Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

DRUGIE DZIECKO

Polecane posty

wycielam szesc krzakow rozy zostaly tylko pniaki z korzeniami dla:D przemka i jestem zmeczona i musze cosik posadzic zeby ladnie bylo kurde ale nie mogla juz patrzec na te stare krzaczory spruchniale niektore galazki tylko kwitly mam nadzieje ze wlascicielka sie nie zdenerwuje ze wycielam jej stare krzaki :o takie poruszenie wywolalam ze az sasiedzi zaczeli sie schodzic sasiad przyniosl mi porzadny sekator :D zabieram sie za obiad kazik znowu ma chyba jakis skok wzrostowy bo znowu spi popoludniu sylwia oszczedzam was :) przemek ma korzenie do wyrwania :p

Asia ale zabrałaś się za proządek ogródkowy :D A właścicielka to napewno po nogach będzie Ciebie cąłowała :D

czesc spiochy:) ja leze w lozku kazio jeszcze spi :) cudownie chetnie bysie przespala ale pewnie maly zaraz powie dziendobry:) strasznie bola mnie rece od tego wczrajszego wycinania

napisalam posta i padlam obudzil mnie kazio o 9 :D sylwia moze zarazilam cie dolkiem??? choc ja dzis czuje sie swietnie nastroj wspanialy no nie przesadzam ale jest ok:)

sylwia calkiem mozliwe ...glowa mi dzis peka :( kurcze musze zapisac sie do biblioteki przeczytalabym jakas ksiazke ..bo juz nawet przeczytalam wszystkie katolickie gazetki od mojej mamy :D

bry:) moje dziecko wstalo dzis o 6 :(a to nie dobrze bo akurat dzis idziemy na grupe do dzieci a on bedzie maruda :o lubie ksiazki sensacyjne ,chetnie przeczytalabym choc jedna z ksiazek Agathy Christie ponoc dobry kryminal ,z nudow jak juz nie mam co czytac to siegne po jakas ksiazke typowo kobieca a najlepiej jeszcze napisana przez feministke...zazwyczaj nie doczytuje do konca:o ostatnio najczesciej korzystam z ksiazek kulinarnych:p pamietam jak z przyjaciolka (mialysmy ok 13/14lat)wykradalysmy jej mamie harlekiny:D i czytalysmy to namietnie :D hehe to byly czasy....

Asia ja jestem maniaczką kryminałów a w szczególności Agathy Christie oraz Joanny Chmielewskiej -ta zabawnie pisze mjest dreszcz emocji a do końca nie wiesz kto kogo zabił :D

sylwia to pozycz mi Agathe ...:D wrocilam z grupy kazik sie wyszalal jest juz wykapany i po wstepnej kolacji bo w kazdej chwili moze zasnac kurcze ale bym sobie zapalila papieroska pierwszy raz mnie ciagnie od kiedy przestalam ale chociaz maszka bym wziela alllc trudno przejdzie mi wytrzymam dla didka:) kurde chyba juz w ogole nie bede do tego swinstwa wracac ...ehmn no zobaczymy w przyszlym roku

Asia-----Nie ma sprawy Agate Tobie pożycze :D ...co innego męża hi hi hi... No i kliknełam dla Dawida :)

sylwia ja juz mam swojego wczoraj tak mnie wkurzyl ze mam dosyc facetow nawet jak mi zaplaca to nie wezme .... ja tez kilknela dla dawida ale to mi wyglada na zwykle zarabianie w sieci...nie chce mi sie tego roztrzasac bo po co... kurde przemek idzie na ur do kolegi dzis i poprosil mnie o zrobienie galarety do wodki fuj ble ja mozna to jesc podziwiam mnie konsystencja tego rozwala ...jak to sie robi??? jeszcze tego nie robilam ..dlaczego ja sie zgodzilam dlaczego..😠 teraz mi w domu bedzie smierdzialo podczas gotowania ...😠😭

Asia no mi też za bardzo się nie podoba ta strona,ale co mi tam.Może komuś pomożemy??? :) jak dla mnie ona jest za mało dopracowana :) he he he nooooooooooo faceci potrafią wkurzyć :D . A ja kocham galarete :D:D:D ale masz robić z kuraka czy ze świnki??? Nie będe taka i dam Tobie przepis :D :P Jak robie na impreze to wkładam ją do okrągłego np do filiżanek lub pojemniki okrągłe po serkach ładnie na stole wyglądała (wtedy wychodzi mi 10-12 takich porcji) lub wlewam do dużego przezroczystego naczynia i też jest fajnie. -4 nózki wieprzowe -2 cebule -pietruszka -5 jajek na twardo -zabek czosnku -marynowane grzybki -marynowana papryka Dokładnie oczyszczone nóżki zalać 4 litrami zimnej wody i na małym ogniu gotować do chwili aż mięso da się łatwo odzielić od kości.W trakcie gotowania dać warzywa,posolić.Ostudzone mięso rozdrobnić.Przecodzony wywar przyprawić do smaku solą,pieprzem i roztartym czosnkiem.Do filiżanek wlać po 4 łyżki wywaru,wystudzić.Na galarecie ułożyć połowki jajek ugotowanych na twardo (żółtkiem do dołu) w kosteczke papryke i grzybki.Zalać wywarem i pozostawić do wystygnięcia.

dzieki za przepis miala byc wieprzowa bedzie drobiowa mam nadzieje ze przemek sie nie wkurzy ze z kurczaka i doceni to ze ja w ogole robie juz wlalam wode do gara (nie wiem ile) dalam kuraka no i dozucilam warzywa no i dalam 3zabki czosnku bo ma miec posmak czosnku (to jego zyczenie) sylwia nie ma mowy nie wezme tego do ust doprawie na oko chyba bym sie zrzygala kiedys mama zmuszala mnie do zjedzenia galarety pamietam to jak dzis dobrze ze wierny pies siedzial pod stolem hihi dostal wszystko :D biedna mama sie nie zorientowala a zjedznie galarety bylo warunkiem :jak ja zjem bede mogla spac u kolezanki ...:D:D CALY DOM MI SMIERDZI nie wiem ile tych misek bedzie ale zawsze jak otwieram lodowke i widze galarete to odechciewa mi sie jesc mam jakies skrzywienie :o

Asia mąż to powinien na rękach Ciebie nośić!!!!!! I tu mały apel do męża :D NA RĘKACH ŻONE MASZ NOŚIĆ !!!!!! INACZEJ GALERETA PÓJDZIE NA TWOJĄ GLOWE :D:D:D:D Pewnie Tobie trauma zostła dlatego galarete uważasz za zło konieczne :D:D:D

witam was mamuski:) w poniedzialek wyjechalismy z mezusiem i alusiem do Polanicy Zdrój:) to byl nagly spontaniczny wypad na kilka dni...dzis wrocilismy....

Majona a właśnie miałam pisac co się z Tobą dzieje he he he .Ale Wam fajnie :D też tak chcem :D

sylwia ogolnie rzecz biorac rozwala mnie konsytencja galarety ,galaretek,kislu,budyni-tu wyjatek dla ciasta..w ogole kojarzy mi sie to z gilami i wszelakie tego typu konsystencje powoduja u mnie tylko jeden odruch... galareta sie udala juz przetestowali i stwierdzili ze dobra:D majonia alez super uwielbiam takie spontaniczne wypady :D:D sylwia lepiej zeby mnie dzis nie nosil pewnie wroci nawalony jak stonka :o

Asia he he he a ja myślałam że zabawa jest u Was.Przynajmniej nie będziesz widziała pijackich buziek :P Mój ostatnio a było to w lutym przyszedł nachlany jak świnia.Na następny dzień zrobiłam jemu taki raban że zapamięta to na dość długo.Póki co nie jest chętny na popijawki :P :D

No ja lubie budynie ale tylko czekoladowe,kiśle tak sobie :) Ogólnie nie rpzepadam za ciastami gdzie jest galaretka.

poszedl do kolegi poprosil o galarete do wodki bo chlopy lewe rece maja a kobiet brak ...czekam az kolega mi jakas kolezanke sprawi:D kurcze cos wczesniej mi nie wyswitlalo postow tu 😠 kazio spi ja pazury koncze i do mycia uciekam...ogladam supernianie amerykanska -porazka w domu totalna agresja dzieci i rodzicow wszyscy wszystkich bija straszne:?( wrzaski i bicie -okropne :( stwierdzam calkowity brak umiejetnosci wychowawczych ...brak rozmowy z dziecmi porazka i dzieci i rodzicow biedni:(

🖐️ U nas też leciała superniania (wersia polska) ale bardziej podoba mi się amerykańska.Niekiedy to brak mi słów... To winna rodziców,dziecko nie wie co jest dobre a co nie.

wybaczcie mi kochane ale jeszcze jakies 2dni bede nieobecna:( przypadlosc kobieca...a wiecie jak ja przechodze😭 wogole to czuje sie strasznie wygieta...brzuchol mam twardy...bola mnie plecy😭

czesc moje kochane 👄 no i wkurzylam sie wczoraj na przemka tak sie nawalil ze szkoda gadac ...spalam z kaziem ...a dzis probowal sie poprawic i mnie udobruchac ....lajdak nie dam sie tak latwo hehe:D nie nawidze jedzenia w lozku a on z talezem galarety do lozka wlazl ratunku ale sie wkurwilam masakra nigdy wiecej nie zrobie galarety 😠 majonia trzymaj sie bidulo 👄wygrzej sie

Asia he he he z galaretą do łózko no nieźłe :D Pewnie nieźle mężusiowi napuchły uszy :D Ja po całym dniu nie mam śiłyyyyyyyyy.Czekam na chłopaków.Już nie moge doczekać się cąłkowitego spokoju kiedy do synuś będzie chrapał :P

hejo wczroaj w nocy padal u nas snieg:( ale odrazu topil sie bo bylo na plusie dosyc tej zimy juz 😠 dzisiaj mamy sloneczko i pewnie zimno jak cholera a zdomu trzeba wyjsc z dzieckiem 😭 musze sobie stanik kupic bo juz wyrosly te moje cycory :D z mojego malego B

🖐️ My dziś napewno cały dzień będziemy w domu-powód ulewa :) Może ktoś do nas póxniej wpadnie??? hm...