w angli kiedy bylam na wakacjach i bylam nastolatka - zeby mama nigdy nie przeczytala mojego pamietnika.. tylko ja znalam do niego haslo i prowadzilam pamietnik przez rok a potem gdzies sie zapodzial :(

A co wy piszecie w tych pamietnikach? o pracy przyjaciolach czy rodzinie? piszecie tylko zle chwile zeby sie wyzalic czy tylko dobre zeby o zlych zapomniec??

właśnie wrzuciłam go do WC i spłukałam :D a dlatego ze nie mam gdzie spalić..żal mi bylo pisalam go ladnych pare lat, najwazniejsze chwile itd..a o czym pisalam? o tym co czuje o tym co mysle o planach na przyszlosc o odczuciach, nie pisalam o ktorej i gdzie sie z kims spotkalam tylko co w sercu bylo a wyrzucilam go dlatego ze zaczelam nowe zycie i wspomnienia zostana w moim sercu, a niekoniecznie w zeszycie :)

Ja pisze od 5 klasy podstawowki, czasem codziennie czasem rzadko. Uzbieralo mi sie juz sporo zeszytow, nie wiem dokladnie ile, pewnie z 30-40 (o ile mama mi ich nie wywalila, bo juz dawno miala na to ochote). Najdluzsza przerwe mialam 2 lata. Po prostu lubie pisac pamietnik, zwlaszcza jak cos sie dzieje.

To fajne ze sa dorosli ktorzy jeszcze pisza pamietniki czy dzienniki..bo myslalam ze teraz to tylko nastolatki to pisze:)

tez pisze! od 3 klasy podstawowki, czyli juz 12 lat:) bardzo lubie pisac, bardzo lubie to czytac po jakims czasie (tak po roku...) bed miec pamiatke na starosc :)

no wlasnie to super ze ma sie tam opisane wszystkie milosci i wgole:) tylko pamietajcie kobietki nie pokazujcie pamietnikow swoim partnerom bo to wasza prywatna sprawa ;p

Gość pamietniczka
Ja mam ten sam pamietnik od czasow gimnazjum! mam 20lat i doklejam w nim kartki :)

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ja tez prowadze pamiętnik od 3 lat...i naprawde uzwzam ze to fajnie tak po jakims czasie poczytac co myslałam co sie działo w moim zyciu...:)

Gość gość
Jestem w szoku, że dorosłe kobiety prowadzą pamiętniki :) Właśnie mam taką potrzebę wznowienia zapisków, a pamiętnika nie prowadzę od kiedy skończyłam 15 lat... To był czas pierwszego wielkiego rozczarowania miłością, potem wiadomo depresja, dochodzenie do siebie i już jakoś nie chcialam pisać. Prowadziłam bloga z zapiskami typowo pamiętnikowymi, ale to nie było to samo. Zwłaszcza kiedy ludzie zaczęli go czytać i z czasem przestał być prawdziwym pamiętnikiem, a stawał się kreacją mojej osoby w "internetach".. Teraz mam 27 lat, w końcu czuję że moje życie się powoli stabilizuje, jestem zakochana równie mocno jak wtedy kiedy miałam lat 15 i bardzo chodzi za mną myśl żeby sprawić sobie nowy zeszyt i zacząc pisać:D Tylko nie wiem czy jeszcze bym umiała zdobyć się na systematyczne zapiski i jakoś tak wydawało mi się że w tym wieku to "nie wypada"... pamiętnik kojarzy się z nastoletnimi wynurzeniami :D

Gość gość
pokazac pamietnik??? pamietam jak pisalam,jako nastolatka i ciotka go znalazla i afere zrobila co ja tam wypisuje. w zyciu nie czulam sie tak ponizona-amialam wtedy 18 lat.

Gość gość
broken moze idz do psychologa.. co jak ktos to znajdzire-bedziesz skonczona :D:D

chodzę do psychologa od paru lat. no, jakby ktoś miał znaleźć to byłby niezły rozp*****l jeśli miałby w ogóle czytać cudzy zeszyt? nie jestem w związku, więc co moje to MOJE, nie będę zmuszona pokazywać tego "partnerowi", nawet moja wtrącająca się matka nie ma takich pomysłów, żeby czytać cudze zapiski. oj, by sobie poczytała. i by musiała mieć czelność, żeby mi się przyznać. nie, spoko, te zeszyty mogą nawet leżeć na wierzchu;)

Gość gość
pamietaj ze ciekawski kazdy jest..jeden wiecej innymniej ;)

Gość gość
a gdyby to dorwala osoba o ktorej nie piszesz? co by pomyslala o tobie?

Gość gość
:D ja spalilam wszystkie pamietniki,kiedy zalozylam rodzine ;)