Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna123

Dieta jabłkowa - tania i skuteczna

Polecane posty

Ja równiez witam nowo przybyłe osobki my tu tak samotnie razem z marjanką miło bedzie ze ktos jeszcze sie przyłaczy czym nas wiecej tym lepiej co do jabłek to z tego co wiem mozna ich jesc ile sie chce i jakie sie chce wazne by nie przekroczyc 2 kg dziennie ja po 2 dniach zrezzygnowałam z całkowitej diety jabłkowej przeszłam na taka lekka ale nie dlatego ze bałam sie ze nie wytrzymam a dlatego ze bałam sie ze wyjscie bedzie trudniejsze ale poki co jabłka nadal jem i bardzo nisko kaloryczne jedzonko do 18 :) Marjanko pomysl o tej sukieneczce :)) :D bedzie pieknie lezec :D

Gość Z toba
Dzieki ze moge byc z Wami:) No i moze nie Pani- na forum to chyba wszyscy na Ty- Ja wcinam jeszcze jedno jablko, naszlo mnie upiec buleczki dla dzieci- oj pachna, wiec lepiej 2 pozna pora jablka niz domowe buleczki plus polska kielbaska;) Milej nocki zycze Co do ilosci jablek to gdzies kiedys czytalam ze od 4 sztuk do 10 dziennie, a skad masz te dane ze do 2kg, nie wiecej?

W przepisach diety jabłkowej sa takie informacje na wiekszosci stron z dietami jak mi wpadnie w łapki to powiem gdzie :) Kolorowych zycze rownież

Dziewczyny wytrzymałam kurcze a było tak blisko żebym się poddała ale się nie poddalam mój trzeci dzień zaliczony nie wiem ile schudlam bo nie mam wagi ale czuje po spodniach że coś mi zleciało będę dalej próbować być na tej diecie trzymam za wasz wszystkich kciuki uda się nam

Marjanko to taki kryzysowy dzień teraz bedzie juz tylko z górki. :D Pewnie że damy radę :) Chociaz moja mama twierdzi ze za mało jem ale ja poki co uwazam ze moje posiłki sa pełnowartosciowe pozywne i sycące :) jednym słowem czuję się po nich pełna a i nawet po 18 nie myslę o jedzeniu choc wczoraj stresik był nie lada to na nic sie nie połakokomiłam a tez miałam ochote za 5 dni wazenie 2dni temu było 78,5 od samego poczatku diety czyli od z dzisiejszym dniem 6 dni schudłam 3,5 kg tylko ze to pewnie woda , ale i tak jestem z siebie dumna chocby z wprowadzenia radykalnych zmian mojego zywienia :) Miłego dnia Kochane :)

Z Tobą pisałas o polskiej kiełbasce jestes mozę z wielkopolski ? bo tu jest znana "chyba" a przynajmniej tak mi sie zdaje :)

To ja pisałam o kiełbasce i nawet nie polskiej tylko swojskiej u mnie rodzice robili wczoraj mniam mniam jakie zapachy były dziś mój 4 dzień i zjadłam już 3 jabuszka i czuje dziś wyjątkowo głód oby było już lepiej bo efekty widać już pomału

Marjanko dasz rade wierzę w Twoją silną wolę :D a jabłuszek sobie nie załuj choc jak ktos tam wyzej napisał to fakt u niektorych jabłka wzmagają apetyt ja o dziwo czuję się dobrze na skomponowanych przeze mnie posiłkach powiedziała bym ze w sam raz ani za mało ani za duzo wczoraj po osiemnastej nie czułam juz tak głodu jak przed wczoraj a zjadłam mniej bo wiecej nie dałam rady moze żołądek się skurczył ale za to dzis o 6 jak karmiłam synka to tak mnie jakos scisneło w żołądku jednak nie zaburzyłam moich posiłków zaczekałam do 9:00 chce przyzwyczaic organizm do stałych por posiłków zobaczymy tylko czy efekty bedą mąz ich narazie nie widzi ( ja owszem bo spodnie tez zrobiły sie troszke luzniejsze a i kurtke jak zapiełam to taka pusciejsza sie zrobiła jak dotknełam gdzie zawsze był opiety brzuszek) ale faceci to takich rzeczy nie dostrzegają moze dlatego ze zawsze nosiłam luzne rzeczy :D ale jak dobrne choc do 1 celu załoze cos bardziej dopasowanego to na pewno zauwazy !! :D mam tyle slicznych ubran sprzed ciazy mam, a nie moge w nie wejsc :( dodam ze sprzed 1 ciazy a co tam jeszcze im pokazę :D Bede Piekna :D troche samouwielbienia nikomu nie zaszkodziło trzeba to sobie wmawiac by dobrnąc do celu :D Pozdrawiam was kobietki :)

U mnie już 4 dzień jest dobrze rano miała wilczyc apetyt teraz już mi przeszło czyli dalej z dietka idę spodnie mi już lecęc trochę są luźne nareszcie ale jeszcze trochę i będzie super a jak Wy się trzymacię

Mnie sie jakąs godzinę temu strasznie zaczeło krecic w głowie o 15 zjadłam obiad znow gotowany brokuł ale nadal mi sie kreci i nie wiem co jest nie tak ...

Gość spadł ci
poziom cukru we krwi ,trzeba podnięsc cukier,może słodkie jabłuszko

A może poprostu mało snu dużo ruchu jak przy dzieciach i mało jedzenia i organizm się buntuje może jedź częściej ja czytałam że należy jeść co 3 godziny spróbuje bo szkoda Twojego zdrowia albo może organizm się oczyszacza i dlatego

Mozliwe ze wszystko naraz sie skumulowało wyszłam na dwor sie przewietrzyc i troszke lepiej za poł godziny kolacja to dołoze jabłuszko moze rzeczywiscie ten cukier , ale ale .. mama porpsiła bym kupiła jej markizy sa to rowniez moje ulubione jedyny słodycz jaki lubie i duzo mi nie brakuje bym jednego ciastka nie zjadła ratunku :D !! narazie nie zjadłam ale kusi strasznie a wiem ze na jednym sie nie skonczy tym bardziej ze bardzo uciełam pozywienie ktore lubie . Moja silna wola jest wystawiona na probe Marjanko ale sek w tym ze ja nie jestem głodna , zmeczona moze ale głodna raczej nie chyba ze tego nie dostrzegam , bo mama uwaza ze za mało no zobacze po kolacji :)

zapomniałam dodac ze ja jem co 3 godziny o 9 , 12 , 15, 18 wiecej razy nie jestem w stanie bo bym musiała o 21 a to raczej marny pomysł ale ten cukier nie daje mi spokoju tylko ze co dzien jem 2, 3 słodkie jabłka wiec dziwne , bo cukier biały wraz z ta dieta odstawiłam całkowicie, wszstko pije gorzkie kawe jak i zieloną herbate

Gość Z toba
Witajcie!! Buzia 85. to moze byc tak jak piszesz- wszystko na raz, wiec musisz troche odpoczac i cos zjesc, a poza tym sen:) Sen jest bardzo wazny- inaczej mozg nie wypoczywa... Marianka- dzielna jestes!! Damy rade dziewczyny, choc ja poza tym ze zjadlam 5 jablek- sredniej wielkosci, to naszlo mi na pomidora z ogorkiem i cebulka mloda;) Syn jadl i ten zapach...dodalam ocet jablkowy do ...bylo super- mysle ze to nie grzech- zawsze to tylko warzywa, choc penie oczyszczanie zawalilam- i znowu od jutra obietnica poprawy- moja wina, moja wina;) Ale dobrze ze tylko tak- jak myslicie?? Buzia odejdz od tych ciastek- bo na jednym sie nie skonczy to pewne- tez tak mam;) A o kielbsce polskiej to i ja pisalam- mieszkam za granica i kupilam w sklepie z polskimi produktami rowniez- ale nie jadlam:) Trzymajcie sie/ trzymajmy sie:) Ja mam dzisiaj urawanie- duzo pracy Milego wieczorku zycze- pozniej zajrze na chwilke!

Gość Z toba
Aha i gratuluje wyszczuplania- ja tez czuje sie zdecydowanie lzejsza i szczuplejsza- i Buzia85- nie wazne czy woda czy nie- wazne ze leci w dol:) Ja sie nie bede wazyla czesto- to bez sensu, lepiej raz na tydzien, mysle, a oceniac efekty po ciuchach:)

Z Tobą uważam że to nie grzech zjeść ogórka i pomidora więc nie przerywaj diety czy nie zaczynaj od nowa tylko kontułuj przecież nie zjadłaś pizzy czy tortu tylko warzywa które też mają dużo witamin i są zdrowe u mnie 4 dzień jest dobrze tylko jakoś głowa mnie dziś boli zazwyczaj w pierwszym dniu boli a mnie dziś widocznie mam inny organizm zobaczmy co będzie jutro idę na orbitek za chwilę

Wiecie jak wróciłam z tymi ciastkami to pozniej syn dał mi tak w kosc ze o nich zapomniałam marzyłam tylko by zasnął i od tej 17:40 w koncu to zrobił normalnie jakiejs nerwicy sie nabawie a teraz pałam sie tym spokojem:) Z Tobą masz racje na jednym by sie nie skonczyło :) Marjanko mnie bolała w drugim dniu , dzis doszłam do wniosku ze jak juz nic wiecej nie zejdzie do poniedziałku to wracam na jabłka , a co do odpoczynku to ja moge o nim sobie tylko pomarzyc teraz mnie znow korci do czerwonego wina by sie odstresowac choc dobrze wiem ze mi nie wolno ale wysiadłam dzis okropnie ciezki dzien i wiecżór mam nadzieje ze jutrzejszy bedzie lepszy

A co do ostu jabłkowego to słyszałam ze jest bardzo pomocny w diecie jabłkowej ostatnio w sklepie miałam go w reku i zastanawiałam sie czy kupic ale w koncu zrezygnowałam w diecie z jabłkami tej 5 dniowej gdzie sa normalne posiłki czyli ta mniej rygorystyczna zalecaja chyba łyzeczke albo łyzke octu jabłkowego ze szklanką wody podobno w tym ocice tkwi najwiekszy sukces kurcze musze sie w to bardziej wczytac :)

Wiecie co najlepszego zrobiłam :(( ? Poszłam do kuchni otworzyłam szafeczke z markizami wziełam trzy i przyniosłam tutaj juz miałam jedną w buzi nim ugryzłam zastanowiłam sie jeszcze raz czy na pewno tego chce przeanalizowałam wyjełam markizę z buzi nie ugryzioną i te pozostałe odniosłam do szafki nie zjadłam jej bo pomyslałam sobie ze ta jedna mała markiza zniweczy całe moje starania które do łatwych nie nalezą .. jestem na siebie zła a jednoczesnie dumna ze potrafiłam nie ugryzc i odłozyc. Czego sie nie robi by ładnie wyglądac :) A teraz lepiej pojde spac nim znow cos głupiego do głowy mi wpadnie :D Dobranoc :D:D:D:D:D:D

Gość Z toba
Hej Dziewczyny!! Tak Marjanko- zjadlam te warzywka i juz- dalej dietke ciagne, to tylko warzywa i coraz bardziej dumna z siebie jestem ze na nich sie tylko skonczylo;) ;) A ze waga rano wskazywala cale 59kg ;) to jeszcze bardziej az sie chce te jablka jesc- poniewaz mimo ze je uwaielbiam czuje za mam ochote na cos innego;) Ale damy rade, co?? Takze cos tu dziala- ja mysle ze i jablka wymiataja wszystko jak i ilosc kalorii bardzo mala...to nie ma znaczenia- dawno nie widzialam 59- w tamtym roku ostatni raz- ale wiecie co? jesli nie palicie to nie zaczynajcie- starszne ,,dziadostwo,,- to co sie na detoxie dzieje, mam na mysli jak sie przestanie palic to masakra- glod nikotynowy to najmniejszy problem- na to sa gumi z nikotyna, ale gorsze sa nawyki jak i caly organizm glupieje i nie mozesz na to nic poradzic- cialo w pryszczach, ja czulam sie jak w ciazy- obrzeknieta, taka ciezka mimo ze waga byla taka sama ... ale teraz czuje ze wracam do ,,swoich,, :) Buzia85- Podziwiam- ja bym juz chyba ugryzla:) Ostatnio kupilam sobie chipsy bananowe /tzn chyba suszone te babany- bardzo lubie i tak mialam tylko 2-3s zt. a skonczylo sie na tym ze az mi zle po nich bylo... MIlego dnia dziewczyny- zmykam, znowu kolejny dlugi dzien- a swieta juz tuz tuz.. POZDRAWIAM- bedzie dobrze, cio?? Buzia85- rozumiem Cie ze przy dzieciach ciezko odpoczac tym bardziej ze spia kazdy jak chce... moze sprobuj je przestawic- kiedys mialam podobnie, ale powiedzialam sobie- nie, wieczor jest dla mnie i juz po 20 spaly- to pamietam:) A poza tym czy Ty jestes sama? ze nie moze ktos Cie wyreczyc??Jezeli nie chcesz to nie odpowiadaj- moje byly bardzo male gdy zaczelam je sama wychowywac i byc za nie odpowiedzialna i powiem Ci ze dopiero teraz kilka lat czuje ze odpoczywam... NO ale to dziwne, z Twoja waga -powinna sama Ci spadac- ja nigdy nie maialm problemow i w sumie dalej nie mam , poza moimi ciuchami w nr 36- ktore sa ciasne, a taniej schudnac niz garderobe wymieniac... OJ- zmykam-pa

Witam Dzis moje pierwsze ranne kroki powedrowały do apteki i o to co zakupiłam "chrom organiczny" ot co juz go kiedys stosowałam jak byłam młoda :D zmniejsza łaknienie na słodkie a i uzupełnia diete. Z tobą moj synek ma dopiero 8 tygodni :) owszem jest maz ale on pracuje bardzo duzochoc zastanawiam sie czy nie celowo no mniejsza z tym jest jeszcze mama na jakis czas u mnie bo mieszka dlaeko ale tez pracuje, tak czy owak musze miec siłe dla dzieci bywają kryzysy jak wczoraj czy przed ale są tez piekne chwile to dla dzieci i siebie chce zdrowo sie odzywiac i schudnąc :) PS Wina sie nie napilam , ciasteczka tez nie ,wcinam własnie sniadanko i wziełam tabletke chromu :)

Ta dieta te jabłka one coś w sobie mają naprawdę ja już jestem w piątym dniu a w ostatnio czasie ciężko mi było wytrzymac na jakiejkolwiek diecie i zawsze po drugim dniu się poddawałam a tu już 5 dzień i trzymam się daje coś w tym jest heh nie wie co mnie wzięło ale dziś do pracy na nogach szłam jak nigdy ale to dobrze energi do pracy trochę dostałam to dobrze Buzia jestem z Ciebie dumna ja bym chyba zjadła gratuluję tak tak uda się nam ja mam wrażenie że czuje się tak inaczej lepiej że mniej tego brzuszka mam super widzę że brzuszek tak płaski się zaczyna robić że już nie wisi tak jak wisiał super miłego dnia będę później:-)

Gość Z toba
Buzia 85- nie zebym chciala cie umoralniac, ale chyba nawet powinnam- sie nie gniewaj, ale 8 tyg. po porodzie- rozumiem teraz brak snu i rozne godziny spania synka- chyba nie doczytalam... Ale czemu sobie nie dasz czasu?? Przepraszam ale jestem nie tylko matka ale rowniez polozna- jestes teraz w bardzo trudnym okresie- zmiany sprzed ciazy cofaja sie do pol roku!!! A poza tym twoje hormony wariuja, a wplywa to i na samopoczucie i humory i poczucie wlasnej wartosci!! Zapewne to wszystko wiesz- karmisz piersia?? To waga tez leci w dol szybko... Odchudzaj sie ale z mysla o dzieciach!! Zdrowiu!! i to Ty jestes Najwazniejsza- dla nich- Pamietaj i jedz madrze -moze troszke wiecej niz teraz i te jablka... Przepraszam ale musialam;( a dla pocieszenia ja do porodu wazylam 82kg, a pol roku pozniej chyba 54, nie pamietam- z tym ze troche sie ,,dzialo,, ;) Milego dnia dziewczyny!! ppaaa

Z Tobą nie nie gniewam sie wiesz ja jestem strasznie niecierpliwa nim zaszłam w ciąze własnie byłam po diecie odchudzającej ale potem ciąza i bach a teraz mysle ze to najlepszy czas by cos z sobą zrobic bo potem bedzie mi trudniej , niestety nie karmię juz piersią karmiłam do miesiąca i było po pokarmie przy córce tez tak miałam ale nim zabrałam sie teraz za odchudzanie juz nie karmiłam piersią , ale fakt z samopoczuciem róznie bywa

Hej dziewczyny jak Wam idzie mi spoko jest dobrze ale mam taki problem nie wiem jak Wy ale ja nikomu nie mówiłam że jestem na diecie nie wiem ale tak jakoś lepiej bo mam wrażenie że jak wszyscy wiedzą to po kilku dniach padam z dieta do czego zmierzam bo jak przychodzi do mnie kolega i je czasem kolację to ja tłumaczyłam się że nie jestem głodna ale mama to zauważyła i powiedziała że przy nim mam jeść chociaż jedena mała kromeczke bo mu głupio itp itd co mam zrobić dziś będzie ta sama sytuacja nie chce przerwać diety szkoda mi tego mama chyba jak tak samo będzie to normalnie mi nie wiem co zrobi

Ja dzis czuję się dobrze najadam sie tym co jem ,własnie zjadłam obiadek i jest ok teraz wcinam jabłuszko :) No i dzis nie kreci mi sie w głowie a ciastka nadal w szafce byc moze chrom działa :) Marjanko moze zatem jedz przy nim jabłko i powiedz ze to ostatnio jadasz na kolacje wcale nie musi wiedziec ze masz diete albo po prostu masz na nie ochote :) moze takie tłumaczenie przejdzie :) a jesli nie to moze kromka chrupkiego pieczywa albo jakas sałatka z warzyw na pewno cos wymyslisz :) Pozdrawiam :D

A to, że jestem na diecie wie w sumie tylko jako tako mama i siostra mąz mysli po prostu ze zmieniam nawyki zywieniowe , ale tak to tez staram sie nikomu nie mowic bo i po co wole by pozniej sami zauwazyli jak sie zmieniłam niz zrobic falstart i by pozniej mysleli tyle gadała tyle gadała a nie wytrwała i jak ona chce schudnąc , choc nie ukrywam ze mama mnie troche gani za diete która sobie wymysliłam jednak uwazam ze w 7 dniu moj organizm juz całkiem dobrze sobie z niim radzi , tyle ze mama strasznie namawiała mnie dzis na ciastko bo powiedziała ze moge sie nabawic niedocukrzenia czy jakos tak cos o cukrzycy mowiła bo zauwazyła ze całkowicie zrezygnowałam z cukru tłumacze jej jednak ze szukam ich w produktach ktore spozywam oczywiscie te proste ale do niej to nie przemawia mowi ze to za mało ciekawe jak to z tym jest bo musze przyznac ze troche mnie nastraszyła to ciastko to pewnie nie grzeech od czasu do czasu ale własnie od jednego sie zaczyna :D ciastkom jak i mojej wadze mowie NIE !! :D

Hej dziewczyny wytrzymałam!!! Zwaliłam na żołądek że mnie boli i udało się wiem takie drobne kłamstewko jutro też tak sytuacja będzie ale coś wymysłe muszę szkoda mi tych 5 dniu których tak się poświęcałam i walczyłam nie dam się nie poddam się jutro też coś wymysłe

Tak się zastanawiam czy schudne jeszcze jestem już w 5 dniu jutro 6 chciałabn wytrzymać 7 a nawet 10dni:) podobno chudnie się dużo na początku diety później kg lecą wolniej i nie wiem czy ciągnąć dietę dalej bo jeszcze schudne czy wychodzić z diety przez kilka dni i znowu wrócić do diety jak myślicie? Poradcie coś