Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprezynka

zmiana pracy-zmiana HOME OFFICE

Polecane posty

Gość kari2222222
witam czy ma ktos moze nr tel i e-mail do home office ?

Gość jescze tylko 10 tygodni
jestem w uk juz ponad 7 lat, prace zmienialam kilka razy, miejsce zamieszkania tez, nigdy sie nigdzie nie rejestrowalam, co to ten home office?

Gość jeszcze tylko 10 tygodni
nikt nic takiego ode mnie nigdy nie wymagal, powiedzcie, do czego rejestracja tam jest potrzebna?

Gość jamam tak samooo
ja takye siedye tu od 5 lat, takze nigdzie sie nie rejestrowalam, NIN dostalam bez problemu, HO dotyczy ludzi spoza unii o ile wiem?

Gość sprezynka
Z UNII a nie z poza !!! gdzie wy pracowaliscie wiec do jasnej cholery,az nie chce mi sie wiezyc.... ewidentnie pracodawca zlamal prawo .a moze pracowaliscie po prostu na czarno .i nie wierze ze nie wiecie co to home offie -WORKER REGISTRATION SCHEME

Gość jamam tak samooo
czym jest HO wiem. Niemniej jednak nigdy nie powiedziane mi bylo ze musze sie tam jako obywatelka kraju EU rejestrowac, jedynym wymogiem byl NIN. I nie na czarno bo w NHS, tam raczej ciezko na czarno cos dostac. Zapytalam kulturalnie wiec docenilabym po prostu normalna odpowiedz.

Gość jeszcze tylko 10 tygodni
no ja w banku i w ubezpieczeniach pracowalam i nikt sie mnie nigdy o nic nie pytal, tylko o paszport

Gość sprezynka
nie ,no sorki .nie chcialam nkogo urazic ;) . ale wiecie to jest naprawde frustrujace bo anglia slynie z traktowania jednakowo wszystkich,human rights itp. i z niedyskryminowaniia ja gdzie bym nie poszla to ten pieprzony home office sie za mna ciagnie jak guma do zucia ,a tym bardziej ze urodzilam teraz dziecko i zeby dostac child benefit trzeba miec HO . moze po prostu wasi pracodawcy sa na bierzaco z zasadami Boarding Agency .bo ja nie tak dawno musialam wysylac wydrukowana strone z Boarder agency wlasnie z informacja ,ze zaden Ho mnie juz nie powinien obchodzic bo juz taki mam,a paradoks polega na tym ,ze wszystkie instytucje chca aktualny .a firma w ktorej pracowalam przed pojsciem na macierzynskie sprawdzila i powiedzieli ,ze nie musze juz tego wyrabiac.

Gość sprezynka
p.s . i nie sadze aby to zalezalo od miasta ,w ktorym mieszkamy

Gość jamam tak samooo
sprezynko - no wlasnie dziwne to jest dla mnie, ile razy skladalam podanie o prace, czy w recruitment agency, czy potem praacujac - nikt nigdy o tym nie wspomnial, mowiac ze EU = nie jest to wymagane. Poczytalam troche na stronie Home office o koniecznosci rejestracji w working registration scheme dla krajow ktore wstapily do uni w 2004 i szczerze mowiac jestem w lekkim szoku ze nikt o tym nigdzie nie wspomnial?

Gość sprezynka
agencje szczegolnie dbaja o to .u mnie w miescie w worrington przy pierwszej rejestracji od razu daja formularz do wypelnienia ,a jak wysylali do pracy na dluzej to wszystko szlo dalej.ale nie masz czym sie przejmowac bo teraz przepisy sie pozmienialy

Gość zmieniik
a ja mam pytanie, ile kosztuje wysłanie drugi raz home office? bo pierwszy raz to jakiś polecony był czy coś. jak wysłac drugi?

Gość ***********************))
nic nie kosztuje,placisz tylko za pierwszym razem. wysylasz listem poleconym. w formularzu wpisujesz nadany ci numer z rejestracji ktora juz masz i nie wysylasz juz paszportu. zalacz list od pracodawcy to szybciej rozpatrza twoj wniosek.

Gość Marcin_29
Witam! Przeczytalem Wasze watki i dziwi mnie moja sytuacja a wiec: miesiac temu wyslalem do HO o zmianie pracodawcy EEA1 + list od pracodwacy, pracuje tam ponad 14 miesiecy, pare dni temu odeslali mi wszystkie dokumenty z listem od nich w ktorym bylo: abym wyslal jeszcze raz podanie+dowod/paszport+2 zdjecia paszportowe, nie wiem po co jak home office mam od 3 lat...

Gość _oMo_
moze od momentu pierwszej rejestracji nie przepracowales pelnych 12 miesiecy.

Gość gosc xxx
w uk od 1 kwietnia 2011 roku nie ma obowizku dla polaków wyrabiania nowego a takze uaktualnioania starego Home officu zniesiono juz ten obowizek. wiec sie nie martw. twoj pracodawca mowuil prawde

Gość gość
Z powodu braku drugiego HO nie chcą mi dać paszportu angielskiego dla mojego dziecka. Spełnian wszystkie kryteria jestem tutaj ok9 lat i pracuje bez przerwy, ponieważ w pierwszym miejscu pracy przepracowałam tylko 2 miesiące a przechodząc do drugiej pracy nikt mnie nie uświadomił że przez pierwsze 12 miesięcy przy każdej zmianie miejsca pracy musze zgłaszać to do HO.