Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaaaaaa789

po co trzeba brodą dotykać klatki piersiowej przy porodzie?

Polecane posty

Gość jaaaaaaaaaaaaaa789

?

W tej pozycji połączonej z trzymaniem nóg przyciągniętych do siebie (oczywiście zgiętych)przesz.Ułatwia parcie

żeby żyłki w oczach nie popękały z wysiłku :D dlatego trzeba mieć zamknięte oczy moja koleżanka była ciekawa i otworzyła miała białka czerwone jak królik :D:D:D

ja (11godzin) parlam z otwartymi oczami(tak kazali na szkole rodzenia) i nic mi nie popekalo( w oczach oczywiscie).czasami kaza polozyc sie na prawym boku,podciagnac lewa noge pod brode i tez mozna tak przec.

Bo to nie tyle ułatwia parcie, ile zwiększa siłę parcia - wspomaga mięśnie tłoczni brzusznej i parcie jest bardziej efektywne -a tym poród szybszy. Tak samo uniesienie i trzymanie nóg podgiętych przez rodzącą - to instynktownie kobieta robi gdy przychodzi II faza porodu. Co do popękanych żyłek w oczach to nie ma znaczenia ich otwieranie i zamykanie -a to aby nie przeć w oczy tylko skupić całą siłę na parcie w okolicy krocza - wiem,ze dziwnie to brzmi i wcale nie jest takie łatwe do wykonania.

tylko,że każda matka ma tarczycę - no chyba,że przeszla operację wycięcia, no ale to wyjątek...więc nie do końca rozumiem o co chodzi :o

AAAAAAAAAAAA,dokładnie mam napisać....powiększona,nadczynność lub niedoczynnośc.

aha, niesłyszałam o tym, ale może coś w tym jest. Czemu wtedy trzeba tak przyginać?

Fachowym językiem nie powiem Ci,ale chodzi też o to,żeby nie wyszła tarczyca na wierzch.

ja parlam raz z otwartymi raz z zamknietymi (po 23 godzinach meki na porodowce nie przykladalam juz do tego wiekszej wagi) nie dotykalam tez specjalnie broda klatki bo nie mialam sily na nic, zreszta polozne ciagle mnie obracaly, jak nie na prawym boku, to na lewym, to w innej pozycji i popekaly mi zylki w jednym oku wygladalam koszmarnie przez tydzien :-o tak wiec sluchajcie sie poloznych !! :)

Gość też pomyślałam o tym
Evri 21

Gość też pomyślałam o tym
niezla historia! okurde