Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...............tragedia

czuję soczewki zaraz po założeniu-czy nie moge ich nosic?

Polecane posty

Gość ...............tragedia

od razu po załozeniu na 1 oku mnie drapie i gryzie, dlaczego? co to oznacza? zle dobrana? czy nie moge nosic bo oko jest suche? co zrobic?

Gość napiszcie mi cos

Gość soczewka
dodoam, że taki dyskomfort na poczatku to normalna sprawa - za kazdym razem jak mam nowe soczewki a zmieniam je co 2 lata - mam to samo.

Gość Oj nie ładnie sie mówi
To wyrzuc te soczewki,po co sie meczyc i nosic cos co przeszkadza,sa przeciez lepsze i skuteczne metody trwałego leczenia wzroku a nie oszukiwania sie soczewkami które tylko korygują a nie lecza:) http://www.okowid.com.pl/PL/produkt.htm

Gość soczewka
ta no jasnneee :D a najlepiej wydłub sobie oczy, po co ci one skoro zle widzisz :D

Gość ......tragedia
wiesz co cały czas mnie drapie jedna nie szkodzi mi to? kilka tygodni moge tak miec? po tygodniu zdejmuje bo tak mnie to drapie a co do cwiczen na oczy to nie na megawielki astygmatyzm!!

Gość Oj nie ładnie sie mówi
własnie na astegmatyzm,jest podana stronka prosze przeczytac wszystko dokładnie ,bo bez tego zadna dyzskusja nie ma sensu

Gość _____a może
po prostu spróbuj jeszcze raz założyć soczewkę ale przedtem połóz ją na palcu wskazującym, polej płynem do soczewej z butelki aby ją dokładnie opłukać. Przed każdym założeniem soczewki zobacz pod światło czy na jej powierzchni nie ma żadnego włoska, ani włókna bo jeśli cokolwiek dostanie sie między soczewkę a oko to będziesz czuła dyskomfort. Przed założeniem soczewek umyj ręce wodą z mydłem w płynie i bardzo dokładnie je opłucz. NIE wycieraj rąk ręcznikiem tylko niech same wyschną. To po to by włókna z ręcznika nie dostały się do soczewki. soczewki wyjmij z pojemnika, opłucz, połóż na palec, zobacz pod światło czy jest czysta i zakładaj. Pomaga też aby od razu po założeniu soczewki zamknąć oko i pomasować górną powiekę chusteczką to wygładzi pęcherzyki powietrza pod soczewką.

Gość poza tym..
możesz mieć większą gałkę oczną i soczewka może być zwyczajnie za mała i Cię cisnąć. Najlepiej jakbyś wybrała się do okulisty specjalizującego się w soczewkach żeby zobaczył jak leżą na oku. Ja mam nietypowe oko i za duże soczeki mi "pływają po oku" a za małe cisną i drapią - teraz mam właśnie dobrane specjalnie przez okulistę i są OK. pozdrawiam.

Gość chyba
to jakie teraz masz?

Gość poza tym ..
nie znałam ich wcześniej - mają na pudełku napis proclear ale nie wiem jak jest z ich dostępnością ja je mam od tego okulisty.

jak to czytam to mnie dreszcze przechodzą...ach! za jakiś czas będę musiała założyć soczewkę i już sie marszczę z tego powodu. Zwłaszcza jak piszecie, ze jednak coś nie tak: że drażni, że coś tam. J a mam nawet problemy by zakroplić oczy... jak pomyślę, że mam coś założyć bezpośrednio na oko :/ miałyście tak samo, czy tylko ja taka przewrażliwiona jestem?

Gość poza tym ..
Lara27 nie przejmuj się, ja za pierwszym razem po prostu je kupiłam i postanowiłam sama założyć (chociaż powinien je oczywiście dobierać okulista) więc kupiłam i przez godzinę próbowałam sobie TO UMIEŚCIĆ W OKU. Płakałam przy tym jak głupia :) :) soczewka mi się wywracała, nie chciała się przylepić do oka i w ogóle masakra. Ale to tylko dlatego że mi nikt nie pokazał jak to powinnam zrobić. Teraz obie soczewki zakładam bez lusterka w mniej więcej 25 sekund :))

Gość poza tym ..
no i wtedy za pierwszym razem to oczywiście kupiłam złe soczewki - miały za duży promień krzywizny chyba i co prawda nie cisnęły ale miałam wrażenie że mi wylecą z oka. Pamiętam że zaraz po ich założeniu poszłam na lodowisko i byłam tak spanikowana że mi wylecą że jeździłam po lodzie z prawie zamkniętymi oczami :) :)

Gość adriannaaaaaaa
musisz koniecznie sporbowac u kilku okulistow dobrac soczewki a wiecie jakie sa przeciwskazania do ich noszenia? czy mozna miec jakis taki wymiar oka zaby zadne nie pasowały?