Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolaaaaa

ZĘBY-mam chwilkę -pytaj

Polecane posty

Gość tolaaaaa

jestem asyst.stom jak masz pytanie to pytaj czy o refeundację czy o... zęby :)

Gość Sterniczka z Orłowa
jakiej max wielkości dziura w zębie nadaje się do plomby a kiedy już do koronki ?

Gość taka jedna pisze
a jak wybielic zeby, nie szkodzac im ani dziąsłom?

Gość tolaaaaa
koronki to przede wszystkim zalecane sa dla zębów martwych one są kruche z wybielaniem cięzka sprawa ja akurat jestem przeciwna bardzo podrazniaja szkliwo

Gość tolaaaaa
ja akurat jestem z woj śląskiego moze to sie róznić między województwami u nas piaskowanie nie jest refundowane / pryw koszt pk 50 zł/ jest refundowany 2 roku do roku tylko scaling piaskowanie=osad scaling= kamień

Ja mam pytanie. Stomatolog wyleczyl martwego zeba. Jest on z przodu wiec wiadomo bylo ze bedzie mial szary odcien. Chcialam go wybielic ale stwierdzil ze moze byc inny odcien bieli niz zebow zdrowych. Zalecil korone. chce 2000 zl czy to nie za duzo. dodam ze pelno porcelanowa?

tolaaaaa - mam jeszcze jedno pytanie, ktore mnie nurtuje i nie mam informacji. czy i jakie konsekwencje mialoby kanalowe leczenie wszystkich zebow \"plombowych\"?

Gość xisd
tola ukruszyla mi sie gorna szostka czy siudemka jestem za granica -czuje w zebie dziure taka jakbym do srodka mogl wlozyc jezyk ale nic mnie nie boli tak juz to trzymam od kilku miesiecy z koniecznosci czy dopoki nie boli nic sie tam raczej nie dzieje?

Gość tolaaaaa
śliwka- oczywiście ze 2000 to cena z kosmosu u nas fachowa 400 zł przede wszystkim trzeba grymasić przy kolorze i nie dac sobie byle czego wcisnąć chodźb y próba koloru miałabyć 5 razy/ ja bym tak na pewno zrobiła/ w końcu to dwójka!! hellishbloodystorm--kamień trzeba usuwać-KONIECZNIE od niego gromadzi sie syf i bakterie ludzie sie boja usuwa ćbo wydaje im sie ze wtedy,,,się zęby rozchwieją -nic bardziej mylacego a piaskowanie tez polecam -bywa ze efekt jest spektakularny :) i zęby duzo jasniejsze /a zabieg nie jest az taki drogi /

Gość fan tańca na lodzie
tolaaaaa co masz teraz na sobie ?

Gość tolaaaaa
hellishbloodystorm--ale dlaczego chcesz wszystkie zęby leczyć kanałowo ? to musi byc dokładne wskazanie przeciez wtedy jest zab martwy :( dziewczyna z placu broni--no tak to jest minus kolczyka :( dobrze go przynajmniej na noc sciągać była u nas osttnio laska na fotelu z kolczykiem / musialam wtedy wyjść/ ale cos tam slyszałam jak lekarz nad stanem języka i szkliwa rece załamywał

jezeli mam tylko cztery zeby . dwa na górze i dwa na dole z przodu oczywiscie to ktore używac do ciastek a ktore do zatrzymywania fusow od herbaty?

tolaaa - a co ma kolczyk do jezyka? :) a z tym kanalem...coz, kiedys wpadlam na taki poroniony pomysl przez nerwobole i okropne przezycia z dentystka-sadystka w diecinstwie. do dzis sie nie dam dotknac bez znieczulenia ;)

Gość tolaaaaa
xisd-- niestety ale nie :( ząb nadpsuty cały czas sie bedzie psuł a ból to juz ostatnia faza -wtedy czasami za póxno

Gość xisd
xisd dzieki wybiore sie kiedy to bedzie tylko mozliwe

Gość boli ząbek oj boliii
A w jakiej cenie jest mostek lub koronka na 3 przednie zęby, oczywiście koszt całego zabiegu z leczeniem. Ile kosztuję wyrawanie 4 zębów???? Czy są jakieś zabiegi refundowane??

Gość tolaaaaa
hellishbloodystorm-jak co ma? ;) jak ten kolczykjest ...w języku i dziewczyna nim miele i obija o zęby i ścianki :D

Gość tolaaaaa
boli ząbek oj boliii--ceny koronek sa rózne i zalezy od warunków w buzi ogólnie u nas (!) za punkt 400 zł punkt to ząb i ! np ząb obok który musi być oszlifowany jak pójdziesz na NFZ to za usunięcie nie zapłacisz nic/ musisz miec dyskietkę/ to jestglupota zeby przepłacać w gab.pryw :)

Gość hjkgjgf
ja mam pytanie czy mozna leczyc zeby w znieczuleniu ogólnym??bo ja tak sie boje dentysty,ze nie jestem w stanie sie wybrac.do tej pory nie musialam,ale czuje,ze juz mi sie zaczynaja psuc zeby,ale moj strach jest tak wielki,ze wciaz do odwlekam...

Gość tolaaaaa
hjkgjgf--w ogolnym ?! o maj got :O raz pomyśl jakie to jest obciązenie dla organizmu i jednak jakies ryzyko istnieje a dwa przeciez to jest duzy koszt teraz naprawde sa takie dobre znieczulenia ze niiiiccc nie poczujesz

Gość hjkgjgf
wiem,ze to troche chory pomysł:/..... tak mowią,ze nic nie boli,ale mialam przeciez znieczulenie kiedys i wiem,ze jednak boli...szczegolnie borowanie...

Gość motylekkolorowy
tolaaaa - co zrobic z krwawiacymi dziaslami, mam ciasno ustawione zeby i kiedys podczas zakladania plomby na dwoch zebach dentysta zalozyl mi taka metalowa obrecz jak foremka i bardzo podraznil mi dzislo, teraz krwawi czesto samo z siebie i zawsze przy myciu, co na to stosowac, mialam juz zaleczane ozonem i nadal nic.....

Gość hjkgjgf
wiem,ze to troche chory pomysł:/..... tak mowią,ze nic nie boli,ale mialam przeciez znieczulenie kiedys i wiem,ze jednak boli...szczegolnie borowanie...

Gość tolaaaaa
motylekkolorowy--ciezko powiedzieć ,moze tam ranke masz? i wiesz szczoteczka miekka lub srednia ale to ci krwawi tylko w tm miejscu ?? czy wszędzie? sorki kochani ale musze sie teraz zbierac bo wychodze zajrze póxniej