Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Złośnica222

kobiety niezalezne i ktore chca byc niezalezne!a facetom nic do tego!

Polecane posty

Gość czemu zadnen feminizm
chyba każda idea ulega pewnym wypaczeniom z czasem... ale mnie wypaczenia nie ciekawią i nie wszystkie człowieki myślą stereotypami :) na szczęscie :)

no ale co przez to rozumiesz ---------napisalam w temacie, ze kobiety niezlaezne i ktore chca byc niezalezne-skierowalam to do ogolu----co ja sama przez to rozumiem???wyzej Ondyna napisala cos nie cos a ja odpowiedzialam. Ciebie moze facet nie ograniczal, ale jest wiele kobiet , ktore sa ograniczane przez facetow-zarowno z wlasnej winy i nie tylko. Niezaleznosc = wolnosc=nie bycie uzaleznionym od kogos(wiele jest takich kobiet)czyli pod wzgledem finansowym, =kobieta spelnia sie zawodowo, i takie tam rozne z tym zwiazane rzeczy. Niektore boja sie podjac takiego wyzwania-po prostu sa rozne przypadki w zyciu kobiety:)

statystycznie większość a właściwie każdy tylko większość w sposób nieswiadomy

Gość no ale co przez to rozumiesz
powiem wiecej, nie czuje zalezna ani od mezczyzn, ani od kobiet -podatnosc na uzaleznienia to chyba kwestia charakteru, anie płci

Gość kobieta musi byc niezależna

czemu nie feminizm------------------po pierwsze moje poglady sa nie po to by przypodobac sie jakiemu facetowi, jesli mu sie nie podoba to nie musi ze mna rozmawiac, nie boje sie feminizmu, faministycznych hasel i tym podobnych rzeczy, ja jestem kobieta, i nie uwazam rowniez , ze feminzm jest zly---bez faminizmu nie mialabysmy takiej pozycji jaka mamy w dzisiejszych czasach---pomimo tezgo, ze pozycja kobiet na swiecie nie jest taka jeszcze jak potrzeba;)--to tak w ramach wyjasnienia.

nie no, zgadza sie... tak naprawde to oczywiscie wszyscy myslimy schematami i stereotypami bo inaczej bysmy swiata nie ogarneli ale nie tym mowa... na pewno wiesz o czym mowa ;) sa ludzie ktorzy na tych stereotypach poprzestaja, sa tacy ktorzy staraja sie wychodzic poza nie wszelkiego rodzaju uprzedzenia budowane sa na stereotypach

Gość no ale co przez to rozumieesz
np po urodxzeniu dzieci długo nie pracowalam zawodowo, mozna byloby sadzic ,ze jestem uzalezniona finansowo od faceta, ale tak tego nie odbieralam, - tak zdecydowalismy, byl to swiadomy wybór. Moglabym za to powiedzic,ze onjest uzalezniony ode mnie - jesli bym odeszla, musialby znalezc nianke dla dzieci. W kazdym razie nie moge sobie wyobrazic uzaleznienia od własnego partnera - no chyba,ze na wlasne zyczenia.A od obcych tym bardziej

jasne nikt nie mówi o tym że tak nie jest ale właśnie poprzez stereotypy i niechęć do przekraczania ram człowiek zawsze stoi w określonej pozycji i tego poglądu nie zmieni dla jednego feministki będą paliły staniki a sataniści niszczyli groby a inny zanim oceni to spróbuje się dowiedzieć czegoś więcej ale tych którzy chcą jest mniej

no ale co przez to rozumieesz ---------no i widzsz jestes niezalezna , bo jakbys chciala odejsc to zrobilabys to, ale nie musialas, ale ile jest takich kobiet , ktore boja sie odejsc, bo sa uzaleznione(do tego czesto bite i maltretowane)??to jest bardzo szeroki temat:)

mnie jakos nie przekonuje walka z plcia przeciwna. Walczyc mogę z czlowiekiem, ktorego postepowaniu sie sprzeciwam - moze to byc tak samo kobieta jak i mezczyzna., Sa glupie wredne kobiety i madrzy dobrzy faceci - i bywa odwrotnie. Mozna ewentualnie przciwstawiac sie panujacym zwyczajom - ale nie tylko męzczyzni je ustalaja. Nie mowie o krajach o innej niz nasza kulurze - chocby Iraku czy Afganistanie, gdzie jest to problem.

sa bite i maltretowane , bo takiego sobie biora faceta - moze nie znaja innej mozliwosci , bo śa tak wychowane - ale nie tylko przez ojca - takze przez matke - kobietę.

"mnie jakos nie przekonuje walka z plcia przeciwna" - mnie na przykład też nie :) nie o chodzi o to by walczyc z kims ale by walczyc o siebie - dbac o siebie

z checia bym podyskutowala dalej, ale do jasnej ciasnej musze rano wstac, a naleze do spiochow i zderzenie z wczesna godzina bywa dla mnie zawsze bolesne.;). Wszystkim zycze dobrej nocy:) 🖐️ :classic_cool:

nie moge uwierzyc, ze tylko mezczyzni sa podli . Kobiety maja mniej sily fizycznej,ale potrafia byc okrutne w inny sposob. Przemoc fizyczna jest najlatwiej zauwazalna , oczywiscie nic jej nie usprawiedliwia, ale to patologia a nie cecha płci.

Gość no ale co przez to rozumiesz
no, moja droga, jak sie zaczyna dyskusje krótko przed polnocą...I to kto - śpioch ! Teraz faceci mogą z satysfakcja powiedziec - kobiecy brak konsekwencji. Dobranoc :)

ja jestem w pelni niezalezna. dobrze mi z tym i tak naprawde facet nie jest mi potrzebny do szczescia:P no chyba ze do jednorazowej przyjemnosci:D